Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Finaalipaikka viime vuoden Vantaan valloittajilla tavoitteena

Finaalipaikka viime vuoden Vantaan valloittajilla tavoitteena

Beach volleyn kotimaan kiertueen 2020 osakilpailu 3/5 kisataan Vantaan Varistolla viikonloppuna Biitsi Vantaan ja Suomen Lentopalloliitton järjestämänä. Luvassa on aurikoinen ja loistavatasoinen viikonloppu perjantaista sunnuntaihin.

Naisten turnaukseen Vantaalla tuo uuden mausteen se, että Anniina Parkkinen ja Riikka Lehtonen ovat kärkipelaajistamme pienten vaivojen myötä poissa. Näin ykkösrankatun parin muodostavat Taru Lahti-Liukkonen / Niina Ahtiainen. Kaksikolle on kummallakin kauden aiemmista turnauksista voitto ja kakkostila.

Kovimmat haastajat ennakkoon kärkisijoitetuille ovat aiemmissa osakilpailuissa pronssit jakaneet Anna Rantala / Ida Sinisalo ja Vilhelmiina Prihti / Aliisa Vuorinen. Mitalikantaan himoitevat kovasti myös mm. Katja ja Tuuli Metsäkoivu kahden viitostilan jälkeen.

Vantaan hallitsevat mestarit tutuilla hiekoilla

Viime vuoden Vantaan naisten turnauksen voittaneet ja finaaleista SM-hopeaa puolustavat Vilhelmiina Prihti / Aliisa Vuorinen (Team Suomen Dieslevoima) on kerännyt kesän kahdesta ensimmäisestä turnauksesta kuusi otteluvoittoa kymmenestä ottelustaan. Turnaukset ovat olleet aikalailla identtiset, kun Parkkinen / Lahtinen-Liukkonen kaksikko on voittanut parin lauantai-illan puolivälierässä ja Ahtiainen / Lehtonen sunnuntain välierissä muiden pelien oltua voittoisia vain yhden erätappion kärsien.

Valmennuskeskusvalmennettavat, 19-vuotias Prihti ja vuotta vanhempi Vuorinen, odottavat nyt tutuille hiekoille pääsyä, kun pelaamisen makuun on vihdoin kunnolla päästy.

- Pelimme ovat lähteneet tänä kesänä käyntiin ihan hyvin siihen nähden, että edelliset pelit olivat kesään lähdettäessä viime vuoden loppukesän SM-finaalit. Oman pelin taso on ollut koko ajan nousujohteista vaikka sijoitus on pysynyt samana. On ollut mahtavaa, että SM-kiertueen taso on niin kova tänä vuonna ja ollaan pystytty haastamaan naisten maajoukkuepareja ja tavoitteena kääntää vielä pelejä voitoksi, Aliisa Vuorinen toteaa.

Tulevan viikonlopun pelipaikka on kaksikolle enemmän kuin tuttu.

- Fysiikkaharjoittelussa jouduttiin hetken aikaa soveltamaan, kun sisäkuntosalit olivat kiinni., mutta muuten on päästy treenaamaan normaalisti lähes koko ajan ja tällä hetkellä treenataan Biitsi Vantaalla päivittäin. Hiekka ja muu ympäristö on tuttua ja kentäthän ovat täällä pehmeämmät verrattuna esimerkiksi edelliseen Kouvolan turnaukseen, joten peli tulee olemaan erilaista.

- Tapahtumana Vantaan osakilpailu oli viime vuonna erittäin onnistunut, joten odotetaan hienoa tapahtumaa tänäkin vuonna ja pelillisesti lähdetään tästä turnauksesta tavoittelemaan finaalipaikkaa, jota ei vielä tänä kesänä ole tullut. Kiva päästä pelaamaan tutuissa maisemissa, Vuorinen maalaa.

Pystyykö joku uhmaamaan voittoputkea?

Miesten puolella molemmissa kauden aiemmissa turnauksissa neljän joukkoon ovat pelanneet Jyrki Nurminen / Santeri Siren ja Pyry Topio / Pekka Piippo pareina sekä Jaakko Keskitalo kahden eri parin kanssa. Samat pelaajat ovat nytkin suosikkeja Vantaalla (Keskitalon parina Teppo Pulkkinen). Lisäksi kovia haastajia välierävaiheeseen ovat ainakin avausturnauksen finalistit Jarmo Viljamaa / Saku Viljamaa sekä Kouvolan pronssimiehet Vili Topio / Verneri Vetriö, jotka pääsevät nyt ilman perjantain karsintoja mukaan pääsarjaan.

Jyrki Nurminen / Santeri Siren -kaksikolla on nyt alla yhdeksän perättäistä turnausvoittoa kotimaan kiertueelta ja pelejä he ovat hävinneet yhdessä vain yhden (40-1). Perättäisiä otteluvoittoja on nyt Vantaalle lähdettäessä 31.

Perjantaina karsitaan pääsarjaan

Vantaa turnauksessa nähdään perjantaina jo 16 karsintaottelua eli kesän ennätysmäärä. Miehissä pelataan kaksi 1. karsintakierroksen ottelua ja kahdeksan 2. karsintakierroksen peliä, joista voittajat selviävät viikonlopun pääsarjaan. Naisissa karsintapelejä on kuusi, joista myös voittajat selviytyvät pääsarjaan.

Turnaus pelataan pääsarjojen osalta ns. kahden tappion kaaviolla eli parit putoavat peleistä kahdella häviöllä.

Turnausaikataulu
Perjantai 17.7.

17.00 Miesten ja naistenkarsintaottelut
20.00 Pelit päättyvät

Lauantai 18.7
9.00 Naisten pääsarja käynnistyy
11.00 Miesten pääsarja käynnistyy
21.00 Pelit päättyvät

Sunnuntai 19.7.
9.00 Naisten puolivälierät
10.00 Miesten puolivälierät
11.00 Naisten välierät
13.00 Miesten välierät
15.00 Naisten finaali
16.00 Miesten finaali
17.00 Pelit päättyvät

Perjantain miesten karsintojen otteluparit klo 17 alkaen 
1.kierros

17:00 Viitala / Vuorinen [24] - [25] Carmody / Kankaanpää

2. karsintakierros
20:00 V. Pennanen / A. Pennanen [9] - voittaja [24] / [25]
19:00 Peltonen / Timonen [10] - [23] Viljamaa / Juntura
18:00 E. Koponen / J. Koponen [11] - [22] Kyrölä / Tammet
19:00 Tuomela / Vuorinen [12] - [21] Toppari / Toppari
20:00 J. Manninen / V. Manninen [13] - [20] Lehtinen / Saarimaa
17:00 Parviainen / Peltonen [14] - [19] Miinalainen / Kekäläinen
18:00 Koivuniemi / Vuorinen [15] - [18] Savolainen / Tikkanen
19:00 O.Viitala / Sorvoja [16] - [17] Ruohonen / Pekkala

Perjantain naisten karsintojen otteluparit klo 17 alkaen: 
Molari / Peltonen [12] - [21] Paju / Valkeejärvi
Häkkinen / Matalamäki [13] - [20] Pehrsson / Sundstöm
Hakalahti / Kilpinen [14] - [19] Vainikka / Väärälä
Kakko / Koskinen [15] - [18] Iisakkala / Kumlander
Jyrkinen / Mämmi [16] - [17] Lauri / Ruohonen

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle