Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Alppihiihtäjä Arttu Niemelä päättää kilpaurheilu-uransa

Alppihiihtäjä Arttu Niemelä päättää kilpaurheilu-uransa

Suurpujottelija Arttu Niemelä, 26, on päättänyt lopettaa kilpaurheilu-uransa.  Viimeisimpänä Ski Club Jyväskylää seuratasolla edustanut Niemelä toimi Suomen alppihiihdon maajoukkueessa noin viisi vuotta. Ensimmäinen maailmancup -startti nähtiin vuonna 2014 Levi Black -rinteessä. Hallitsevan Suomen mestarin titteliä hän kantoi vuonna 2018 suurpujottelussa ja vuonna 2016 pujottelussa.

- Päätös syntyi lopulta monen asian summana, muttatärkeimpänä yksittäisenä tekijänä on se fakta, ettei riittävää paloa jaintohimoa kilpailemiseen enää huipputasolla löydy. Olen nauttinut suunnattomasti tästä matkasta, ja vaikken kaikkia tavoitteita saavuttanut, olen ylpeä niistä, jotka saavutin.

Tulevaisuudessa päivät täyttyvät Aalto-yliopistossa energia- ja ympäristötekniikan opintojen parissa.

- Olen onnistunut luomaan kaksoisuraa tässä vuosien varrella, niin nyt keskityn hoitamaan hyvälle alulle päässeet opinnot loppuun. Alppihiihtoon ollut iso osa minun elämääni jo yli 15 vuotta, ja haluan että lajilla onrooli elämässäni myös tulevaisuudessa, kommentoi Niemelä.

Niemelä nähtiin uransa aikana maailmancupin lähtöviiksellä kymmenen kertaa ja edusti Suomea suurpujottelussa vuoden 2019 alppihiihdon MM-kisoissa Ruotsin Åressa. Eurooppa cupin lähtöviiksellä Niemelä nähtiin 32 kertaa. Parhaimpiin Eurooppa cup -sijoituksiin lukeutui muun muassa neljäs sija Ruotsin Funesdalenissa vuonna 2018.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleArttu Niemelä

Tiedot