Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Stelvion nousu repi ajajajoukon pieniksi paloiksi - johto vaihtui raatelevalla etapilla

Stelvion nousu repi ajajajoukon pieniksi paloiksi - johto vaihtui raatelevalla etapilla

Italian ympäriajon 18. etappi, joka vei ajajat lähes 2600 metrin korkeuteen Stelvion päälle, oli äärettömän raskas koettelemus. Ajajilla oli takanaan jo useita kuuden tunnin kilpailupäiviä ja nyt piti kestää väsyneillä jaloilla jälleen kuuden tunnin etappi ja hurjat nousut. Odotettavissa oli isoja muutoksia Giron kokonaistuloksiin. Päivää pidettiin ratkaisevana taistelussa Giron pinkkipaidasta Maglia Rosasta.

Päivän irtiotto syntyi vasta kun, matkaa oli taitettu yli 30 kilometriä ja ensimmäinen 14 kilometrin nousu ylitetty. Irtiottoryhmä oli jälleen iso, siinä oli suurimmillaan 15 ajajaa ja se ryhmä ylitti ensimmäisenä etapin toisen nousun. Eroa ei kuitenkaan kasvanut kuin neljään minuuttiin, sillä pääjoukon kärjessä kontrollista huolehti kokonaistilanteessa toisena olleen Wilco Keldermanin saksalaisjoukkue Sunweb.

Kärkijoukkueiden fokus oli lähes 25 kilometrin Stelvion nousussa. Stelvion huippua tavoitteli aktiivisimmin nousun alun irtiottoryhmässä ajanut keskiviikkoisen etapin voittanut Ben O'Connor. Myös kokonaiskilpailun kärkimiesten ryhmä alkoi pienentyä jo nousun alkupuolella. Ryhmään jäi noin 20 vahvinta ajajaa. Vauhti oli puuduttavan kovaa. Sitä piti huolen Sunweb viiden ajajan voimin. Se tiesi vaikeuksia myös kokonaiskilpailun johdossa olleelle João Almeidalle, kun Stelvion nousua oli puolet jäljellä. Almeidalla oli jäljellä enää yksi apumies, kun Sunweb ja sen kumppaniksi hiillostajaksi tullut Ineos -joukkue lisäsi vain tehoa.

Porukka harveni harvenemistaan ja vain noin viisi kilometriä Almeidan vaikeuksien jälkeen kärjessä ajanut Ben O'Connor tuli kiinni. Heti sen jälkeen Ineosin Tao Geoghegan Hart ja Rohan Dennis aiheuttivat vaikeuksia Sunwebin kapteenille Wilco Keldermanille. Myös Kelderman putosi kyydistä. Keldermanin apumies, 24-vuotias australialainen Jai Hindley pysyi kuitenkin Ineosin kaksikon kyydissä. Vauhdista huolehti ensisijaisesti paremmin aika-ajajana tunnettu Rohan Dennis. Nousujen profiili sopi hyvin Dennisille.

Kolmikko Tao Geoghegan Hart – Rohan Dennis – Jai Hindley ylitti lumisen Stelvion huipun ensimmäisenä. Wilco Kelderman oli 46 sekunnin päässä. Hänen jälkeensä Jakob Fuglsang ja Pello Bilbao tulivat mäen yli kaksin minuutin ja 24 sekuntia kärjen takana.

Etappi ei päättynyt Stelvion vauhdikkaaseen laskuun, vaan Bormiosta piti nousta vielä yksi yhdeksän kilometrin ja lähes seitsemän prosentin nousu maaliin. Heti sen alussa Rohan Dennis totesi tehneensä päiväntyönsä ja kärkeen jäi Tao Geoghegan Hart ja Jai Hindley.  Kärkikaksikko piti sen verran hyvää vauhtia, että kukaan ei takaa pystynyt enää yllättämään. Tao Geoghegan Hart ja Jai Hindley selvittävät paremmuutensa keskinäisessä kirissä. Geoghegan Hartin peesissä pitkään istunut Hindley oli parempivoimainen ja otti etappivoiton.

Kärkikaksikon takana taisteltiin vielä kokonaiskilpailusta. Wilco Keldermanin takaa tuli espanjalainen Pello Bilbao ja Jakob Fuglsang. Kelderman ei pystynyt vastaamaan heidän vauhtiinsa. Kaksikko meni menojaan. Mutta pian Fuglsang putosi Bilbaon kyydistä. Bilbao ajoi kolmanneksi, Fuglsang jäi neljänneksi. Kelderman oli viides kaksi minuuttia ja 18 sekuntia voittajan takana. Pinkkipaidassa ajanut João Almeida tuli maaliin seitsemäntenä lähes viisi minuuttia voittajan perässä.

Etappi tiesi tuuletusta kokonaiskilpailutilanteessa. Ykköseksi nousi Wilco Kelderman ennen etapin voittanutta Jai Hidleytä. Näin Sunwebin työ palkittiin ja sillä on nyt kaksoisjohto. Kolmantena on Tao Geoghegan Hart. Erot ovat vielä pienet, sillä ensimmäisen ja kolmannen ero on vain 15 sekuntia. João Almeida putosi viidenneksi (+ 2:16).

Kokonaiskilpailun kärkeen siirtynyt Wilco Kelderman totesi näin etapin jälkeen:

- Tämä oli hullu päivä, superkova. Elämäni kovin päivä. Se oli iso taistelu.

Jaakko Hänninen, joka oli aktiivisesti pyrkimässä ensimmäisiin irtiottoihin, selvitti kunnioitetun Stelvion etapin, tuli maaliin monen nimimiehen kanssa ja sijoittui 83:nneksi (+ 49:03). Hänen joukkueensa AG2R La Mondialen kapteenit Larry Warbasse ja Aurélien Paret-Peintre olivat sijoilla 17 ja 18. He jäivät kärjelle 15 minuuttia. Paret-Peintre on kokonaiskilpailussa 17. ja Warbasse 18. Hänninen on 69.

- Tänään lähti kokonaiskisan taistelu heti paukusta. Minulle tästä tuli grupettopäivä. Kovaa hommaa, tämän viikon etapin ovat lähes kaikki yli kuuden tunnin etappeja, totesi Jaakko Hänninen.

Seuraavaksi ajetaan Italian ympäriajon pisin, 253 kilometrin etappi Morbegno – Asti. Lombardiaan päättyvä etappi on tasamaata.

Tulokset - 103rd Giro d'Italia (2.UWT)

Etappi 18/21 Pinzolo - Laghi di Cancano (207 km)
1  Jai Hindley (Aus) Team Sunweb 6:03:03
2  Tao Geoghegan Hart (GBr) Ineos Grenadiers s.a.
3  Pello Bilbao (Spa) Bahrain McLaren  + 0:46
4  Jakob Fuglsang (Den) Astana Pro Team + 1:25
5  Wilco Kelderman (Ned) Team Sunweb + 2:18
6  Patrick Konrad (Aut) Bora-Hansgrohe + 4:04
7  Joao Almeida (Por) Deceuninck-Quickstep + 4:51
8  Vincenzo Nibali (Ita) Trek-Segafredo s.a.          
9  Hermann Pernsteiner (Aut) Bahrain McLaren s.a.
10  Fausto Masnada (Ita) Deceuninck-Quickstep + 4:55
83  Jaakko Hänninen (Fin) AG2R La Mondiale + 49:03

Tilanne 18/21 etapin jälkeen
1  Wilco Kelderman (Ned) Team Sunweb 77:46:56
2  Jai Hindley (Aus) Team Sunweb + 0:12
3  Tao Geoghegan Hart (GBr) Ineos Grenadiers + 0:15
4  Pello Bilbao (Spa) Bahrain McLaren + 1:19
5  Joao Almeida (Por) Deceuninck-Quickstep + 2:16
6  Jakob Fuglsang (Den) Astana Pro Team + 3:59
7  Patrick Konrad (Aut) Bora-Hansgrohe + 5:40
8  Vincenzo Nibali (Ita) Trek-Segafredo + 5:47
9  Fausto Masnada (Ita) Deceuninck-Quickstep + 6:46
10  Hermann Pernsteiner (Aut) Bahrain McLaren + 7:23
69 Jaakko Hänninen (Fin) AG2R La Mondiale + 3:05:47

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle