Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tuleeko Fellmanin ajoista kahden joukkueen välienmittely

Tuleeko Fellmanin ajoista kahden joukkueen välienmittely

Fellmanin ajot siirtyi koronatilanteen vuoksi perinteiseltä ajankohdalta kesäkuun alusta ajettavaksi ensi lauantaina. Koronatilanne näkyy tässä maamme toiseksi vanhimmassa kilpailussa mm. siten, että ulkomaalaiset joukkueet puuttuvat nyt kokonaan. Ja normaalitilanteessa Fellmanin ajot olisivat yhtenä osana Lahti – Porvoo -kisaviikonloppua, joka on ollut myös nostamassa osanottajamäärää.

Vaikka osanottajamäärä jää nyt huomattavasti pienemmäksi kuin aikaisempina vuosina, niin kilpailusta ei tule puuttumaan laatua, vauhtia ja jännitystä. Starttiviivalla nähdään kaksi vahvaa joukkuetta, kotijoukkue TWD-Länken 10 ajajalla ja Porvoon Akilles eli Akilles Green Team saman suuruisella joukkueella. TWD-Länkenissä ajaa viime lauantaina kortteliajon SM-kilpailuissa neljänneksi sijoittunut Oskari Vainionpää, junioreiden korttelimestaruuden voittanut Jimi Aalto ja SM-hopeaa ottanut Axel Källberg. Vainionpää on vuoden 2019 Suomen kortteliajon Suomen mestari.

Takavuosien ammattilaispyöräilijä Kari Myyryläisen vetämässä Akilles Green Teamissa ajaa tänä vuonna SM-korttelissa hopeaa ajanut Samuli Öhman ja junioreiden pronssia ajanut Leevi Kervinen.

Nämä kaksi joukkuetta tulevat takaamaan jännityksentäyteisen kortteliajon. Kun mukana on viime vuonna Fellmanin ajojen irtiottoryhmässä voitosta taistellut, mutta niukasti toiseksi jäänyt IBD Cyclingin kokenut Anders Bäckman, niin jännitystä tulee riittämään.

Kilpailu ajetaan perinteisellä konseptilla eli tunti ja viisi kierrosta. Kierroksen mitta Kyösti Kallionkatu – Paasikivenkatu – Svinhufvudinkatu – Salpauksen raitti – Ståhlberginkatu – Kyösti Kallionkatu -reitillä on n. 1,4 kilometriä. Pyöräilijät kilpailevat lisäksi seitsemästä välikirivoitosta. Niillä ei ole vaikutusta lopputuloksiin eikä niistä anneta hyvityksiä, mutta välikiripalkinnot saavat pyöräilijät yrittämään kirivoittoja.

Kilpailu alkaa lauantaina kello 15, lähtö ja maali ovat perinteisellä paikalla Fellmanin kioskin kohdalla. Yleisöllä on vapaa pääsy.

Poikkeuksellisia liikennejärjestelyjä

Fellmanin ajot aiheuttaa liikennejärjestelyjä. Pysäköinti kortteliajon kaduilla eli Kyösti Kallionkadulla, Paasikivenkadulla, Svinhufvudinkadulla ja Ståhlberginkadulla on kielletty lauantaina kello 10 – 16:45. Kyösti Kallionkatu on suljettuna kello 10 – 17:30 ja muut reitin kadut kello 13:30 – 16:45. Reitillä on lähes 30 liikenteenohjaajaa, jotka tarvittaessa opastavat liikkumisessa alueella.

TWD Länkenin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle