Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

LP Viesti teki 3-vuotiset sopimukset tulevaisuuden seitsikkopelaajien kanssa

LP Viesti teki 3-vuotiset sopimukset tulevaisuuden seitsikkopelaajien kanssa

Lentopallon naisten Mestaruusliigan LP Viesti on tehnyt 3-vuotiset sopimukset neljän nuoren pelaajan kanssa, joista seura toivoo saavansa tulevaisuuden aloitusseitsikon pelaajia. Kvartetissa ovat mukana salolaisille jo aiemmin tutut Arita Ternava ja Teija Vuorenmaa, loppukaudella Kuortaneelta LP Viestin siirtynyt Saana Virtanen sekä uutena pelaajana Linnea Kuusela.

– Koko nelikko on nuorten maajoukkuepelaajia. Kaikkien kanssa tehtiin pitkä, 3-vuotinen sopimus, jonka aikana heistä on tavoitteena saada Mestaruusliigan seitsikkotason pelaajia, perustelee LP Viestin urheilutoimenjohtaja ja päävalmentaja Tomi Lemminkäinen.

– Yleisesti tässä on hyvä tulevaisuuden nelikko ja kaikkien kanssa on selkeä kolmen vuoden suunnitelma. Ensi kaudella pitää kantaa isoa vastuuta 1-sarjassa ja harjoittelua on varmasti molemmissa joukkueissa. Jatkossa tavoitteena nousta liigajoukkueen pelaajaksi ja viimeisenä taistella seitsikkopaikasta liigajoukkueessa, kommentoi Lemminkäinen

– Usein kuulee, että nuorten pitää päästä liigassa kentälle, mutta me haluamme toimia niin, että liigassa pelaaminen pitää ansaita ja nuorten pitää ensin oppia kantamaan isoa vastuuta ykkössarjassa. Sitten he ovat myöhemmin valmiimpia kantamaan vastuuta myös liigatasolla.

– Tämä nelikko on hienosti sitoutunut tähän systeemiin ja ovat ymmärtäneet, että parempi pelata isossa vastuussa ykkössarjaa kuin muutamia pelejä liigassa, kertoo Lemminkäinen.

– Mukavaa on saada mukaan esim. Saana Virtanen, joka on Salon Viestin ja Raision Loimun kasvatti – heitä ei lopulta viimeisen 20 vuoden aikana kovin montaa ole aloituskokoonpanoihin saakka yltänyt, toteaa Lemminkäinen.

Saana Virtanen on vasta 16-vuotias passari, joka viime kauden aikana ehti pelata LP Viestin 1-sarjajoukkueessa muutaman loppukauden ottelun. Hänellä on nuoreksi passariksi ”mukavasti” pituutta 182 cm.

– Saana on tulevaisuuden passari ja tavoitteena on tehdä hänestä muutamassa vuodessa ensimmäinen suomalainen LP Viestin ykköspassari Riikka Armisen jälkeen. Projektista tekee myös hienon se, että kyseessä on Salosta lähtöisin oleva pelaaja. Saana on pitkästä aikaa lupaava suomalainen passari, jolla riittää pituus myös kansainvälisille kentille. Paljon on töitä edessä ja ensi kaudella on tärkeää saada paljon peliaikaa Akatemiassa isossa roolissa. Uskon että tulevaisuudessa maajoukkue ja ulkomaan kentät ovat realistinen tavoite, mutta oikotietä sinne ei ole, vain kovalla työllä se on mahdollista, kuvailee Lemminkäinen. 

Arita Ternava on kesäkuun puolivälissä 18 vuotta täyttävä 180-senttinen yleispelaaja/hakkuri, joka päättyneen kauden 1-sarjassa oli koko sarjan pistepörssissä kuudes, tehot 14,6 pistettä ottelua kohti. Mestaruusliigassa Arita oli mukana 19 ottelussa. Hänen kasvattajaseuransa on Littoisten Työväen Urheilijat.

– Arita pääsi mukaan jo hiukan liigapeleihinkin viime kaudella kakkoshakkurina. Jatkossa on tarkoitus laajentaa roolia myös yleispelaajan tontille.  Aritan selkeä vahvuus on rohkea ja ennakkoluuloton pelityyli. Viime kaudella tuli iso kehittyminen pelaamisessa, mutta varsinkin urheilijana Arita otti ison harppauksen eteenpäin ja se näkyi myös kehittymisessä. Sitä tietä on nyt jatkettava edelleen myös ensi kaudella, odottaa Lemminkäinen.

Teija Vuorenmaa on tällä viikolla 18 vuotta täyttänyt 182 cm pitkä yleispelaaja. Hän pelasi jo viime kaudella LP Viestin joukkueissa: 1-sarjassa hän oli koko sarjan pistepörssin nelonen, pisteitä 14,1 ottelua kohti. Vammalan Lentopallon kasvatti oli myös mukana kahdessa Mestaruusliigan ottelussa.

– Teijalla oli hieno avauskausi ykkössarjassa ja siitä lähdetään parantamaan ensi kaudelle. Hyökkäys selkeä vahvuus tällä hetkellä ja myös syöttö on hyvä. Peliaika tulee todennäköisesti edelleen pääasiassa ykkössarjassa, mutta harjoittelu liigan kanssa lisääntyy viime kaudesta ja sieltä saadaan kaikilla osa-alueilla kovuutta lisää, pohtii päävalmentaja VaLePa-kasvatin tulevaisuutta. 

Linnea Kuusela on LP Viestille kokonaan uusi pelaaja: viime kaudella hän pelasi Mestaruusliigassa Kuortaneen joukkueessa kymmenessä ottelussa tehoin 7,3 pistettä per peli, 1-sarjassa yleispelaajan lukemat olivat 13,9 pistettä ottelua kohti.

Linnea Kuusela on Ylöjärven Ryhdin kasvatti, 17-vuotias ja 176 cm pitkä.

– Linnea kuuluu myös samaan maajoukkueryhmään ja siirtyy uutena pelaajana LP Viestiin. Nähdyn perusteella on oman ikäluokkansa kärkipelaajia ja vastaanotto on aika hyvällä mallilla. Hyökkäyspuolelle lisää tehokkuutta ja siinä fysiikkaharjoittelu on myös tärkeässä roolissa, esittelee Lemminkäinen kokonaan uuden pelaajan LP Viestissä.

Pelaajien kommentteja:

Saana Virtanen
Kiva tulla kahden Kuortaneella vietetyn kauden jälkeen kotiin. Kuortaneella opin paljon harjoittelusta, lajitaitojen kehittämisestä ja toki yksin asumisestakin, joka tuo hyvää pohjaa seuraaville kausille. Viime kausi oli valitettavasti tosi rikkonainen loukkaantumisten takia, mutta nyt olen saanut koko kevään treenata hyvin ja valmistautua seuraavaan kauteen.  Motivaatio samoin kuin tavoitteetkin valmennuksen, ensikauden ja tulevaisuuden suhteen ovat korkealla ja on kiva päästä pelaamaan monen ennestään tutun pelaajan kanssa.

Linnea Kuusela
Totta kai jännittää, kun on uusi joukkue ja koulu, mutta todella innolla odotan tulevaa kautta. Olen tyytyväinen sopimukseen ja uskon sen olevan hyvä minulle tässä vaiheessa kehityksen kannalta. Mahtavaa päästä pian aloittamaan treenit!

Arita Ternava
On kivaa jatkaa LP Viestissä tuttujen valmentajien ja kavereiden kanssa. Viime kaudella kehityin paljon kovien treenien ja pelien kautta, jonka takia odotan innoillaan treenien ja pelien aloittamista joukkueen kanssa. 

Teija Vuorenmaa
Olen tyytyväinen sopimukseen, koska viime kausi oli onnistunut ja kehityin paljon ja odotan sen kehityksen jatkuvan. Nyt kun ei ole hetkeen päässyt pelaamaan niin odotan jo innolla lajitreenien alkua. Ensi kaudelta odotan hyviä pelejä ja kehittymistä joka osa-alueella.

LP Viestin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle