Kärpillä tehokas päätöserä

Ottelun voittomaali jatkoajalla.

Porin Kärpät ja lappeenrantalainen RB-93 järjestivät sunnuntain kaukisottelussa yleisölle nähtävää koko rahan edestä. Ottelun ratkaisijaksi nousi kukapa muu kuin Mikko Peltonen. Tehoilla 3+2 mies nousi kaukalopalloliigan pistepörssin ykköspaikalle. Mikko Peltonen teki jatkoajan voittomaalin ajassa 60.45

Ensimmäinen erä vieraiden hallintaa

Ottelun avauserästä tuli juuri niin vaikea kotijoukkueelle kuin osattiin odottaa. Joukkueen valmennus painotti ennen ottelua muutamaa tärkeää asiaa, mutta juuri päinvastoin tehtiin mitä sovittiin. Ottelun alku oli vieraiden, sillä ennen erän puoliväliä se johti jo 0-3. Jarkko Käkränen maalasi kahdesti porilaisvirheistä ja Mikko Suninen iski pallon kerran Joni Meskasen selän taakse. Erän toisella puoliskolla kotijoukkue pääsi jo hieman peliin kiinni, mutta erän ainoaksi valonpilkahdukseksi jäi Hannu Talan tekemä 1-3 kavennusmaali.

Toisessa erässä paikkoja moneen maaliin

Toisen erän aloitti vierasjoukkue taas vahvasti. Ensin Petteri Toikka iski ylivoimalla 1-4 ja pari minuuttia myöhemmin kentän parhaisiin lukeutunut Jarkko Käkränen teki jo ottelun kolmannen maalinsa. Kärpät teki ylivoimalla lukemiksi 2-5 Mikko Peltosen maalilla. Erän loppu pelailtiin tasatahtiin ja lukuisista paikoista molemmat iskivät vielä kahdesti. Viimeiselle erätauolle mentiin lukemissa 4-7.

Kolmas erä kotijoukkueen näytöstä

Kolmanteen erään kotijoukkue kaivoi taistelukirveen esiin ja tulosta alkoi tulla. Ensin Ville Setälä 5-7, sitten Mika Ahonkivi yhden miehen ylivoimalla 6-7 ja vielä Rami Välimaan upealla vedolla lukemat jo 7-7. Vieraat kävivät vielä kahdesti johdossa, mutta kaikesta näki että on vain ajan kysymys koska vieraiden luistin alkaa painaa. Ja niin tapahtui: Niko Papinaho sai kunnian tasoittaa ja Rami Välimaa vei kotijoukkueen ensi kertaa johtoon ajassa 58.33 ylivoimalla. Vierasjoukkue ei kuitenkaan antanut periksi,vaan tasoitti isolla sydämellä ilman maalivahtia vain 12 sekuntia ennen loppua. Mentiin värikkään ottelun jatkoajalle.

Mikko Peltonen ratkaisee ottelun

Jatkoaikaa ei ehditty käydä kuin vajaa minuutti, kun Mikko Peltonen veivasi itselleen maalipaikan ja noista paikoista miehellä ei ole tapana erehtyä. Rami Välimaa antoi namupassin voittomaaliin. Taistelu oli tauonnut.

Kotijoukkueen paras oli Mikko Peltonen (3+2), hyvin häntä ketjussa säestivät Rami Välimaa (2+3) ja Mika Ahonkivi (1+1). Näyttää tällä kaudella siltä, että pelaa Peltonen missä ketjussa tahansa, sen vitjan peli kulkee. Puolustuksen selkeä ykkönen oli tällä kertaa Hannu Tala kahdella maalillaan. Vierasjoukkueen parhaat olivat huikeat tehot paukuttanut Jarkko Käkränen 5+1 ja neljä syöttöä tarjoillut Sami Turunen. Maalissa pelannut lokakuun pelaaja Mikko Haikala oli porilaisveskari Joni Meskasta varmempi.

Ottelun erikoisuudet:
-Isomäen jäähallin A-istumakatsomo oli törkeässä kunnossa lauantaina pelatun Ässät-Jokerit ottelun jäljiltä. Jatkossa Ässien olisi muistettava, että hallilla on muitakin käyttäjiä.
-Pitkään aikaan kärppäläinen pelaaja johtaa kaukalopalloliigan pistepörssiä. Mikko Peltosen tehot 11+6 riittävät ykköstilaan ennen Bewe -miehiä.
-Kärpät ei ole sarjassa hävinnyt yhtään viimeistä erää.

Maalitilastot:
I erä

7.54 0-1 Jarkko Käkränen (Sami Turunen)
8.31 0-2 Mikko Suninen (Pertti Vuojolainen)
9.30 0-3 Jarkko Käkränen (Pasi Ruukki)
14.05 1-3 Hannu Tala (Joni Meskanen)

II erä
20.42 1-4 Petteri Toikka (Sami Turunen)yv.
23.26 1-5 Jarkko Käkränen (Jani Kivakka)
26.24 2-5 Mikko Peltonen (Marko Sten)yv.
34.31 2-6 Jarkko Käkränen (Jani Kivakka)
34.55 3-6 Mikko Peltonen (Rami Välimaa)
36.27 3-7 Jarkko Käkränen (Sami Turunen)
38.35 4-7 Juho Silvast (Marko Sten)yv.

III erä
44.18 5-7 Ville Setälä (Jose Laaksonen)
46.56 6-7 Mika Ahonkivi (Rami Välimaa)yv.
48.29 7-7 Rami Välimaa (Mikko Peltonen)
49.57 7-8 Pertti Vuojolainen (Mikko Suninen)
54.35 8-8 Hannu Tala (Mikko Peltonen)
55.30 8-9 Jani Kivakka (Sami Turunen)
56.52 9-9 Niko Papinaho (Jani Helppolainen)
58.33 10-9 Rami Välimaa (Mika Ahonkivi)yv.
59.48 10-10 Mika Rautio (Jarkko Käkäränen)im.

Jatkoaika
60.45 11-10 Mikko Peltonen (Rami Välimaa)