Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Viron aloitussyötöt olivat myrkkyä Suomelle

Viron aloitussyötöt olivat myrkkyä Suomelle

Kahden tasaisen erän jälkeen Viro sai aloituksensa kulkemaan ja se otti hallinnan lentopallomaaottelussa Vantaalla. Suomen miesten hyvä ote suli pelin kuluessa ja tuloksena oli tappio luvuin 1-3 (25-18, 24-26, 14-25, 15-25).

Suomen aloitusten vastaanotto romahti avauserän 69 prosentista kolmannen erän 27 prosenttiin. Neljännessä erässä vastaanotto taas parani, mutta muita virheitä tuli aivan liikaa. Viro sai erässä 11 pistettä Suomen virheillä. Torjunnat Viro vei ottelussa 11-5.

Hakkuri Urpo Sivula oli Suomen tehomies 14 pisteellä, kun naapurin Robert Täht teki 18 pistettä.

Kokenut Antti Siltala on tuonut hyvää virettä joukkueeseen Viro-peleissä oltuaan kauden aiemmat ottelut sivussa. Otteen herpaantuminen tietysti harmitti.

- Kyllähän niissä kahdessa viimeisessä erässä aloituksen vastaanotto oli heikkoa ja alkoi tulla hyökkäysvirheitäkin. Kaveri paransi syöttöä ja meillä ei jalka liikkunut. Aloitussyötöllä ei nyt saatu vastustajan peliä rikki. Välillä se toimii, välillä ei. Silloin kun saadaan aloitus toimimaan, niin vastustaja on vaikeuksissa, Siltala sanoo.

Siltala uskoo, että Suomen peli kulkee EM-kisoissa.

- Pelihän tulee, kun tulee tietyt paineet ja ruvetaan keskittymään. Nyt kuitenkin hengähdetään vähän, kun kolme peliä painettiin putkeen. Sitten käydään ensi viikolla Italiassa pyörähtämässä ja sitten kisoihin.

Ennen EM-kisoja Suomi pelaa kaksi maaottelua Italiaa vastaan Cavalesessa 4.9. ja 5.9. EM-kisat alkavat 12.9. ottelulla Pohjois-Makedoniaa vastaan.

Päävalmentaja Joel Banks uskoo joukkueen menevän vielä hyvin eteenpäin ennen EM-kisoja.

- Teemme niin hyvin työtä ennen EM-kisoja kuin vain osataan. Minulla on selkeä suunnitelma, miten edetään ja mitä tehdään. Tuntuu siltä, että koko ajan pojat ymmärtävät minua paremmin ja paremmin. Mennään koko ajan eteenpäin, Banks sanoo.

- Meillä oli tässä pelissä huonoja hetkiä joillakin pelaajilla ja meillä on haasteena, miten niistä päästään joukkueena hyvin takaisin peliin.

Sivulan ja Siltalan lisäksi avauskuusikossa nähtiin Eemi Tervaportti, Antti Ronkainen, Tommi Siirilä ja Markus Kaurto. Niko Suihkonen oli myös pitkään kentällä.

Avauserä oli mukavasti Suomen miesten käsissä aivan alusta alkaen. Ero kasvoi erän lopussa peräti seitsemään pisteeseen, 25-18. Ässäsyötöt Suomelle 3-0.

Toista erää mentiin pisteen, parin eroilla puoleen ja toiseen ihan loppuun asti. Erä oli vielä tasan tilanteessa 24-24, kun Viro iski yhden ässän eräpallotilanteeksi ja sai viimeisen pisteen Suomen hyökkäysvirheestä.

Viro otti isännän elkeet kolmannessa erässä ja iski pahoilla aloituksilla Suomen pelin sekaisin. Murskaavasti 25-14 erä Virolle. Neljäs erä meni Virolle samaa rataa selkeästi 25-15.

Suomen pistemiehet
Urpo Sivula 14/+6
Tommi Siirilä 9/+5
Antti Ronkainen 8/-
Markus Kaurto 7/+3
Antti Siltala 7/-2
Niko Suihkonen 6/+3
Eemi Tervaportti 2/-1
Elviss Krastins 1/-
Sauli Sinkkonen 1/-

Italia-maaottelut
4.9. klo 18.30 Italia-Suomi, Cavalese
5.9. klo 18.30 Italia-Suomi, Cavalese

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle