Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Valko-Venäjä otti jo viidennen voittonsa kukistamalla Suomen selkeästi

Valko-Venäjä otti jo viidennen voittonsa kukistamalla Suomen selkeästi

Valko-Venäjä jatkoi voittoputkeaan lentopallon naisten Kultaisessa liigassa jo viiteen voittoon kukistamalla Suomen Hämeenlinnassa. Suomi hävisi kotipeli selkeästi 0-3 (17-25, 16-25, 18-25).

Valko-Venäjä oli kaikilla osa-alueilla Suomea edellä, syötöt olivat tehokkaita, hyökkäys terävää ja torjunnat Valko-Venäjä vei 13-2.

Suomi haparoi erityisesti aloitusten vastaanotoissa, mutta myös hyökkäyspeliin olisi kaivattu paljon lisää tehoa.

- Valko-Venäjällä oli hyvä hyökkäys ja he muuttivat iskupeliään tarvittaessa, niin että tulosta tuli. Ei meillä ollut siihen mitään sanomista, Suomen valmentaja Tapio Kangasniemi totesi.

Kangasniemi teki paljon pelaajavaihtoja. Etenkin yleispelaajia kierrätettiin erästä toiseen.

- Se on tämän joukkueen tapa, että kierrätetään ja pyritään hakemaan oikeaa kokoonpanoa. Vakiokuusikkoa ei ole ja kukaan ei voi olla varma pelipaikastaan. Jos peli ei kulje, niin vaihdetaan. Hyvähän se on, että on päästy peluuttamaan montaa pelaajaa.

- Yksi peli on vielä jäljellä ja teemana on pelata hyvää lentopalloa. Aloitussyötön ja vastaanoton pitää parantua jatkossa.

Suomi kohtaa Azerbaidzhanin lauantaina Mikkelissä. Suomella on vasta yksi voitto ja nimenomaan Azerbaidzhanista.

Valko-Venäjä puolestaan rynnistää kohti neljän parhaan lopputurnausta, Final Fouria.

- Emme ajattele vielä Final Fouria. Meillä on vielä yksi peli Espanjassa, Valko-Venäjän valmentaja Piotr Khilko sanoi.

- Me pelasimme Suomea vastaan hyvin, sovitun strategian mukaisesti. Suomella oli vaikeuksia meidän pahojen aloitussyöttöjen kanssa.

Suomen aloituskuusikossa pelasivat passari Kaisa Alanko, hakkuri Piia Korhonen, yleispelaajat Suvi Kokkonen ja Saara Esko sekä keskipelaajat Michaela Madsen ja Daniela Öhman. Liberoina pelasivat ensin Hillaelina Hämäläinen ja sitten Tiiamari Sievänen.
Valko-Venäjä aloitti ottelun todella vahvasti ja oli kaikilla osa-alueilla terävämpi. Suomella oli vaikeuksia erityisesti aloitusten vastaanotoissa. Suomalaisista Esko iski mukavasti viisi pistettä.

Toiseen erään Emmi Riikilä tuli Kokkosen tilalle yleispelaajaksi. Suomi pysyi tasoissa 13 pisteeseen, mutta Valko-Venäjä jauhoi tehokasta peliään ja jyräsi jälleen selvään erävoittoon. Valko-Venäjä otti viisi torjuntapistettä ja hyökkäsi Suomea terävämmin.

Kolmannen erän yleispelaajina aloittivat Riikilä ja Kokkonen. Valko-Venäjän tahti jatkui samana, lujat hyökkäykset ja pahat syötöt eivät antaneet Suomelle juuri mahdollisuuksia.

Suomen pistenaiset:
Piia Korhonen 13/+8
Suvi Kokkonen 7/+1
Saara Esko 7/-1
Laura Pihlajamäki 6/+5
Daniela Öhman 3/+2
Michaela Madsen 3/-1
Salla Karhu 2/0
Kaisa Alanko 1/1
Liberot: Hillaelina Hämäläinen, Tiiamari Sievänen

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle