Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomen naisille iloinen 3-2-voitto Azerbaidzhanista

Suomen naisille iloinen 3-2-voitto Azerbaidzhanista

 

Suomen naiset ottivat lentopallon Kultaisen liigan viimeisessä ottelussaan toisen voittonsa kukistamalla Mikkelin jännityspelissä Azerbaidzhanin 3-2 (25-19, 29-27, 27-29, 19-25, 15-13). Suomi tuli lohkossa kolmanneksi.

Suomi esitti alusta alkaen iloista peliä ja neljännen erän pientä haparointia lukuun ottamatta pitivät pelinsä hyvässä kuosissa. Varsinkin alussa tehokas aloitussyöttöpeli aiheutti Azerbaidzhanille vaikeuksia.

- Olimme alussa hyvin hereillä ja saimme pelin kulkemaan. Aloitussyötöt jatkossa hieman heikkenivät ja Azerbaidzhan pääsi peliin mukaan. Viides erä kuitenkin osoitti, että tämä joukkue ei periksi anna, päävalmentaja Tapio Kangasniemi sanoi.

- Mitään erävoittoja tai sijoituksia tai pisteitä ei mietitty vaan tavoitteena oli edelleenkin oman pelin kehittäminen. Nämä Kultaisen liigan pelit ovat olleet meille todella hyvää harjoitusta. Näitähän me juuri on haettu. Nyt vähän huilataan ja aletaan valmistautuminen elokuun EM-kisoihin.

Passari Kaisa Alanko oli huojentunut viimeisen pelin jälkeen.

- Oli kiva lopettaa Kultainen liiga voittoon. Tämä on ollut joukkueelle aika rankka pätkä. Meidän voitontahtoon tämä ratkesi. Neljännessä erässä tuli pieni lipsahdus, mutta viidennessä erässä oli taas kova tahto voittaa ja yhteispeli toimi, Alanko sanoi.

Suomen aloituksessa kentälle tulivat passari Kaisa Alanko, hakkuri Piia Korhonen, yleispelaajat Saara Esko ja Salla Karhu sekä keskipelaajat Michaela Madsen ja Roosa Laakkonen. Liberoina pelasivat Tiiamari Sievänen ja Hillaelina Hämäläinen.

Suomen naiset aloittivat ottelun tehokkaasti. Aloitussyötöillä tuli mukavasti tulosta ja hyökkäys toimi. Aivan erän alussa Esko joutui tulemaan kentältä pois pienen kylkivamman takia ja Suvi Kokkonen tuli tilalle. Suomi iski tärkeään paikkaan kolme ässäsyöttöä, jotka auttoivat karkumatkalle tasaisen alun jälkeen.

Toisessa erässä Suomi karkasi 8-8-tilanteesta Alangon syöttövuorolla neljän pisteen päähän ja piti muutaman pisteen eron melkein loppuun asti. Azerbaidzhan kuitenkin tasoitti Suomen kahden eräpallon jälkeen tilanteeksi 24-24 ja vasta jatkopalloilla Suomi vei erän 29-27. Korhonen teki erään hienosti seitsemän pistettä.

Azerbaidzhan otti kolmannessa erässä puolestaan yhtä niukan voiton jatkopalloilla. Suomella oli erässä jo kolme ottelupalloa, mutta lopulta erä kääntyi Azerbaidzhanille 29-27. Kokkonen teki tähän erään seitsemän pistettä.

Neljännen erän Azerbaidzhan vei selkeästi 25-19. Suomen hyökkäyspeli kulki erässä melko vaisusti.

Ratkaisuerään Suomi sai hyvän alun ja vei sitä loppuun asti, vaikka Azerbaidzhan pääsikin pisteen päähän 14-13-tilanteessa. Ottelupallon Suomi hoiti kotiin.

Suomen pistenaiset
Piia Korhonen 23/+15
Suvi Kokkonen 18/+11
Salla Karhu 17/+9
Roosa Laakkonen 14/+8
Michaela Madsen 7/+6
Kaisa Alanko 6/+4
Laura Pihlajamäki 2/0
Emmi Riikilä 2/0
Saara Esko 1/+1
Liberot: Hillaelina Hämäläinen, Tiiamari Sievänen

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle