Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lentopallon miesten maajoukkueelle kauden avausvoitto

Lentopallon miesten maajoukkueelle kauden avausvoitto

Suomen miesten lentopallomaajoukkue taisteli kesän ensimmäisen voittonsa kukistamalla Viron 3-2 epävirallisessa harjoituspelissä Vantaan Energia Areenassa. Eräluvut olivat 26-28, 20-25, 25-17, 25-23 ja 15-10.

Joukkueet kohtaavat perjantaina uudelleen Energia Areenassa. Virallinen maaottelu alkaa jo klo 16.30.

Suomi lähti voitto-otteluun liki samalla kuusikolla kuin keskiviikkona Seinäjoella, mutta pelin edetessä liki kaikki saivat peliaikaa kuten etukäteen oli suunniteltu.

- Samuli Kaislasalo pelasi nyt hakkurina hyvän pelin kuten Urpo Sivula eilen, joten meillä on kaksi hyvää hakkuria käytettävissä, päävalmentaja Joel Banks sanoi.

- Olen todella onnellinen tästä voitosta ja se tuli todella sopivasti niin, että kaikki pääsivät pelaamaan. Joukkue on varmasti myös ylpeä tästä voitosta, kun meillä on ollut niin paljon ikävää mediajulkisuutta.

- Kaikki tämä on tietysti valmistautumista EM-kisoihin ja huomenna on taas peli Viroa vastaan.

Libero Lauri Kerminen on ollut mukana kaikissa Suomen tämän kesän 16 pelissä ja vain yhdessä vaihtopenkillä.

- On totta kai hienoa palata voittokantaan. Me ollaan pelattu hyviä pelejä kuten eilenkin Seinäjoella, mutta nyt saatiin vihdoin voitto. Uskon että tämä monia ihmisiä helpottaa, Kerminen iloitsee.

- Me haetaan vielä kuntohuippua EM-kisoihin. Nyt on pelattu kymmenen erää kahdessa päivässä ja huomenna on taas peli.

Suomen avauskuusikkoon oli tehty yksi muutos Seinäjoen peliin, kun Samuli Kaislasalo tuli hakkuriksi Urpo Sivulan sijasta. Passari Eemi Tervaportti, yleispelaajat Antti Siltala ja Antti Ronkainen sekä keskipelaajat Tommi Siirilä ja Markus Kaurto olivat jälleen avauksessa. Pelin edetessä Banks teki kuitenkin runsaasti vaihtoja ja liki kaikki saivat peliaikaa.

Viimeisen erän Suomi pelasi kokoonpanolla, jossa olivat Kaislasalo, passari Fedor Ivanov, yleispelaajat Niko Suihkonen ja Elviss Krastins sekä keskipelaajat Sauli Sinkkonen ja Henrik Porkka.

Avauserässä Suomen miehillä oli jo kaksi eräpalloa, mutta Viro käänsi kuitenkin erän jatkopalloilla voitokseen 28-26 ottamalla kolme viimeistä pistettä. Toinen erä oli tasaisen alun jälkeen vielä selvemmin vieraiden komennossa ja Viro vei sen 25-20.

Kolmannessa erässä vaihdosta kentälle tullut yleispelaaja Niko Suihkonen iski terävästi ja siivitti osaltaan Suomen hienoon 25-17-erävoittoon Virosta.

Suomi repäisi komean 9-2-johdon neljännen erän alkuun. Viro taisteli parhaimmillaan pisteen päähän (22-21, 24-23), mutta Suomi vei viimeisen pallon ja erän 25-23.

Ratkaisuerän Viro aloitti hyvin, mutta Suomi tasoitti 8-8-tilantessa ja lähti karkuteille 15-10-numeroihin.

Suomen pistemiehet
Samuli Kaislasalo 24/+13
Niko Suihkonen 14/+11
Antti Siltala 8/+1
Tommi Siirilä 7/+5
Elviss Krastins 6/-
Sauli Sinkkonen 5/+2
Antti Ronkainen 4/-5
Markus Kaurto 3/+2
Eemi Tervaportti 3/+3
Henrik Porkka 2/+1

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle