Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kultaisen liigan tärkeät päätösottelut Mikkelissä

Kultaisen liigan tärkeät päätösottelut Mikkelissä

 

Lentopallon Euroopan Kultaisen liigan alkulohkot huipentuvat Suomen osalta Mikkelissä lauantaina. Naiset hakevat toista voittoa Azerbaidzhanista ja miehet tavoittelevat ensimmäistä voittoaan ottelussa Tshekkiä vastaan.

Naisten ottelu alkaa Saimaa Stadiumilla klo 15.00 ja miesten ottelu klo 18.00.

Suomi on ainoa joukkue miesten Kultaisessa liigassa, jolla ei ole vielä yhtään voittoa, joten Suomen pitäisi ehdottomasti voittaa Tshekki säilyttääkseen paikkansa Kultaisessa liigassa. Voittokaan ei välttämättä riitä, vaan paikan säilyttäminen on kiinni A-lohkon tuloksista. Siellä Slovakialla ja Belgialla on molemmilla yksi voitto ja vain keskinäinen ottelu jäljellä. Slovakialla on kolme ja Belgialla kaksi sarjapistettä. Kultaisen liigan viimeinen putoaa Hopeiseen liigaan.

- Tämä on viimeinen mahdollisuus ottaa voitto ja siihen tähdätään. Tshekillä on vahvat hakkurit Jan Hadrava ja Michal Finger sekä terävä passari Jakub Janouch. Me pelasimme Tshekeissä hyvin, mutta emme pystyneet millään pysäyttämään Hadravaa, miesten päävalmentaja Joel Banks kertoo.

Hadrava teki tuossa ottelussa huikeat 27 pistettä, kun Tshekki voitti 3-1. Tosin melkein samaan ylsi Suomen hakkuri Samuli Kaislasalo 25 pisteellä.

Tshekillä ei ole enää mahdollisuuksia selviytyä Final Four -turnaukseen, joten on arvoitus millä asenteella ja kokoonpanolla he lähtevät otteluun.

- Minun arvaukseni on, että saamme valmistautua kovaan taisteluun, Banks sanoo.

Suomen kapteeni Sauli Sinkkonen sanoo Suomen lähtevän todella taistelemaan voitosta viiden tappion jälkeen.

- Ei meillä mitään paniikkia ole. Me ei lähdetä leuka rinnassa peliin. Suomi on viime vuosina aina hoitanut tiukat paikat esimerkiksi EM-karsinnoissa ja se on huomennakin tavoitteena, Sinkkonen sanoo.

Naiset hakevat Azerbaidzhanista toista voittoa

Suomen naiset voittivat Azerbaidzhanin vierasottelussa Bakussa 3-1, mikä onkin joukkueen ainoa voitto toistaiseksi ja nyt on mahdollisuus ottaa Mikkelissä toinen.

Azerbaidzhanilla ei ole vielä yhtään voittoa, mutta sillä on kuitenkin yksi piste sarjataulukossa 2-3-tappion tuloksena. Suomen pitäisi ottaa ottelusta siis vähintään yksi sarjapiste pitääkseen Azerbaidzhanin takanaan.

- Azerit ovat parantaneet peliään liigan edetessä ja he pelaavat nyt varmasti paremmin kuin edellisessä pelissä. Se on aika suoraviivainen ja fyysinen joukkue, naisten päävalmentaja Tapio Kangasniemi sanoo.

Suomen kapteeni Laura Pihlajamäki arvelee, että Mikkelissä tulee vastaan ärsytetty joukkue.

- Ensimmäinen ottelu Bakussa ei ollut kummaltakaan joukkueelta ihan parasta peliä. Me pelasimme siellä kuitenkin erien loput paremmin ja sinetöitiin erät vahvasti. Kultainen liiga ei meiltä lähtenyt liikkeelle ehkä niin kuin olisi toivottu, mutta huomenna voidaan näyttää mitä me osataan, Pihlajamäki sanoo.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle