Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Rosa Pohjolaiselle uransa ensimmäiset maailmancupin pisteet

Rosa Pohjolaiselle uransa ensimmäiset maailmancupin pisteet

Rosa Pohjolainen, 17, teki todellisen revanssin, kun Hyvinkään Slalom Seura Sukkulan kasvatti näytti närhen munat kotiyleisön edessä ja pamautti ensimmäisen kierroksen jälkeen itsensä sijalle 14,  jääden ensimmäisen kierroksen kärkinaisille, Sveitsin Michelle Gisinille ja Petra Vlhovalle 1.03 sekuntia kärjestä. 

Toisella kierroksella Pohjolainen jatkoi varmoja otteitaan ja tulostaulussa koreili kilpailun päätteksi 27.sija jääden 3.59 sekuntia kärjestä. Pohjolainen ansaitsi uransa ensimmäiset maailmancup-pisteet. 

- Ylhäällä tuli vähän virheitä ja kadotin hetkellisesti focuksen, mutta kaikin puolin meni tosi hyvin. Aivan huippufiilis, en mä näin hyvää ajatellut. Kyllä minä kouluarvosanoissa 10 antaisin tästä viikonlopusta, summaa Pohjolainen. 

Seuraavaksi Pohjolainen suuntaa kotiin Hyvinkäälle lepäämään ja suorittamaan koulua. 

- Joulukuussa sitten kohti Keski-Eurooppaa ja Eurooppa Cupia. Vielä en tiedä koska koittaa seuraava maailmancup, täytyy ehkä tämän jälkeen keskustella asiasta Burtinin kanssa, hymähtää Pohjolainen.

Muut Suomen alppihiihtäjättäret ilakoivat Pohjolaisen onnistumisesta. 

- En voi uskoa, että Rosa teki sen, ihan mahtavaa, tuuletti Riikka Honkanen maalialueella.  

- Mä oon erittäin iloinen, että Rosa oli toisella kierroksella, komppasi Julia Toiviainen.

Riikka Honkanen taipui täpärästi toiselta kierrokselta ollen ensimmäisen kierroksen 36:s jääden 0.27 sekuntia toisen kierroksen paikasta. Julia Toiviainen sijalle 51 ja Kia-Emilia Hakala 56:s. 

Alppihiihdon urheilujohtaja Tommi Viirret on tyytyväinen, että alppinaisten tekeminen realisoitui vihdoin myös kilpailutilanteessa. 

- Päivittäin olemme pärjänneet harjoituksissa kärkinaisia vastaan. Eilen jo hyvät väliajat näytti, että olemme vauhdissa kiinni. Tällä on iso merkitys nyt kun vihdoin ajat realisoituvat treenirinteiden sijaan myös kilpailussa. Tämä kertoo myös siitä, että teemme organisaationa asioita oikein. Kyllä täältä vielä tullaan, summaa Viirret mietteitään maalialueella. 

Toisen pujottelun maailmancupin osakilpailun vei nimiinsä jo toistamiseen Slovakian Petra Vlhova 1:49.05. Toiselle sijalle Sveitsin Michelle Gisin 0.31 Vlhovasta. Kolmanneksi jälleen Itävallan Katharina Liensberger (+0.50). Yhdysvaltain Mikaela Shiffrin taipui kilpailussa viidenneksi. 

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle