UKP makseli kalavelkojaan

UKP makseli kalavelkojaan - kuriton kotijoukkue voinee vilkaista peiliin.

Porin Kärpät ja UKP kohtasivat jo toistamiseen runsaan kahden viikon aikana. Raumalla Kärpät nousi takaa ohitse ja ansaitsi lopulta voittonsa paremmalla joukkuepelillä. Porissa kaikki näytti myös hyvältä muutama minuutti ennen toisen erän loppua, kun kotijoukkue johti ottelua 5-2. Toisen erän lopun jäähyt kuitenkin kostautuivat ja UKP tarttui tarjoukseen mistä ei voinut kieltäytyä. UKP teki aikavälillä 40.15-46.40 viisi ylivoimamaalia ja ratkaisi voiton itselleen lukemin 6-8.

Vauhdikas ensimmäinen erä Kärpille

Ensimmäinen erä oli vauhdikasta pelaamista ja varsinkin maalivahdit olivat loistovireessä. UKPlla oli lukuisia maalintekopaikkoja, mutta tällä kertaa Joni Meskanen oli pelipäällä heti alusta asti. Kärppien riveistä puuttuivat työesteiden takia Mikko Peltonen ja Joacim Eklund. Kotijoukkueen avausmaali tuli oudolla tavalla, kun UKPn pelaalajat olivat unohtaneet Mika Ahonkiven hyökkäysalueelle. Ahonkivi vei UKP -maalivahti Mika Puumalan kaffeelle ja peli oli 1-0. Loistosyötön antoi puolustaja Marko Sten. Erän toinen maali oli nautittavaa katseltavaa. Teemu Tuomi ja Juho Silvast pääsivät läpiajoon vierasjoukkueen puolustuksen uinaillessa. Klap-Klap ja peli oli kotijoukkueelle 2-0. Juho Silvast sai pistää pallon tyhjään maaliin. Ensimmäinen erä oli kuitenkin pelillisesti tasainen, mutta kotijoukkueen maalivahti Joni Meskanen oli kuin muuri maalillaan.

Toinen erä Kärppien, lopussa tyhmät jäähyt astuivat kuvaan

Porin Kärpät hallitsi toista erää ja vaikka UKP tuli Matti Myllymäen maalilla maalin päähän, ei kotijoukkueella ollut mitään hätää. Se pääsi pelaamaan ylivoimaa ajassa 33.32 ja kesti vain kolme sekuntia, kun Jan Kinnunen maalasi Harri Jalosen vaparin jälkeen. Valmentaja kuulutti taas seuraavan vaihdon merkitystä, mutta niin vain kävi että joukkue nukkui ja UKP oli taas maalin päässä. Kärpät teki toiseen erään vielä kaksi maalia, kun ensin Hannu Tala vei kotijoukkueen kahden maalin johtoon Niko Papiahon syötöstä. Minuutti myöhemmin Kärpät iski taas ylivoimalla, kun sama kaksikko kuin edellisessäkin ylivoimassa onnistui. Jalonen passasi ja Kinnunen maalasi. Mutta mitä sitten tapahtuikaan selkeässä johtoasemassa? Ensin Rami Välimaa otti täysin tyhmän jäähyn ajassa 38.21. Tämän jälkeen kului vain runsas puoli minuuttia, kun taas oli Kärppämies lähdössä jäähyaitioon. Onneksi UKP hölmöili itsekin ottamalla tyhmän jäähyn ja suhteet kentällä olivat kotijoukkue 3 ja vieras 4. Tauolle mentiin kuitenkin kotijoukkueen 5-2 johdossa, mutta UKP pääsisi aloittamaan kolmannen erän miesylivoimalla.

Kärpät tuskastuu ja UKP rankaisee

Kolmannen erän alku oli järkyttävää katseltavaa kotijoukkueen puolelta. Taistelutahto oli jäänyt pukukoppiin ja löysäily alivoimassa kostautui. Ensin Ville Wallin yllätti Joni Meskasen vedollaan. Sitten oli vuorossa Tero Niemisen siniviivalaukaus, joka painui helponnäköisesti maaliin. UKP oli jo maalin päässä. Matti Myllymäki rankaisi porilaispuolustuksen karkeasta virheestä ja peli oli tasan. Samassa tilanteessa Lasse Sammlisto huitoi itsensä tyhmästi vitosen jäähylle. Kenttä oli auki raumalaisille, sillä edessä oli viiden minuutin ylivoima. Sen UKP käytti hyväkseen, sillä ajassa 45.12 Timo Mäkinen teki Tero Niemisen esityöstä 5-6 ja heti minuutin päästä sama kaksikko ja peli oli jo 5.7. Kärpät tuli vielä mukaan peliin ajassa 47.11 kun Niko Papinahon tahtomaali toi kotijoukkueen maalin päähän. Kotijoukkue painosti kavennusmaalin jälkeen voimakkaasti, mutta maaleja se ei pystynyt tekemään. Kesken hyvän loppukirin Marko Stenin jäähy katkaisi suuremman pyörityksen UKPn päässä. Päätöslukemat 6-8 iski vieraiden Pasi A Tuominen Samu Lindströmin syötöstä.

Vieraiden parasta osaamista esittivät läpi ottelun Timo Mäkinen (2+0), konkari Tero Nieminen (1+2) ja kahden maalin Matti Myllymäki. Kotijoukkueen onnistujat olivat kahden maalin Jan Kinnunen ja maalivahti Joni Meskanen. Muilla on enemmän ja vähemmän aihetta katsoa peiliin. Kaukalopallo on joukkuepeli mitä suuremmissa määrissä ja jos sitä seikkaa ei joukkueessa sisäistetä, niin kovin korkealle ei tälläkään kaudella sarjassa sijoituta.

Ottelun tuomaripari Törnqvist-Söderberg tuntui vetävän ottelun hällä-väliä tyylillä. Katsomossa ihmeteltiin mistä kaukalopallossa vihelletään rankkari, kun ei tässä pelissä syntyneestä tilanteessa sitä tuomittu. Kärppien Mäkelä oli läpiajossa ja vierasjoukkueen pelaaja rikkoi häntä takaapäin, etenkään kun Mäkelän ja UKP -maalivahdin Mika Puumalan välissä ei enää ollut pelaajia?

Ottelun erikoisuudet:

- Porin Kaupunki oli ostanut pääsylippuja kaikille yläasteen koululaisille. Katsomossa ei ryntäystä näkynyt, sillä katsojamäärä jäi vain lukemiin 221!

- UKP esitteli uudet pelipaitansa porilaisyleisölle. Tyylikkäiden peliasujen lisäksi joukkue esiintyi alkulämmössä yhtenäisissä toppapuvuissa. Kotijoukkueen vastaavista asuista ei voi sanoa samaa.

- Tarkkaavaisemmat katsojat bonkasivat paikalla Jaakko Leivon, joka ei ole kuitenkaan tekemässä paluuta liigajäille. Leivo oli kommentaattorina LeSportin nettilähetyksessä.

Maalitilastot:

I erä

8.31 1-0 Mika Ahonkivi (Marko Sten)
13.01 2-0 Juho Silvast (Teemu Tuomi)

II erä

25.27 2-1 Matti Myllymäki (Samu Lindström)
33.35 3-1 Jan Kinnunen (Harri Jalonen)yv.
34.03 3-2 Risto Koskela (Valtteri Raunio)
36.05 4-2 Hannu Tala (Niko Papinaho)
37.02 5-2 Jan Kinnunen (Harri Jalonen)yv.

III erä

40.15 5-3 Ville Wallin (Matti Myllymäki)yv.
40.29 5-4 Tero Nieminen (Valtteri Raunio)yv.
41.31 5-5 Matti Myllymäki (Juuso Levonen)yv.
45.12 5-6 Timo Mäkinen (Tero Nieminen)yv.
46.40 5-7 Timo Mäkinen (Tero Nieminen)yv.
47.11 6-7 Niko Papinaho (Teemu Tuomi)
57.54 6-8 Pasi A Tuominen (Samu Lindström)

Porin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärppien junioritoiminta jatkuu alkavalla kaudella poikien kaukalopallolla sekä tyttöjen ringetellä.

Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliiga on valinnut ja palkinnut kauden 2011-12 parhaat. Mennyt kausi oli liigan 21.

Kärpille hopeaa

Porin Kärppien ja lappeenrantalaisen RB-93 neljäs finaali noudatti pitkälti samaa linjaa aikaisempien loppuotteluiden kanssa.

Nouseeko Kärpät sillasta

Painitermein sanottuna Porin Kärpät on sillassa.

RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

Lappeenrantalainen RB-93 on voiton päässä tämän kauden kaukalopallon Suomen mestaruudesta.

RB-93 vei ensimmäisen finaalin

Porin Kärpät ja lappeenrantalainen RB-93 avasivat tämän kauden kaukalopalloliigan finaalit tasaisella ottelulla, joka meni lopulta jatkoajalle asti.