Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Aapo Ahola IPK:n puolustukseen

Aapo Ahola IPK:n puolustukseen

Iisalmen Peli-Karhut vahvistuu viime kauden Mestiksen puolustajien pistepörssin kolmanneksi tehokkaimmalla pelaajalla, kun Aapo Ahola siirtyy Iisalmeen vuoden mittaisella sopimuksella. 

20 vuotias Ahola on Järvenpään Haukkojen kasvatti, joka siirtyi nuorena Kiekko-Vantaan junioreihin. Iisalmeen Ahola siirtyy Heinolan Peliitoista. 

B-juniori ikäisenä Lahteen ja Pelicansin organisaation siirtyneen kiekollisen puolustajan vyölle kertyi kaudella 18-19 35 Nuorten Liigan ottelun lisäksi 7 Liiga ottelua sekä 11 Mestis ottelua Peliitoissa. Myös maalitili on Liigassa avattu, kun hän onnistui joulukuussa 2018 KooKoo:ta vastaan.  

Kuluneella kaudella ensimmäisen täyden kauden miesten sarjoissa pelannut Ahola oli lopulta Mestiksen puolustajien pistepörssin kolmas Jimi Kurosen sekä Saku Kinnusen jälkeen tehoin 8+26. Ahola valittiin kauden aikana myös sekä joulukuun, että tammikuun tähdistökentälliseen.

- Tarvitsimme kiekollista osaamista puolustukseen, kun Saku siirtyy Ruotsiin tulevalle kaudelle. Aapon hankinta on juuri sitä mitä lääkäri määrää tässä kohtaa. Hänellä on todellista erikoisosaamista varsinkin ylivoimalla, kommentoi IPK:n GM Jarmo Ylisipola.
 
- Pelaajana tykkään hyökätä ja suurimmat vahvuuteni ovat ylivoimalla. Viime kausi meni pisteiden valossa hyvin, mutta pystyn parantamaankin paljon pelaamistani, kertoi Ahola vahvuuksiaan.  

Ahola on toistaiseksi IPK:n ensimmäinen uusi kiinnitys tulevan kauden puolustukseen. IPK:lla on toistaiseksi julkaistuna sopimus kolmen puolustajan sekä seitsemän hyökkääjän kanssa.  

- Hyvä fiilis päästä hyvään joukkueeseen sekä organisaatioon. Joukkueemme vaikuttaa tällä hetkellä erittäin hyvältä. Iisalmesta en paljoa vielä tiedä, mutta olen kuullut kaupungista paljon hyvää, päätti Ahola. 
 
- Meillä on nyt jo hyvä runko pelaajia kasassa ja muutama julkaisematon sopimus odottamassa. Kannattaa pysyä kuulolla, Ylisipola vinkkaa.

IPK:n sopimustilanne
Puolustajat: 

#2 Ville Järvinen
#3 Aapo Ahola
#19 Henry Mäntylä

Hyökkääjät: 
#8 Ville Sippala 
#17 Janne Katosalmi
#22 Niki Koskinen
#38 Juuso Nevalainen
#72 Mikko Juusola
#80 Aleksi Hämäläinen
Kalle Sippala

Lähde: ipk.fi


Takaisin edelliselle sivulle