Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Biitsin SM-kiertue käyntiin kesäkuun puolivälissä

Biitsin SM-kiertue käyntiin kesäkuun puolivälissä

Kotimainen beach volleyn SM-kiertue päästään pelaamaan kesällä 2020 4-5 osakilpailun suuruisena. Paremmuutta mietellään kesäkuussa Sastamalassa, heinäkuussa Vantaalla, elokuussa Helsingissä ja SM-mitalit ratkotaan kaiken huipennukseksi elokuun puolessa välissä Tampereella. Lisäksi mahdollisesti yksi lisäturnauskin on vielä luvassa, jos olosuhteet sen sallivat.

- Todella hienoa, että pääsemme tänäkin kesänä lopulta pelaamaan beach volleyn kotimaan kiertueet ja ennakkonäkymien mukaan todella kovatasoisina turnauksina. Koronatilanne on aiheuttanut totta kai isoja ongelmia, mutta niitä ollaan nyt saatu selätettyä hienosti mukana olevien järjestäjätahojen toimesta, iloitsee Lentopalloliiton toimitusjohtaja Seppo Siika-aho.

Suomen kärkipelaajat mukana

Biitsikesästä on tulossa kotimaan kiertueella jopa edelliskesiä kovatasisempi. Naisten huippuparejamme on nähty edellisinä kesinä lähinnä vain finaaliturnauksessa kansainvälisten pelien takia, mutta tänä kesänä heitä nähdään kiertueellamme tiheään tahtiin.  Myös miesten maajoukkueparit tulevat kiertämään kotimaan kiertuetta säännöllisesti.

Naisten puolella maailmalla jo meritoituneet Taru Lahti-Liukkonen / Anniina Parkkinen ja Riikka Lehtonen / Nina Ahtiainen saavat kovan haasteen mm. Ida Siniasalo / Anna Rantala, Tuuli Metsäkoivu / Katja Metsäkoivu ja Aliisa Vuorinen / Vilhelmiina Prihti -pareilta, joilla on kaikilla hyvä treenikausi takana.

- Vaikka naisten maajoukkueparit ovatkin ehdottomia suosikkeja, on tällä ryhmällä varmasti jo enemmän sanottavaa keskinäisissä otteluissa. Mielenkiintoista on myös nähdä mitkä parit kovimmin haastaa tätä ryhmää, toteaa Lentopalloliiton beach volleyn valmennuskeskusvalmentaja ja itsekin viisinkertainen Suomen mestari Toni Vahela.

Miesten puolella perustettu maajoukkueryhmä on mahdollistanut laajemman pelaajaryhmän keskitetymmän ja laadukkaamman harjoittelun, joka tulee todennäköisesti näkymään. Maajoukkueryhmän ulkopuolellakin on pareja, jotka voivat pystyä kamppailemaan kärkisijoista. Poikkeusoloista johtuen miesten ehdoton ykköspari Nurminen-Siren tulee pelaamaan SM-kiertueen läpi, koska kansainvälinen toiminta on pysähdyksissä.

Miesten maajoukkueryhmän muodostavat Siren/Nurminen lisäksi Vili Topio/Verneri Vetriö, Pekka Piippo/Pyry Topio, Valtter Pennanen/Arttur Pennanen sekä Harri Suonikko.

Vahela heittää ilmoille myös lisämielenkiintoa aiheuttavan epäilyksensä.

- Sekä miehissä että naisissa voi poikkeusaikana olla myös mahdollista, että näemme kiertueella entistä enemmän lentopallokentiltä paremmin tunnettuja pelaajia.

Beach volleyn SM-kiertueen osakilpailut
12.-14.6., Sastamala, järjestäjä VaLePa
TBA mahdollinen osakilpailu
17.-19.7., Vantaa,  järjestäjä, Biitsi Vantaa
7.-9.8., Helsinki,  järjestäjä, HBV
14.-16.8.,Tampere, järjestäjä VaLePa, finaaliturnaus

Avausturnaus pelataan Kaalisaaressa Sastamalassa 12.-14. kesäkuuta, joista ensimmäinen pelipäivä on varattu karsinnoille.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle