Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Veljeskvartetti samassa veneessä - Kouvolan SM-osakilpailu huipentuu sunnuntaina

Veljeskvartetti samassa veneessä - Kouvolan SM-osakilpailu huipentuu sunnuntaina

Beach volleyn SM-kiertueen toisessa osakilpailussa Kouvolan Käyrälammella on jäljellä kuusi parasta paria naisten sekä miesten sarjoissa lauantain jälkeen. Suorat välieräpaikat menivät naisissa odotetusti pareille Niina Ahtiainen / Riikka Lehtonen ja Taru Lahti-Liukkonen / Anniina Parkkinen. Miehissä paikat sunnuntain välieriin menivät kaksikoille Jyrki Nurminen / Santeri Siren ja Teppo Pulkkinen / Jaakko Keskitalo.

Miesten puolivälierissä sateisen päivän päätteeksi Siren / Nurminen saivat muistutuksen tason kovuudesta hävittyään erän Viljamaan serkuksille Jarmolle ja Sakulle. Korjausliikkeen jälkeen peli ykkössijoitetuille 19-21, 21-9, 15-10.

Toisessa otteluparissa kokeneemman kaartin Pulkkinen / Keskitalo ottivat maukkaan voiton maajoukkueryhmän parista Vili Topio / Verneri Vetriö 21-17, 21-16.

Sunnuntaina ratkotaan aamusta loput miesten välieräpaikat ottelupareilla Vili Topio / Verneri Vetriö -  Arttur Pennanen / Valtter Pennanen ja Pyry Topio / Pekka Piippo - Jarmo Viljamaa / Saku Viljamaa.

Naisten puolivälierissä Lahti-Liukkonen / Parkkinen selviytyi Aliisa Vuorinen / Vilhelmiina Prihti kaksikosta suuremmitta vaikeuksitta 21-15, 21-13. Toisessa otteluparissa Ahtiainen / Lehtonen joutui todella ahtaalle, kun Anna Rantala / Ida Sinisalo venytti pelin ensin kolmanteen erään ja haastoi siinäkin hallitsevat Suomen mestarit vahvasti aina 10-10 tilanteeseen asti. Loppunumerot olivat 21-16, 19-21, 15-10.

Sunnuntain jäljelle jääneet puolivälierät muodostuivat seuraaviksi:
Teija Puolanne / Elina Pirttimäki - Vilhelmiina Prihti / Aliisa Vuorinen ja Anna Rantala / Ida Sinisalo - Tuuli Metsäkoivu / Katja Metsäkoivu.

”Pahin painajainen” ei toteutunut veljeksillä

Kouvolan turnauksessa tehtiin myös lajihistoriaa, kun miesten pääsarjassa mukana oli neljä veljestä samasta sisarussarjasta. Pieksämäeltä lähtöisin olevat toisen polven palloilijat Miika (s. 1988), Joona (1990), Veikka (1994) ja Vili Manninen (1996) ovat toki pelanneet kaikki kiertueella ennenkin, mutta nyt nelikko oli kokonaisuudessaan mukana ja vielä veljespareina.

Keskinäistä ottelua ei vielä Kouvolassa nähty ja todennäköisesti uutta tilaisuutta ei tänä kesänä taida enää tulla.

- No taitaisihan se peli olla pahin painajainen. Ei siitä tulisi peliä laisinkaan, iloiset veljekset naureskelivat lähes yhdestä suusta.

Selkeästi veljesten keskinäinen henki on hyväntuulinen ja muutenkin leppoisa.

- Kyllä tässä vanhetessa me aika sujut ollaan, herrat totesivat.

Juuri päättyneiden toisten turnauspelien jälkeen kuulumiset vaihdetaan veljesten kesken kaikessa rauhassa, tavarat pakataan muovikasseihin ja suunnataan katsomossa kannustaneen äidin tykö. Vanhempien suunnasta on tullut myös vahva laji-innostus, olihan äiti-Tuula aktiiviaikanaan naisten maajoukkuelentopalloilija ja isä-Keijo tuttu nimi niin rajojen sisäpuolelta kuin myös valmentajan tehtävistä.

Joonan ja Veikan turnaus päättyi kahteen tappioon. Avauspelissä Joona Ilomäki / Akseli Kouki oli parempi kolmessa erässä ja Petri Parviainen / Marko Peltonen suoraan kahdessa. Sijoitukseksi tuli veljeksille 13.

Miika ja Vili saivat aamulla mitata maan ykkösparin Jyrki Nurminen / Santeri Siren osaamisen. Taskuun tuli 10 ja 12 pistettä, mutta toisesta pelistä irtosi voitto Koposista 2-1.  Pyry Topio / Pekka Piippo päättivät veljessarjan vanhimman ja nuorimman turnauksen yhdeksänteen tilaan erin 21-14, 21-15.

Lähellä Mannisten saavutusta pääsivät Kouvolassa myös Pennaset, joita löytyi pääsarjasta kolmin kappalein: Kasper, Arttur ja Valtter.

Sunnuntaina jatketaan kello 9

Sunnuntaina turnauksessa on mukana vielä kuusi paria kummassakin sarjassa. Aamulla jaossa on kello 9 miehissä ja kello 10 naisissa kaksi jäljellä olevaa välieräpaikkaa. Välierät ovat vuorossa miehillä kello 11 ja 12 sekä naisissa kello 13 ja 14. Miesten finaali pelataan kello 15 ja naisten kello 16.

Samaan aikaan lauantaina pelatussa avoimen kiertueen osakilpailussa naisten sarjan voiton ottivat Minna Sikiö / Maria Laine voitettuaan finaalissa Marika Kotilainen / Satu Seppälä 21-15, 21-17. Sari Tauriainen / Heli Kakko ottivat pronssia.

Miesten avoimen turnauksen finaalissa Pasi Kuosmanen / Joel Laakso löivät Mika Myötyri / Mika Tolvanen kaksikon 21-19, 21-18. Pronssille pelasivat Kai Lehtinen / Eero Saarimaa.

Turnausaikataulu
Sunnuntai 5.7.

9.00 Miesten puolivälierät
10.00 Naisten puolivälierät
11.00 Miesten välierät
13.00 Naisten välierät
15.00 Miesten finaali
16.00 Naisten finaali
17.00 Pelit päättyvät

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle