Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Oskari Vainionpää ja Eeva Sarlin kortteliajon Suomen mestarit

Oskari Vainionpää ja Eeva Sarlin kortteliajon Suomen mestarit

Sunnuntaina Arto Vainionpää juhli maantieajon Suomen mestaruutta Jurvassa ja poikansa Oskari seurasi isänsä juhlia neljänneltä sijalta. Tänään Oskari Vainionpää juhli kortteliajon Suomen mestarina Vantaalla - ja isänsä tuli maaliin sijalla 8.

Kortteliajon SM-kilpailut ajettiin SM-viikon yhteydessä Vantaan Myyrmäessä Energia Areenan ympäristössä. Yle:n televisiomaan kisaan oli saatu aikaiseksi hieno ja vauhdikas, lyhyt rata, joka mahdollisti ratkaisujen tekemisen ja yrittämisen jo kisan varhaisissa vaiheissa. Sekä naisten, että miesten kisoissa nähtiinkin tehokasta harvennusta pääjoukossa heti alusta lähtien. Naisten kisassa täyden kierrokset pääsi ajamaan vain kärkikolmikko ja miehissä 11 ajajaa, sillä tuomaristo liputti radalta pois kaikki kilpailijat, jotka olisivat tulleet kierroksella kiinni ajetuiksi. 

Naisten mestariksi ajoi viime vuoden tapaan Eeva Sarlin, joka on tälle vuodelle muuttanut Belgiaan ja kilpailee Multum Accountants Ladies Cycling Teamin mukana. Loukkaantumisten ja vastoinkäymisten sävyttämän alkukauden jälkeen Sarlin on päässyt hienoon kuntoon ja kiri mestariksi ennen IK-32:n Antonia Gröndahlia. Pronssille ajoi Gröndahlin seurakaveri Minna-Maria Kangas. Tyytyväinen mestari kehui kisaa vauhdikkaaksi ja antoi kunniaa kilpasiskoilleen: "Oli erilainen kisa kuin Suomessa yleensä, kun heti alusta asti IK-32:n naiset pitivät kovaa vauhtia ja kokoajan oli tykitystä ja irtiottoyrityksiä heidän toimestaan". Omaa kisaansa Sarlin kuvaa kärsimykseksi. "Pyöräily nyt vaan on sitä kipua, että tekisi mieli mennä kotiin sohvalle, mutta sitten sitä kuitenkin yrittää vain kestää loppuun asti", hän kertoo, mutta jatkaa kirin irronneen kuitenkin hyvin. 

Miesten kisassa himmeämmät mitalit matkasivat TWD-Länkeniä edustaan Oskari Vainionpään takana Porvoon Akilleksen Joni Kanervalle ja Motion Finlandin Sasu Halmeelle. Kaksikko Vainionpää ja Kanerva ajoivat pitkään yhdessä ensin isommassa irtiottoryhmässä ja lopuksi kahdestaan. Mestaruus ratkottiin kaksinkamppailussa, jossa Vainionpään kiri oli tällä kertaa vahvempi. Viime sunnuntaina sama kaksikko ratkoi SM-maantien pronssimitalin kohtaloa ja siinä kirissä puolestaan Kanerva veti pidemmän korren. Kortteliajon mestaruus oli Oskarin ensimmäinen elite-luokan henkilökohtainen Suomen mestaruus.

"Aika hyvin päästiin toteuttamaan etukäteen luotua tiimitaktiikkaa. Tarkoitus oli rikkoa porukkaa ja saada mahdollisimman monta meidän joukkueen ajajaa keulaan ensimmäisen 20 minuutin aikana ja siinä onnistuttiin. Sitten lopussa pääsin Jonin kanssa irti ja meillä yhteistyö toimi hyvin, kun kumpikin tiesi, että vetohommia pitää tehdä, jos aiotaan pysyä pääjoukon edellä. Lopullinen paremmuus ratkottiin sitten kirissä", tyytyväinen mestari kertoo kisan jälkeen. 

Juniorinaisissa mestariksi ajoi edellisviikonlopun tempon ja maantien tapaan Korson Kaiun Anniina Ahtosalo ja hopealle IK-32:n Wilma Aintila. Korson Kaiun Aino Hämäläinen oli kolmas. Juniorimiehissä Porvoon Akilles otti kaksoisvoiton Veeti Vainion ja Samuli Öhmanin voimin. Kolmanneksi sijoittui Oskari Kolehmainen TWD-Länkenistä. 

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle