Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

IPK:n kasvatti Pasi Kouvalainen palaa kotiin

IPK:n kasvatti Pasi Kouvalainen palaa kotiin

Pyhäjärveltä lähtöisin oleva, mutta IPK:n junioripolun läpikäynyt Pasi Kouvalainen palaa Iisalmeen, kun hyökkääjä solmi vuoden sopimuksen kasvattajaseuransa kanssa. 

28 vuotias Pyhäjärveläinen palaa Iisalmeen ja IPK:n karhupaitaan kahden kauden tauon jälkeen. Edellinen visiitti Iisalmessa on kaudelta 2017-2018, kun silloin 47 Mestis ottelussa syntyi tehot 9+7. Tämän jälkeen tie vei Heinolaan ja Peliittoihin, jossa viimeisellä kaudella joukkueen kapteenina toiminut Kouvalainen pelasi yhteensä 90 ottelua Mestiksessä tehoin 20+26. Kahden kauden aikana vyölle kertyi myös 5 Liiga-ottelua Lahden Pelicansin riveissä tehoin 0+2. 

- Hieno fiilis palata takaisin Iisalmeen! IPK:ssa on ollut useamman vuoden ajan hyvä tekemisen meininki päällä ja  tunnelma Kankaan montussa on huikea. Odotan innolla, että pääsemme pelaamaan kovaäänisessä ja täydessä kotihallissa, kommentoi Kouvalainen paluuta. 

- Pasi on meille entuudestaan tuttu pelaaja ja olemme keskustelleet paluusta Iisalmeen jo aiemmin. Hän oli kahden kauden ajan tyrkyllä jopa Pelicansin Liigamiehistöön, mutta todellinen läpimurto jäi tekemättä. Nyt aika paluulle oli oikea ja hienoa saada meidän oma kasvattimme takaisin Iisalmeen, kommentoi IPK:n GM Jarmo Ylisipola.  

Kouvalainen edustaa tänä päivänä Mestiksen kokenutta kaartia, kun häneltä löytyy 300 ottelua Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. IPK:n ja Peliittojen lisäksi kokenut hyökkääjä on edustanut myös Kajaanin Hokkia sekä KeuPa HT:ta Mestiksessä. Uran paras kausi on toistaiseksi nähty Keuruulla, jossa Kouvalainen iski tehot 7+30 kaudella 15-16. 

- Kaksi vuotta Heinolassa ja Lahdessa olivat todella opettavaisia ja koen, että ne kasvattivat minua pelaajana kokonaisvaltaisesti. IPK:n organisaatio on kehittynyt minun poissa ollessani huimasti, joten paluu oli lopulta helppo päätös, kun kiinnostus oli molemmin puoleista, jatkoi Kouvalainen.

- Joukkueessa on paljon entuudestaan tuttuja pelaajia, mutta myös jonkin verran uusia tuttavuuksia. Joka tapauksessa joukkue tulee olemaan todella kova, päätti Kouvalainen.

- Pasi tulee edustamaan ensi kauden joukkueessa kokenutta osastoa. Hän on erittäin taitava ja on ollut takuuvarma suorittaja usean kauden ajan. Lisäksi hän on tunnollinen joukkuepelaaja ja urheilullisesti todella hyvä esimerkki monelle nuorelle pelaajalle, kertoi Ylisipola.  
 
Kouvalaisen sopimuksen myötä IPK:lla on julkaistuna 13 sopimusta. IPK:n päävalmentajana toisen kauden aloittava Niko Härkönen on todella tyytyväinen joukkueen tämän hetkiseen tilanteeseen. 

- Hyvä nippu meillä on kasassa jo nyt. Puolustukseen ja maalivahti osastolle voidaan odottaa julkistuksia lähiaikoina ja kyllä hyökkäykseenkin jokunen tekijämies on vielä tulossa. Kannattaa pysyä kuulolla, Härkönen vihjaa.
 
IPK:n sopimustilanne kaudelle 20-21
Puolustajat: 

#2 Ville Järvinen
#3 Aapo Ahola
#19 Henry Mäntylä

Hyökkääjät: 
#8 Ville Sippala 
#12 Bastien Maïa 
#17 Janne Katosalmi
#20 Tatu Kokkola 
#22 Niki Koskinen
#26 Pasi Kouvalainen
#38 Juuso Nevalainen
#72 Mikko Juusola
#80 Aleksi Hämäläinen             
Kalle Sippala

Lähde: ipk.fi


Takaisin edelliselle sivulle