Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kolme suomalaisseuraa hakee paikkaa käsipallon eurocupeista

Kolme suomalaisseuraa hakee paikkaa käsipallon eurocupeista

Käsipallo niin kotimaassa kuin Euroopan kentilläkin on palaamassa normaaliin päiväjärjestykseen. Koronatilanne ja -rajoitukset vaikuttavat kuitenkin ennen kaikkea eurooppalaisiin seurajoukkuekilpailuihin.

Edelleen voimassa olevat matkustusrajoitukset ja karanteenimääräykset ovat saaneet monet seurat empimään eurocupeihin osallistumista, näin myös Suomessa. Kolme suomalaisseuraa on kuitenkin vahvistanut hakunsa alkavan kauden eurocupeihin.

BK-46, Riihimäen Cocks ja HIFK hakevat kaikki paikkaa miesten European Cupista (EC). Aiemmin Challenge Cupina tunnettu kilpailu on Champions Leaguen (CL) ja European Handball Leaguen (EHL) jälkeen Euroopan kolmanneksi kovatasoisin seurajoukkuekilpailu. European Cup -paikkaan oikeutetut SIF ja Dicken eivät hae mukaan.

BK-46:lla olisi ollut oikeus osallistua European Handball Leagueen (EHL), mutta seura päätti hakea ns. downgreidausta European Cupiin. Tämä mahdollistaa esiintymisen omassa kotihallissa.

HIFK ei ole suoraan oikeutettu paikkaan European Cupissa, mutta Dickenin ja SIF:n poisjääntien vuoksi, se saanee paikan. Euroopan liitto (EHF) on myös viestittänyt, että vallitsevan koronatilanteen vuoksi ylimääräisiä paikkoja European Cupiin on jaossa.

Naisten eurocupeihin paikkaa ei hae yksikään suomalaisseura. European Cup (EC) -paikkaan olisivat olleet oikeutettuja rankingin kolme parasta: HIFK, Dicken ja SIF.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle