Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Miesten käsipallomaajoukkue kaatui taistellen Tshekille

Miesten käsipallomaajoukkue kaatui taistellen Tshekille

Suomen miesten käsipallomaajoukkueen viimeinen kotiottelu EM2020-karsinnoissa keskiviikkona päättyi niukkaan 24-26 (12-17) -tappioon Tshekille hyvän taistelun jälkeen.

Suomi joutui otteluun siipirikkoisena muutamankin avainpelaajan puuttuessa. Tshekki piti otetta hallussaan hienokseltaan, mutta numerollisesti Suomi pysyi hyvin mukana 20 minuuttia aina tilanteeseen 10-10 saakka. Tästä Tshekki pääsi kuitenkin repäisemään muutaman maalin eron ja tauolle mentiin viiden maalin vierasjohdossa.

Suomi teki tauolla muutoksia pelaamiseensa ja tämä näkyi ensin puolustuspäässä. Ero ei kuitenkaan kaventunut ennen kuin viimeisellä kymmenminuuttisella, kun Suomi tuli todella vahvasti. Viisi minuuttia ennen loppua eroa oli vain kaksi maalia ja kahdesti Suomi pääsi vielä maalin päähän, mutta Tshekki piti pintansa.

- Ensimmäisellä jaksolla olimme pelätysti vaikeuksissa Tshekin viivapelaamisen kanssa, mutta muutokset puolustukseen ja hyökkäykseen tauolla tuottivat tulosta. Toisen jakson peli olikin ihan mallikasta, päävalmentaja Kaj Kekki kertasi.

- Toisen jakson suoritukseen voi olla kaikkineen tyytyväinen, mutta onhan se toki kaikkineen pettymys, että olemme edelleen pisteittä. Asia käsiteltiin kyllä jo viime syksyllä, kun arvonnassa jouduimme kovimpaan mahdolliseen lohkoon.

Suomi päättää karsinnat sunnuntaina vierasottelulla Valko-Venäjää vastaan.

- Emme ole sitä miettineet vielä oikeastaan lainkaan. Nyt nollaamme ensin tämän ottelun ja keskitymme sitten seuraavaan, Kekki totesi.

Keskiviikon ottelu jäi samalla Kekin viimeiseksi kotiotteluksi miesten maajoukkueen peräsimessä.

- Tämä on ollut tiedossa jo pitkään, että nyt on jonkun muun aika yrittää. Olisihan se ollut hieno päättää tämä rupeama EM-lopputurnaukseen, mutta aina ei käy niin kuin toivoo, Kekki muotoili.

Miesten käsipallon EM-karsintaa, Energia Areena, Vantaa:
Suomi Tshekki 24-26 (12-17)

Suomen maalit: Max Granlund 6, Robin Sjöman 4, Anthony Hellakoski 3, Joacim Broman 2, Robin Granlund 2, Ian Martin 2, Miro Koljonen 2, Fredrik Forss 1, Johan Gripenberg 1, Christoffer Thor 1

2 min ulosajot: Suomi 4 x 2 min., Tshekki 3 x 2 min.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle