Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Forsström ja Kytösaho mäkihypyn Suomen mestareiksi Puijolla - Joukkuemestaruudet Kuopioon ja Lahteen

Forsström ja Kytösaho mäkihypyn Suomen mestareiksi Puijolla - Joukkuemestaruudet Kuopioon ja Lahteen

 

Lahden Hiihtoseuran Susanna Forsström ja Niko Kytösaho veivät mäkihypyn kesä-SM-kisojen Suomen mestaruudet sunnuntaina Kuopion Puijolla. Nuorissa Alva Thors hyppäsi viikonlopun tuplamestariksi, kun M18-sarjassa saatiin kaksi mestaria Seinäjoen Hiihtoseuran Paavo Romppaisen ja Puijon Hiihtoseuran Tomas Kuisman jakaessa kultamitalin.

Susanna Forsströmin kesäkausi on leiritysten osalta ollut suunnitelmallinen ja tiivis. Hyppy sen sijaan ei ole ollut parhaalla mallilla. Nyt SM-kisoihin löytyi kuitenkin oikea vire. Forsström keräsi 203,5 pistettä HS100-mäessä.

- Koekierroksen hyppy oli heikko, siitä sitten parempaan suuntaan. Toisen kierroksen hyppy oli jo lähempänä sitä, mitä sen pitää olla. Vähän vaikeeta ollut, niin tuntui hyvältä, sanoi maajoukkueen kesäleiritykseen tyytyväinen Forsström.

Kilpailun toinen oli Ounasvaaran Hiihtoseuran Jenny Rautionaho ja kolmas Lahden Hiihtoseuran Julia Tervahartiala.

Nuorten alle 18-vuotiaiden sarjassa erikoismäen mestaruus jaettiin Puijon Hiihtoseuran Tomas Kuisman ja Seinäjoen Hiihtoseuran Paavo Romppaisen kesken. Kaksikko keräsi 246,0 pistettä. Kuisma oli tyytyväinen ensimmäiseen hyppyynsä, joka kantoi lähelle HS-pistettä 96 metriä.

- Ne olivat positiivisimmasta päästä. Ensimmäinen kierros oli tähän kuntoon parasta mahdollista, toinen jäi vähän potkulta lyhyeksi ja taisteltiin tuosta kummun yli ja venytettiin mahdollisimman pitkälle, mietti Kuisma, joka olisi toivonut tasaisempia hyppyjä päivään.

Kuisman ja Romppaisen takana kolmanneksi hyppäsi Puijon Hiihtoseuran Herman Happonen, joka jo eilen voitti nuorten miesten yhdistetyn Suomen mestaruuden.

Kytösaho ylivoimainen viikonlopun hypyissään

Kuopioon kesällä muuttanut, mutta Lahden Hiihtoseuraa edelleen edustava Niko Kytösaho voitti Suomen mestaruuden ja pisti samalla poikki kesän kakkossijojen ´putken´ Kuopiossa. Kytösahon hypyt kantoivat 130 ja 127,5 metriä. Jo lauantaina Kytösaho oli joukkuekilpailun pisteissä henkilökohtaisesti paras hyppääjä.

- Ei kai ikinä kaikki osu kohdilleen, mutta hyvä päivä oli. Eilen jo oli hyvä päivä, tänään vielä astetta parempi. Tänään pystyi vetämään aika riskillä molemmat hypyt, kun ei tarvinut pelätä toisten puolesta, kertoi Kytösaho iloisena.

Toiseksi hyppäsi juuri ennen SM-kisaviikonloppua hieman sairastellut Antti Aalto.

- Semmoiset pikkunätit hypyt, ei mitään huippuja tullut tänään. Tällä viikolla jouduin minimiin jättämään harjoittelun, vain pari lyhyttä mäkitreeniä ennen kisoja tein, kertoi Aalto.

Kolmas oli kotimäessaan jo eilen Suomen mestaruuden joukkuekilpailussa hypännyt Eetu Nousiainen.

- Kyllä mä toista kultaa lähdin hakemaan, mutta hypyt ei olleet tänään niin rentoja, mitä eilen pystyi tekemään. Laskeminen tuntui hyvältä, mutta ponnistuksessa tuli vähän ehkä yritettyä liikaa. Kyllä Niko ollut ihan omaa luokkaansa, ja Antti myös, niin olen kyllä tyytyväinen tähän, analysoi Nousiainen, joka totesi, että omien hyppyjen tasalaatuisuus alkaa löytyä.

Joukkuemäen SM-kulta Puijon Hiihtoseuralle

Joukkuemäen kilpailu käytiin lauantai-iltana. Mukana oli 13 joukkuetta, kun sääntömuutoksen jälkeen joukkueiden koko muutettiin neljästä hyppääjästä kolmeen.

Puijon Hiihtoseuran hyppääjät puolustivat vuoden 2018 mestaruutta ansiokkaasti ja nappasivatkin voiton joukkueella Eetu Nousiainen, Henri Kavilo ja Ilkka Herola keräten 785 pistettä. Lahden Hiihtoseuran joukkue Arttu Pohjola, Mico Ahonen ja Niko Kytösaho oli toinen pistein 771 ennen Kuusamon Erä-Veikkojen joukkuetta, jossa hyppäsivät Jonne Veteläine, Juho Ojala ja Kalle Heikkinen.

Lauantaina kilpaillun sekaparikilpailun Suomen mestaruus matkusti viime vuoden tapaan Lahteen, kun joukkue Julia Tervahartiala ja Kasperi Valto keräsivät parhaat pisteet.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle