Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Naisten lentopallon EM-karsinnat siirtyvät tammikuulle

Naisten lentopallon EM-karsinnat siirtyvät tammikuulle

Naisten lentopallon EM-karsinnat siirtyvät pelattavaksi tämän vuoden alkusyksystä ensi vuoden tammikuulle. Euroopan Lentopalloliitto CEV teki päätöksen asiasta tiistaina.

Alunperin karsinnat piti pelata tämän vuoden elokuussa ja syyskuussa yksittäisinä otteluina kaksinkertaisena sarjana Suomen, Slovakian, Montenegron ja Kosovon kesken.

Myös pelisysteemi muuttuu, sillä nyt karsinnat pelataan kahtena turnauksena. Ensimmäinen turnaus pelataan Montenegrossa 7.-10.1. ja toinen 14.-17.1. Slovakiassa. Näiden turnausten yhteinen sarjataulukko määrää lohkon loppujärjestyksen.

Kaikista karsintalohkoista kaksi parasta saavat paikat lentopallon EM-kisoihin 2021. Viidessä lohkossa on neljä joukkuetta ja yhdessä kolme.

EM-2021 lopputurnauksen järjestäjämaat – Serbia, Bulgaria, Kroatia ja Romania – saavat EM-kisapaikat ilman karsintoja. Lisäksi suorat paikat saavat edellisten EM-kisojen sijoitustensa ansiosta Turkki, Italia, Puola, Alankomaat, Saksa, Venäjä, Belgia ja Azerbaidzhan.

Suomen CEV-ranking on lohkon toiseksi korkein 21. Slovakia on lohkon ykkösrankattu (15.). Montenegron ranking on 28. ja Kosovon 40.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle