Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Beach volleyn SM-kiertue jatkuu Hietsu Openilla viikonloppuna

Beach volleyn SM-kiertue jatkuu Hietsu Openilla viikonloppuna

Kotimaisen beach volleyn SM-kiertueen viimeinen osakilpailu ennen reilun viikon kuluttua pelattavaa Tampereen SM-finaaliturnausta kisataan lajin suomalaisessa ”Mekassa” Helsingissä, Suomen suosituimmalla uimarannalla Hietaniemessä eli tuttavallisemmin Hietsussa, perjantaista sunnuntaihin 7.-9. elokuuta.

Hietsun SM-osakilpailua pystyy seuraamaan suorina lähetyksinä monikameratuotannolla ISTV ja Ruutu+ -palveluiden kautta-.

Ratkottavana on vielä useita paikkoja Tampereen SM-finaaliturnaukseen, johon mukaan pääsee rankingin kahdeksan parasta paria naisissa sekä miehissä.

Turnausviikonloppu on Suomen suurimman biitsiseuran Hietsu Beach Volleyn vuoden päätapahtuma. Tapahtumaan on vapaa pääsy koko viikonlopun.

Helsingin miesten sarjaan mukaan ilmoittautui kesän ennätys 33 ja naisten sarjaan 24 paria.

Miesten osakilpailu tullaan pelaamaan uudella kaaviolla, 24 joukkueen "modified pool playlla". Osakilpailun pääkaavioon pääsee suoraan 16 joukkuetta. Karsinnoista kahdeksan paria pääsee mukaan pääsarjan kaavioon. Naisten osakilpailu pelataan jo aiemmista osakilpailuista tutulla kahden tappion kaaviolla 16 parin kesken.

Molempien sarjojen karsintapelit pelataan perjantaina iltapäivällä. Naisten pääsarja alkaa perjantaina 19 ja miesten pääkaavio lauantaina kello 9.

Nurminen / Siren saavat kovia haastajia ulkomailta asti

Jyrki Nurminen / Santeri Siren ovat jatkaneet tänäkin kesänä kiertueen dominointia. Team TMR Investillä on turnausvoittoja nyt alla ennätyksellisesti kymmenen perättäistä ja pelejä he ovat hävinneet vain yhden (45-1). Perättäisiä otteluvoittoja on nyt 36.

Suomen ykköspari saa Hietsuun astetta kovempia haastajia, kun turnaukseen saapuu vierailijoita sekä Virosta että Liettuasta. Viron ykköspari Kusti Nõlvak / Mart Tiisaar on kansainvälisessä rankingissa sijalla 37, Suomen Nurminen/Sirénin majaillessa sijalla 65. Toinen baltialaispari, Liettuan Robert Juchnevic / Arturo Vasiljev on maailmanrankingissa sijalla 129. Lisäksi mukaan on ilmoittautunut kolme muutakin virolaisparia.

Kotimaisista pareista ”kuumimmat” haastajat ovat Team Härkönen Sterkman eli Pyry Topio / Pekka Piippo, Team Huawei Jaakko Keskitalo / Teppo Pulkkinen, Team Stallhagen Vili Topio / Verneri Vetriö, Jarmo ja Saku Viljamaa.

Saadaanko naisten maajoukkuekvartetin dominointiin kiilaa?

Naisissa turnausvoitot on jaettu tänä kesänä maajoukkuekvartetin Niina Ahtiaisen, Riikka Lehtosen, Taru Lahti-Liukkosen ja Anniina Parkkisen välillä. Nyt palataan Vantaan kisan poikkeuksen jälkeen taas heidän osalta ”normaalipareihin” eli Ahtiainen / Lehtonen ja Lahti-Liukkonen / Parkkinen.

Kovimmat haastajat kärkipareille ovat kaikkien kauden aiempien kiertueen osakilpailujen  pronssimitalistit Anna Rantala / Ida Sinisalo sekä Vantaalla pronssiputken finaalipaikallaan katkaisseet Vilhelmiina Prihti / Aliisa Vuorinen. Käytännössä kaikki kiertueen parhaat parit ovat ilmoittautuneet mukaan turnaukseen.

Ulkolaisväriä tuovat naisten turnaukseen kolme virolaisparia sekä Jaana Häkkisen parina pelaava saksalainen Silke Schriverhoff. Jälkimmäinen kaksikko on jopa kertaalleen ollut kiertueella finaalissa, 2018 Salossa.

Villi kortti on turnaukseen myönnetty pääsarjaan naisissa nuorille lupauksille Linnea Hautala / Sofia Mäkitalo, jotka ovat sijoittuneet kauden aiemmissa osakilpailussa sijoille 7., 9. ja 13.

Miesten kärkiranking
1 Kusti Nölvak / Mart Tiisaar EST
2 Jyrki Nurminen / Santeri Sirén (Team TMR Invest)
3 Robert Juchnevic / Arturo Vasiljev LTU
4 Pekka Piippo / Pyry Topio (Team Härkönen Sterkman)
5 Jaakko Keskitalo / Teppo Pulkkinen (Team Huawei)
6 Jarmo Viljamaa / Saku Viljamaa (Team SähköWaasa)
7 Vili Topio / Verneri Vetriö (Team Stallhagen)
8 Joona Ilomäki / Akseli Kouki

Naisten kärkiranking
1 Niina Ahtiainen / Riikka Lehtonen
2 Anna Rantala / Ida Sinisalo
3 Tartu Lahti-Liukkonen / Anniina Parkkinen
4 Katja Metsäkoivu / Tuuli Metsäkoivu (Team Fat Lizard)
5 Vilhelmiina Prihti / Aliisa Vuorinen (Team Suomen Diesel Voima)
6 Heleene Hollas / Liisa Soomets EST
7 Mira Järveläinen / Sonja Laitinen
8 Minna Kauria-Kojo / Taru Saastamoinen

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle