Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Hollanti selkeästi lentopallomiehiä parempi avauskohtaamisessa

Hollanti selkeästi lentopallomiehiä parempi avauskohtaamisessa

Suomen miesten lentopallomaajoukkueen olympiakarsintoihin valmistavista otteluista ensimmäinen pelattiin Hollaniin Arhemissa tiistaina. Hollanti oli selkeästi vieraita parempi vieden ottelun viralliset kolme erää nimiinsä 3-0 (25-19, 25-17, 25-22).

Neljännen erän vei nimiinsä Hollanti 25-22 ja Suomi viidennen 19-25.

Joukkueet kohtaavat uudelleen huomenna keskiviikkona Bornessa kello 20.30 Suomen aikaa.

Päävalmentaja Joel Banks:

- Tämä oli meille ensimmäinen peli kahden viikon harjoittelujakson jälkeen ja juuri pelejä me nyt tarvitsemme. Hollanti on hyvä syöttöjoukkue ja pelaa muutenkin erittäin hyvää lentopalloa. Yritämme täällä löytää pelirytmiä ja joukkuepeliä: saada palasia kohdilleen. Lähtöpiste on tämä ja etenemme kohti tasoamme.

- Yksi erävoitto oli makea ja peli oli kaikkiaankin odottamaani parempaa. Emme tosin käyttäneet lähellekään kaikkia mahdollisuuksia, joiita saimme luoduksi. Kokeilemme täällä uusia asioita ja se ottaa aikansa.

- Eemi Tervaportti, Upi Sivula, Lelu Ojansivu ja Elviss Krastins ovat kaikki uusi miehiä kesään verrattuna. He kaikki tarvitsevat erityisesti näitä pelejä. Pyysin, että Lentopalloliitto luo meille mahdollisuuden pelata nämä pelit Hollannissa ja saimme onneksemme ne.

Varsinaisessa kolmen erän ottelussa Eemi Tervaportti pelasi passarina ja hakkurina aloitti Lelu Ojansivu, jonka Joonas Jokela korvasi kolmannessa erässä. Antti Ronkainen ja Urpo Sivula muodostivat aloittavan yleispelaajakaksikon (Peetu Mäkinen korvasi sivula kolmannessa erässä) ja keskellä aloittivat Tommi Siirilä sekä Markus Kaurto. Sauli Sinkkonen tuli Kaurton tilalle kolmanteen erään. Lauri Kerminen pelasi liberona.

Lisäerissä pelasivat pääosin Ivanov, Kaislasalo, Porkka, Sinkkonen, Mäkinen ja Kerminen.

Hollanti vei varsinaisessa maaottelussa ässät 9-0 ja torjunnat 13-7. Kotijoukkueen hyökkäysprosentti oli 46 ja Suomen 35. Vastaanottoprosenteissakin ero oli suuri: 53-37.

Hollanti oli kesän Kultaisessa liigassa pronssllla Suomen sijoituttua jaetulle 11:nnelle tilalle. Syksyn EM-kisoissa Hollanti on yksi kisaisännistä ja sitä ennen olympiakarsinnoissa se pelaa Italiassa iisäntämaata, belgiaa ja Keniaa vastaan yhdestä olympiapaikasta. Suomen olympiakarsintahan pelataan Ningbossa Kiiinassa 9.-11.8. Kiinaa, Kanadaa ja Argentiinaa vastaan.

Eemi Tervaportille maaottelu oli 226:s ja hän nousi kaikkien aikojen miesten maajoukkuetilastossa Jussi Jokisen rinnalle 11:nnelle tilalle. Janne Heikkinen on tilastossa kymmenentenä 236:lla maaottelulla.

Suomen pistemiehet (sulkeissa koko viiden erän pisteet)
Antti Ronkainen 9/+7 (10/+8)
Urpo Sivula 4/-6
Tommi Siirilä 4/0
Peetu Mäkinen 3/-1 (8/-1)
Lelu Ojansivu 2/-4
Sauli Sinkkonen 2/+2 (7/+3)
Eemi Tervaportti 2/0
Joonas Jokela 2/-2 (4/0)
Henrik Porkka 1/+1 (3/0)
Markus Kaurto 1/0
Lauri Kerminen (L)
Fedor Ivanov 0/-2 (0/-5)
Samuli Kaislasalo ei pelannut (11/+7)
Elviss Krastins ei pelannut (6/+1)

Hollannin parhaat pistemiehet
Nimir Abdelaziz 14/+8 (pelasi kaksi erää)
Thijs ter Horst 14/+3
Fabian Plak 6/+4
Michael Parkinson 6/+4

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle