Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jeremiah Wood jatkaa Vilppaassa

Jeremiah Wood jatkaa Vilppaassa

Seuran ensimmäinen ulkomaalaiskiinnitys on tehty ja se on jatkosopimus Jeremiah Woodin kanssa. 35-vuotias sentteri aloittaa viidennen kautensa Korisliigassa ja otteluita miehelle on kertynyt kolmen maan ammattilaiskentiltä lähes 400.

Akronin yliopiston kasvatti liittyi Vilppaan vahvuuteen tammikuun lopulla ja ehti pelata Korisliigassa seitsemän ottelua ennenkuin koronaepidemia päätti kauden maaliskuun 12. päivä. Noissa peleissä kokenut sentteri ehti näyttää, että taidot ja asenne ovat ennallaan. Hänen tehoindeksi 27.0 oli Vilppaan korkein ja ottelua kohti syntyi 19.1 pistettä, 9.9 levypalloa ja 4.4 syöttöä kakkosten upottua 66.0% tarkkuudella. Tehosentterin voittoprosentiksi jäi täysi sata, sillä Vilpas ei hävinnyt Woodin saavuttua yhtään ottelua Korisliigassa.

Kaksimetrisen Woodin paluu Korisligaan tapahtui yhdeksän vuoden kiertolaisuuden jälkeen. Hän aloitti ammattilaisuransa 2008 Joensuun Katajassa ja pelasi kaksi seuraavaa kautta Kauhajoella. Jokaisella kolmella Suomi-kaudellaan Wood oli Korisliigan tehotilaston ykkönen ja hänestä tuli ensimmäinen pelaaja, joka on voittanut levypallo- ja syöttötilaston samalla kaudella. 

Suomesta Wood siirtyi kahdeksi vuodeksi Ranskan Evreux Basketiin, jossa hänet valittiin 2013 vuoden ulkomaalaispelaajaksi.

Viimeiset viisi vuotta mies pelasi Argentiinan kivikovan LNB-liigan Club San Martinissa. 

- Jeremiah Wood! Nyt on meidän jenkkipalapelin ensimmäinen palanen kasassa ja aika iso pala siihen heti saatiin. Uskoisin, että jokainen valmentaja Korisliigassa olisi ottanut hänet joukkueeseensa, jos se olisi ollut mahdollista. Wood on kokenut ja monipuolinen sisäpelaaja, joka tuo meille osaamisellaan paljon voittavia asioita. Hän on hyökkäyspäässä todellinen pelote korin läheisyydessä ja voi skorata itse tai tarvittaessa syöttää vapaalle pelaajalle. Puolustuksellisesti meillä on nyt vastustajien isojen miesten pysäyttämiseen vahva lisäpalanen, joten siitäkään ei headcoachin tarvitse olla huolissaan. Kesken jäänyt kausi osoitti hänen olevan edelleen hyvässä kunnossa. 

Jeremiah päätti jäädä Saloon kauden päättymisen jälkeen ja hän on saanut harjoitella täällä kaikessa rauhassa. Olen hänen kanssaan muutaman kerran jutellut ja kaikesta paistaa se suuri halu ja palo niin koripalloa kuin Salon Vilpasta kohtaan. Kiitokset seuran johdolle jo tässä vaiheessa, että saimme kiinnitettyä näin kovan luokan pelaajan joukkueeseen, toteaa uusi päävalmentaja Sami Toiviainen.

Lähde: vilpasvikings.fi


Takaisin edelliselle sivulle