Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Speedwayn EM-sarja starttaa Dplay Totalissa ja Eurosportilla – suomalaisväriä mukana

Speedwayn EM-sarja starttaa Dplay Totalissa ja Eurosportilla – suomalaisväriä mukana

Viisi osakilpailua sisältävä speedwayn EM-sarja käydään heinäkuun aikana. Suomalaisista taistelussa on mukana viime vuonna sarjassa debytoinut Timo Lahti.

Heinäkuussa sora pöllyää oikein urakalla, kun jarruttomilla ja vaihteettomilla moottoripyörillä soikeaa rataa sivuluisussa kaahaavat speedwayn EM-sarjan kuljettajat päästetään irti. EM-sarjan kaikki viisi osakilpailua käydään lajin suurmaassa Puolassa välillä 4.-29.7.

Kiertue starttaa Pohjois-Puolan Torunista, jonne se myös lopulta päättyy. Mestaruutta puolustaa Tanskan Mikkel Michelsen.

Suomalaisista sarjassa on mukana Timo Lahti, joka osallistui viime vuonna varamiehenä yhteen kilpailuun ja oli mukavasti kuudes. Tänä vuonna Lahti lähtee kauteen sarjan ensimmäisenä varamiehenä, mutta Andzejs Lebedevsin loukkaannuttua Lahti aloittaa kauden ajavassa kokoonpanossa. On hyvin mahdollista, että toipuminen kestää niin kauan, että Lahti on mukana jokaisessa kilpailussa.

- Sarjasta pääsee aina viisi parasta seuraavan vuoden sarjaan. Se on tavoitteena, Lahti sanoo, mutta lisää, että koronaepidemia on sotkenut kuvioita.

- Lauantaina (4.7.) on mun ensimmäinen kilpailu tälle kaudelle. Se, että missä mennään, niin sen näkee lauantaina.

Lahti matkustaa Puolaan perjantaina, jossa hänen pyöränsä jo ovat. Sitä ennen hän ehtii nauttia lyhyen ajan isyydestä – Lahden ensimmäinen lapsi nimittäin syntyi torstaiaamuna.

- Eihän tämä tietysti ihan optimitilanne ole, Lahti myöntää.

Speedway on Suomessa toistaiseksi verrattain pieni laji. Timo Lahti, miksi ihmisten kannattaa nyt katsoa EM-sarjan osakilpailuja ja antaa sille mahdollisuus?

- Mun mielestä se on tosi yleisöystävällinen laji. On nopeat lähdöt, joissa aina tapahtuu. Koko ajan on jännitettävää, Lahti sanoo.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle