Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Sveitsin maineikas alppihiihtovalmentaja Osi Inglin miesten alppimaajoukkueen päävalmentajaksi

Sveitsin maineikas alppihiihtovalmentaja Osi Inglin Suomen miesten alppimaajoukkueen päävalmentajaksi

Alppihiihdon maajoukkueista vastaava Ski Sport Finland on vahvistanut tulevan kauden päävalmentaja nimityksiä. Miesten joukkuueen uuteena vastuuvalmentajana aloittaa sveitsiläinen Osi Inglin. Sopimus on kaksivuotinen ja ulottuu näin ollen Pekingin 2022 Olympialaisiin asti.

Inglin on pitkän linjan alppihiihtovalmentaja, jonka ansioluettelo hakee vertaistaan. Urallaan Inglin on valmentanut muun muassa Sveitsin miesten ja naisten A-maajoukkueita ja toiminut maan urheilujohtajana. Ennen työskentelyään Pohjois-Amerikassa ja Norjassa Inglin rakensi  Sveitsissä joukkueen ja ohjelman, josta maailmancupin aivan terävimpään kärkeen nousivat myöhemmin muun muassa Daniel Yule, Ramon Zenhausern ja Loic Meillard. Valmennustehtävien lisäksi Inglin on kouluttanut valmentajia ja toiminut avainrooleissa useissa kansainvälisissä alppihiihtokilpailuissa.

- Olemme tietysti innoissamme ja otettuja Osin liittymisestä Suomen joukkueen peräsimeen. Miehen näytöt puhuvat puolestaan ja uskomme että hän voi auttaa meitä rakentamaan suomalaisen alppihiihdon tulevaisuutta ja menestystä. Osin myötä saavutamme toivottavasti monia niitä tavoitteita, joita meillä on valmennuksessa, olosuhteissa ja struktuurissa , kommentoi Alppihiihdon urheilujohtaja Tommi Viirret.

Inglinin päätökseen ryhtyä Suomen alppimaajoukkueen päävalmentajaksi painoivat ennen kaikkea mahdollisuus rakentaa tulevaisuutta pienen mutta intohimoisesti tekemiseen suhtautuvan joukkueen ja tiimin kanssa;

- Näen nuoressa joukkueessa potentiaalia ja olen innoissani mahdollisuudesta viedä heitä urallaan eteenpäin, Inglin kommentoi.

Naisten joukkueen vastuuvalmentajana jatkaa joukkuetta kaksi vuotta johtanut ranskalainen Nicolas Burtin. Maajoukkueiden muut valmentaja- ja urheilijavalinnat vahvistuvat toukokuun aikana.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle