Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

HC Tallinn ei jatka pelejä käsipallon miesten SM-liigassa kaudella 2020-21

HC Tallinn ei jatka pelejä käsipallon miesten SM-liigassa kaudella 2020-21

Käsipalloliiton liittohallitus päätti kokouksessaan 7.1.21, että Tallinnin jäljellä olevat SM-liigan runkosarjan ottelut perutaan koronavirustilanteesta johtuen. Tallinnilla olisi ollut vielä kuusi ottelua runkosarjaa pelaamatta, kaksi ottelua näistä olisi pelattu Suomessa ja neljä Tallinnassa.
 
Koronavirustilanne kiihtyi joulukuussa molemmissa maissa ja tällöin liittohallitus päätyi siirtämään joulukuun loppupuolelle kaavaillut Tallinn-GrIFK -ottelut myöhemmäksi. Joulukuun jälkeen tilanne on mennyt sikäli pahempaan suuntaan, että Viron ilmaantuvuuslukemat ovat tällä hetkellä lähes kymmenkertaiset Suomeen verrattuna. Viranomaiset ovat erityisen huolissaan rajat ylittävästä liikenteestä.
 
Tässä tilanteessa liittohallitus ei nähnyt muuta mahdollisuutta kuin perua Tallinnin jäljellä olevat ottelut SM-liigan runkosarjassa. Jatkosarjat alkavat aikataulun mukaan 12.–14.2., ja tähän vaiheeseen Tallinnin ei alun perinkään ollut tarkoitus enää osallistua.
 
Tallinn olisi ollut valmis pelaamaan jäljellä olevat ottelut, mutta manageri ja päävalmentaja Risto Lepp sanoo ymmärtävänsä liittohallituksen ratkaisun, koska pandemiatilanne on niin vakava. Lepp harmittelee, ettei joukkue saanut mm. karanteeneista johtuen aina parhaita pelaajia käyttöön kauden peleissään. Lisäksi heillä on ollut tosi kova ottelutahti, koska samaan aikaan he ovat osallistuneet Viron liigaan ja SM-liigassa heillä oli useimmiten tuplapeli viikonloppuisin. Kaiken kaikkiaan Lepp on tyytyväinen SM-liigaotteluihin ja hän toivoo, että yhteistyö jatkuu samoissa merkeissä tulevalla kaudella. Silloin hän uskoo Tallinnin taistelevan tosissaan TOP-3 sijoista.
 
Kilpailusääntöjen mukaan joukkueen sarjassa pelaamat ottelut mitätöidään, mikäli se keskeyttää pelaamisen tai se suljetaan sarjasta. Tässä tapauksessa pelit estyvät kuitenkin ulkoisesta (koronapandemia) syystä, joten Tallinnin jo pelaamien otteluiden tulokset jäävät voimaan.

Liittohallitus on jo aiemmin päättänyt, että sarjataulukko määräytyy tällöin seuraavasti:
 
Jollei jotakin sarjan vaihetta, esim. runkosarjaa pystytä pelaamaan loppuun, ja järjestys tulee määrittää, muodostuu sarjataulukko järjestyksessä:
1) pistekeskiarvo ottelua kohden (saavutettu pistemäärä jaetaan joukkueen ottelumäärällä)
2) maalisuhde (tehtyjen maalien määrä jaettuna päästettyjen maalien määrällä)
3) enemmän tehtyjä maaleja ottelua kohti
4) arpa

Käsipalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle