Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Susirajalta takaisin merellisiin maisemiin

Susirajalta takaisin merellisiin maisemiin

KTP-Basketin korisliigajoukkueen kotimaisten sopimuspelaajien joukko täydentyi seitsemään, kun 25-vuotias, 192-senttinen takamies Joni Herrala allekirjoitti kaksivuotisen pestin seuran kanssa perjantaina.

Herralalla alkaa jo kymmenes kausi maan pääsarjassa. Kontrahti Kotkaan on hänelle toinen. Nuori mies pelasi vihreä-valkoisissa vuosina 2016–18. Kaksi edellistä kautta meni Joensuun Katajassa, ja nyt Herrala oli valmis palaamaan susirajalta takaisin merellisiin maisemiin.

– Tulen hyvillä mielin. Kotka on tuttu ympäristö, ja tänne on helppo palata, vakuuttaa Joni Herrala.

Kaksi vuotta Pohjois-Karjalassa tarjosi Herralalle ”arvokkaita kokemuksia”.

– Rankkaahan se aluksi oli, kun Joensuusta on pitkä matka kaikkialle, mutta kaikkeen tottuun. Siellä pääsin aistimaan muun muassa kansainväliset pelit FIBA Europe Cupissa, takamies kertaa.

Herrala tulee KTP:n ruotuun terveenä.

– Jos jotain vammoja olisi ollutkin, ne olisi kyllä ennättänyt saada kuntoon koronatauolla. Lajituntumaa olen pitänyt yllä kotikulmilla Helsingissä. Meitä on käynyt pääkaupungiseudulla iso joukko liigapelaajia ja muitakin omissa treeneissä. Torpan Poikien salivuorolle on ollut jopa tungosta. Listalla on ollut 45 nimeä, joista 15 ensimmäiseksi ilmoittautunutta on päässyt aina mukaan.

KTP treenasi jo kesäkuussa Steveco Areenalla. Heinäkuu on taukoa joukkueharjoituksista, mutta elokuun alusta palataan taas yhdessä sorvin ääreen.

Nykyisistä sopimuspelaajista Micahel Pounds ja Joonas Lehtoranta ovat Joni Herralalle entuudestaan tuttuja.

– ”Hompan” kanssa pelattiin yhdessä jo edellisellä Kotkan visiitilläni, mutta ”Jontun” kanssa meillä ei ole yhteistä seurajoukkuetaustaa – juniorimaajoukkueista kylläkin. Joonas on erittäin hyvä kaverini, ja olemme tehneet lomareissujakin kimpassa. On kiva päästä pelaamaan hänen kanssa samassa porukassa, eikä tarvitse enää psyykata häntä ulos matsista. Se on ollut usein minun tehtäväni tähän asti, naureskelee Herrala.

Joni Herrala odottaa itseltään parempaa kautta kuin edelliset.

– Toivon voivani auttaa joukkuetta hyviin saavutuksiin. Tavoite kaiketi on ensin kuuden sakkiin ja ylemmän kastin pudotuspeleihin. Nehän ovat aina oma, kiva maailmansa. KTP:n edellinen SM-mitali on pronssinen. Pannaan nyt paremmaksi, lataa Herrala.

KTP-Basket ei seurana ole vielä asettanut Korisliigan tavoitteita.

– Koronan aiheuttamia rajoituksia puretaan pikku hiljaa, mutta yhä edelleenkin sarjatoimintaan liittyy paljon kysymysmerkkejä. Liigapelien pitäisi alkaa lokakuun 14. päivänä, mutta minkälaisin miehistöin? Sellainenkin asia on vielä auki, onko meillä amerikalaisvahvistuksia käytettävissä. Koronapandemia jyllää edelleen rajuna Yhdysvalloissa, eikä jenkeillä ole tähän suuntaan matkustusoikeutta, muistuttaa KTP-Basketin puheenjohtaja Jyrki Lindström.

Kotkan koripallopomo arveli jokin aika sitten julkisestikin, että Korisliiga jakautuu kahteen sakkiin; ylemmän ja alemman kerroksen väkeen.

– Nyt täytyy hieman lieventää kommentteja. Joillakin seuroilla saattaa kyllä olla vaikeuksia saada joukkuetta kasaan, mutta käsittääkseni niin sanottuun keskikastiin on tungosta, ja taistelu ylemmän loppusarjan paikoista käynee kiivaana, arvelee Lindström.

Kahdentoista joukkueen Korisliigahan jakautuu kahden runkosarjakierroksen jälkeen kahtia, ja kuusi parasta pelaavat ylemmän loppusarjan ja kuusi vähemmän hyvää alemman loppusarjan. Ylemmän loppusarjan kuusikko ja alemman kaksi parasta selviytyvät mitalipeleihin, ja alemman loppusarjan viimeinen putoaa divisioona 1A:han.

KTP-Basket haki kotimaisilta pelaajamarkkinoilta ”isoa kalaa”, mutta ne vähäiset vonkaleet ovat uineet toistaiseksi muualle.

– Isot miehet ovat Suomessa vähissä, ja meidänkin tämänhetkinen rosteri koostuu niukasti yli 190-senttisistä. Herrala on kuitenkin hyvä lisä meidän ryhmäämme. Hän tuo mukanaan jotain sellaista, mitä meillä ei entuudestaan ole. Jonissa on särmää; hän menee aina täysillä kentälle ja suoraan vastustajan ihon alle, kehuu Jyrki Lindström.

Pelaaja itse hykertelee puheenjohtajan kehuista.

– No ehkä asia on sitten niin. Puolustaminen on enemmänkin minun roolini pelissä, ja tykkään mennä kentälle järkyttämään vastustajan mielenrauhaa.

Joni Herrala aloittaa syksyllä fysioterapiaopinnot. Opiskelupaikka on kirjattu Joensuuhun, mutta homma onnistuu myös Kotkasta käsin, eikä tien päällä tarvitse olla liiaksi asti.

KTP-Basketin sopimuspelaajat 24.7.2020: Joni Herrala, Topias Kuukkanen, Joonas Lehtoranta, Michael Pounds, Markus Rautasalo, Joonas Timonen, Eemil Uotila.

Lähde: ktpbasket.fi


Takaisin edelliselle sivulle