Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Robin Granlund Dickenistä Graniin - Kankaanpää Karlssonin tilalle

Robin Granlund Dickenistä Graniin - Kankaanpää Karlssonin tilalle

GrIFK vahvistaa joukkojaan tulevaksi kaudeksi kun 21-vuotias maajoukkuemies Robin Granlund siirtyy Graniin Dickenistä.

“Olen päässyt kehittymään Dickenissä juniori-iästä saakka, mutta nyt oli hyvä hetki vaihtaa maisemaa ja saada uusia haasteita. GrIFK:ssa tavoitteena on menestyä joukkueen kanssa ja päästä pelaamaan kovia pudotuspeliotteluja, sekä parantamaan useita osa-alueita omassa pelissäni. Valmentaja Mikael Källmanin osaaminen varmasti kehittää minua pelaajana.”

Granlund teki läpimurtonsa SM-liigassa kaudella 2016/17, jolloin mies nostettiin rinkiin kesken kauden. Kaikkiaan plakkarissa on nyt 100 SM-ottelua, joissa 208-senttinen ja 102-kiloinen pelimies on tehnyt 258 maalia. A-maajoukkueeseen Granlund nousi vuonna 2017, ja on siitä lähtien kuulunut sen vakiomiehistöön.

“Pääsin jo nuorena poikana Kaj Kekin alaisuudessa pelaamaan isoja minuutteja EM- ja MM-karsintapeleissä Tsekin, Venäjän ja Valko-Venäjän kaltaisia maita vastaan. Myös Dickenin kovat pelit Challenge Cupissa olivat erittäin hienoja hetkiä”, Granlund luettelee tähän astisia tähtihetkiään käsipallon parissa.

“Nyt haluan kehittyä pelaajana Suomessa mutta jos tulevaisuudessa ilmaantuu jokin mielenkiintoinen mahdollisuus ulkomailla niin olen kyllä valmis yrittämään.”

Vastuuta tarjolla

GrIFK:n päävalmentaja Mikael Källman luonnehtii Robin Granlundia huippuosaajaksi, jonka monipuolista osaamista voidaan hyödyntää monilla eri tavoilla.

“Robin on Suomen lahjakkaimpia käsipalloilijoita, ja hänellä on vielä valtavasti kehityspotentiaalia. Hän pystyy omaksumaan joukkueen pelitavan ja tuo meille heittovoimallaan ulottuvuutta, jota meiltä on puuttunut. 208-senttinen pelaaja on kiva laittaa puolustuspäähän ja erikoistilanteissa hänestä tulee olemaan paljon iloa.”

Granlund itse tiedostaa vahvuutensa puolustuspelissä, ja hamuaa lisää vastuuta erityisesti hyökkäyspäässä.

“Puolustuksessa koostani on varmasti hyötyä, ja olen yrittänyt kehittää fyysistä pelaamistani viime vuosina. Hyökkäyspäässä tuon heittovoimaa sekä monipuolista syöttöpeliä.”

Karlsson ulkomaille, Kankaanpää Turusta Kauniaisiin

Toinen uusi kasvo ensi kauden liigajoukkueessa on ÅIFK:sta siirtyvä Kalle Kankaanpää. 19-vuotias 191-senttinen sentteri tulee paikkaamaan ruotsalaisen Anton Karlssonin jättämää aukkoa.

12 nuorten maaottelua pelannut Kankaanpää saapuu pääkaupunkiseudulle opintojen perässä. Mies sai ÅIFK:ssa pelaavilta ex-granilaisilta joukkuetovereiltaan hyvän kuvan seuran toiminnasta, mikä osaltaan helpotti seuravalinnassa.

“Viime kausi meni vähän muissa merkeissä kun suoritin varusmiespalvelusta. Toivon, että Kauniaisissa saisi lisää kokemusta liigapeleistä. Tavoitteena olisi ensi kaudella parantaa omaa peliä, löytää oma paikka joukkueesta sekä saada peliminuutteja liigassa.”

Myös valmennuskaartiin on ensi kaudeksi tulossa vahvistusta kun GrIFK:ssa pitkään junioripuolella vaikuttanut Anton Paavola liittyy joukkueen fysiikkavalmentajaksi. Källman on äärimmäisen iloinen saadessaan tiimiinsä osaavan tekijän.

“Fysiikkapuoli on tärkeä osa-alue käsipallossa ja kaikki Antonin juniorijoukkueet ovat kehittyneet todella hyvin. Anton osaa asiansa, tietää mitä haluaa ja osaa sekä vaatia että motivoida. Laatukaveri, jonka ohjauksessa asiat tehdään aina kunnolla.”

Lähde: grifk-handball.com


Takaisin edelliselle sivulle