Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Luka Nurmi jaetussa Porsche Sprint Challenge NEZ sarjajohdossa kuuden osakilpailun jälkeen

Luka Nurmi jaetussa Porsche Sprint Challenge NEZ sarjajohdossa kuuden osakilpailun jälkeen

Viron Pärnussa ajetussa kilpailukauden toisessa Porsche Sprint Challenge NEZ ratasarjan osakilpailussa tamperelainen Luka Nurmi, 16, nappasi kaksi hopeista palkintokorokesijoitusta kolmesta mahdollisesta ja niiden tuomien sarjapisteiden turvin nousi jaettuun johtoasemaan kun ajamatta on vielä kuusi osakilpailua.

Vaihtelevan kesäisessä säässä ajettujen kilpailujen aika-ajot alkoivat tihkusateen säestämänä. Se ei kuitenkaan kauhajokelaisen Relaa Racing tiimin Junior Driver kuljettajaa haitannut vaan pohja-aika oli hänen hallussaan aina aika-ajojen viimeisille minuuteille saakka. Kuitenkin radan kuivumisen myötä Raivo Tamm pääsi niukasti nousemaan ohitse ja näin Nurmi starttasi kakkossijalta Pärnun osakilpailuviikonlopun ensimmäiseen lähtöön.

- Kun autot ovat toisiinsa nähden tasavertaisia niin aika-ajojen merkitys korostuu. Lisäksi kun nyt mukana kilpailuissa oli useita baltian maiden kuljettajia niin tiesin, että eturiviin oli päästävä ja vaikka aika-ajojen viimeisillä hetkillä Raivo Tamm pääsi kellottamaan nopeamman ajan niin luottavaisena Pärnun kilpailuihin starttasin, Luka Nurmi kertoo.

Draamaa ei kilpailukauden neljännestä lähdöstä puuttunut kun Pärnun kilparadan ahtaaseen ns. ykköskaarteeseen jäi kaksi kanssakilpailijaa ja lopussa Nurmen käyttämän Porsche 991 auton moottori ilmoitti teknisestä viasta. Silti hopeasija kauden neljännestä startista maistui nuorukaiselle.

- Koska kaikki kolme kilpailua piti ajaa samoilla renkailla, oli kilpaileminen renkaiden säästämisen ja voittotaistelun välistä tasapainoilua. Lisäksi kun Tamm ei ole se ketä vastaan sarjan voitosta ajetaan niin päätin säästää renkaita ja tyytyä toiseksi korkeimpiin sarjapisteisiin. Sitten kilpailun lopussa autoni moottori päästi vedet ulos ja sen myötä hetkeä myöhemmin ajettu viides osakilpailu oli uhattuna. Kuitenkin sarjaorganisaation suostumuksella sain sain vaihtaa autoa tiimikaverini Raimo Niemen kanssa ja näin pääsin ajamaan kilpaa, jonka voittotaistelu kuitenkin kääntyi jälleen toiseksi korkeimpiin sarjapisteisiin, Luka Nurmi kertoo.

Kilpailukauden kuudenteen osakilpailuun Relaa Racingin mekaanikot saivat korjattua Nurmen oman auton ja vaikka hän itse kilpailussa jäi niukasti ulos palkintokorokkeelta, oli hän silti enemmän kuin tyytyväinen toisen osakilpailuviikonlopun tuloksiin.

- Ottaen huomioon millaisia teknisiä vaikeuksia meillä oli niin tyytyväinen pitää jaettuun sarjajohtoon olla. Erityisen iloinen olen kanssakilpailijoideni tarjoamasta teknisestä avusta, jonka myötä pääsin ajamaan myös sarjan kuudennen osakilpailun ja tuomaan sieltä neljänneksi korkeimmat pisteet, Nurmi jatkaa.

Kilpailukauden kolmas osakilpailuviikonloppu ja sen kolme kilpalähtöä on edessä elokuun toisena viikonloppuna, joka ajetaan KymiRingin uudella kilparadalla.

Porsche Sprint Challenge NEZ sarjatilanne 6/12 osakilpailun jälkeen
1. Luka Nurmi, Relaa Racing 183p
2. Tommi Haru, THR-racing, 183p
3. Jim Rautiainen, WR Racing 180p
4. Raimo Niemi, Relaa Racig 115p
5. Raivo Tamm, Est1Racing, 93p
6. Pekka Myllykangas, SPP Racing, 72p
7. Simo P. Kangas, SPP Racing, 66p
8. Oliver Tiirmaa, Est1Racing, 58p

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle