Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Miesten maajoukkue aloittaa MM-karsinnat Iso-Britanniaa vastaan

Miesten maajoukkue aloittaa MM-karsinnat Iso-Britanniaa vastaan

Miesten käsipallomaajoukkue aloittaa MM-karsintojen ensimmäisen vaiheen kohtaamalla kahdesti tällä viikolla Iso-Britannian. Joukkueet kohtaavat ensimmäisen kerran torstaina Skotlannissa Motherwellissa ja toistamiseen lauantaina Karjaalla.

Suomen maajoukkue kokoontui tiistaina Kisakallioon ja on palautellut mieliin päävalmentaja Ola Lindgrenin johdolla Suomen pelillisiä periaatteita. Lindgrenin mukaan leiritys on alkanut suunnitelmien mukaan.

- Meillä on muutama päivä tässä aikaa valmistautua ja yritämme käyttää ne niin hyvin kuin mahdollista. Edellisestä kokoontumisestamme on kulunut puolisen vuotta, joten tämä aika käytetään aika paljon asioiden kertailuun siitä miten me haluamme pelata, miten haluamme puolustaa ja hyökätä. Ne kuitenkin eroavat siitä miten pelaajat pelaavat seurajoukkueissaan.

- Ei tämä ole kuitenkaan mikään ongelma, sillä meillä on vankka pohja jonka päälle rakentaa. Saamme varmasti palautettua asiat mieleen tässä ajassa, Lindgren toteaa.

Iso-Britannia on Suomelle verrattain tuttu vastustaja, sillä joukkueet kohtasivat toisensa viimeksi lähes tasan kaksi vuotta sitten vastaavassa tilanteessa. Tuolloin Suomi oli Vantaalla pelatussa ottelussa selvästi parempi 38-22.

Suomi on otteluun lähdettäessä kaikilla mittareilla ennakkosuosikki. Edellisen kohtaamisen lisäksi Suomen Euroopan ranking on 30. ja Iso-Britannian 40.

Lindgren tiedostaa otteluparin lähtökohdat, mutta varoittaa myös vastustajasta.

- Iso-Britannia on taisteleva joukkue, mutta se on varsin uusi maa käsipallossa eikä heillä ole välttämättä sellaista käsipallokulttuuria. Se tekee heistä samalla myös arvaamattoman. Otteluissa saattaa tapahtua sellaisia asioita, joita ei välttämättä otteluissa odota näkevänsä. Siinä mielessä heitä on haastava analysoida, Lindgren arvioi tulevaa vastustajaa.

- Meidän täytyy tiedostaa ne asiat, joita meitä täytyy tehdä kentällä voittaaksemme. Meidän täytyy olla keskittyneitä, kurinalaisia ja tehdä oikeita asioita osoittaaksemme olevamme parempi joukkue.

Otteluparin voittaja etenee MM-karsinnan seuraavaan vaiheeseen, joka pelataan maaliskuussa -24.  Lindgren näkee luottavaisena Suomen mahdollisuudet.

- Meidän on pelattava kaksi hyvää peliä. Siihen vaaditaan hyvää puolustusta, jonka kautta pääsemme sitten nopeisiin hyökkäyksiin.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen käydään Motherwellissa torstaina kello 21.00 Suomen aikaa alkaen. Ottelu on nähtävissä EHFtv:ssä. Toinen ja ratkaiseva osa pelataan lauantaina Karjaalla kello 16.00 alkaen.

Käsipalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle