Kärpät välieriin

Kärppien vastustaja selviää myöhemmin.

Porin Kärpät voitti kolmannessa puolivälieräottelussa Duon 13-5 ja selvitti tiensä kaukalopalloliigan välieriin ensimmäisenä joukkueena. Ottelun avauserässä Duo vielä sinnitteli vastaan, mutta kaksi viimeistä erää olivat kotijoukkueen.

Kärppien vastustaja selviää myöhemmin. Ensimmäinen välierä pelataan ensi lauantaina Porissa. Vastus tulee kolmikosta Blue Ball,UKP tai EPa.

Kotijoukkueen viimeistely ontuu vielä avauserässä

Porin Kärppien ja jämsäläisen Duon kolmas kohtaaminen ei paljon erottunut aikaisemmista yhteenotoista. Kärpät painoi ja vierasjoukkue vain odotti vastahyökkäyksiään. Ottelun avausmaali syntyi ajassa 1.06. Mikko Peltonen purjehti laidasta koko kentän läpi ja narutti lopuksi myös avauserän hyvin pelanneen Duo-maalivahti Jani Nurmisen kuutamolle. Läpiajoon Peltonen sai syötön omalla alueellaan Harri Jaloselta. Maalin jälkeen Kärpillä oli lukuisia paikkoja lisämaaleihin, mutta Jani Nurminen kesti ja peli pysyi niukissa 1-0 lukemissa aina pelin seitsemännelle minuutille. Kaikkien yllätykseksi maalin tekikin vierasjoukkue. Koko Kärppien joukkue pelasi liian ylhäällä ja Jukka Järvinen näki laidassa Janne Nieppolan vapaana. Nieppola ajoi maalille ja harhautti Joni Meskasen, peli oli tasan 1-1 ajassa 6.18. Kärppien johto-osuma tuli erän puolivälissä, kun Niko Papinaho iski riparin ohi Nurmisen. Kolme minuuttia myöhemmin nähtiin tasoitus,kun vierasjoukkue pääsi vastahyökkäyksessä 3-2 ylivoimaan. Kärppäpuolustus sahattiin pihalle ja Ari Vilenius iski tasoituksen Marko Jaatisen syötöstä. Tasalukemissa 2-2 mentiin ensimmäiselle erätauolle.

Kärpät ratkaisee ottelun jo toisessa erässä

Kotijoukkue aloitti toisen erän vauhdikkaasti ja ensimmäinen maali nähtiin jo erän toisella minuutilla. Mikko Peltonen karvasi pallon vierassinisellä ja Jan Kinnunen jatkoi pallon aivan vapaana olleelle Harri Jaloselle. Jalonen pisti pallon kylmän rauhallisesti ohi Duo-vahdin. Tasoitus tuli kuitenkin taas, kun Duo pääsi pelaamaan ylivoimaa. Marko Sten otti täysin turhan jäähyn ja vierasjoukkue rokotti tyhmyydestä. Miika Erola oli unohdettu ylivoimassa yksin maalin kulmalle ja Pasi Kukko syötti miehen maalintekoon. Erola ei antanut Joni Meskaselle mitään mahdollisuuksia ja peli oli taas tasan. Erän puolivälissä Jan Kinnunen irtaantui maalintekoon yhdessä Harri Jalosen kanssa. Duon maalivahti ja puolustaja odottivat varmasti tilanteessa syöttöä,mutta Kinnunen vetikin itse pallon aivan maalin etuyläkulmaan. Sama mies oli asialla seuraavassakin kotijoukkueen maalissa. Kinnunen sai ylivoimahyökkäyksessä syötön Harri Jaloselta ja Kinnusen luja lämäri upposi taas vierasjoukkueen maaliin. Yksi maali nähtiin vielä ottelun keskimmäisessä erässä. Niko Papinaho laukoi pallon kohti vierasmaalia ja molarista tulleeseen palloon ehti ensimmäisenä Jaakko Mäkelä. Mäkelä ei paikassa erehtynyt ja erätauolle mentiin Kärppien 6-3 johdossa.

Kotijoukkue nauttii pelaamisesta päätöserässä

Ottelun päätöserässä kotijoukkue meni lopullisesti menojaan. Vierasjoukkue kavensi kuitenkin tuurimaalilla lukemiksi 4-6, mutta sen jälkeen kotijoukkueelle iski tehokas viisi minuuttinen. Kärpät teki tuon tehohetken aikana peräti kuusi maalia. Ensin Mikko Peltonen iski kuin kopion ottelun avausmaalistaan. Mies purjehti koko kentän läpi ja teki numeroiksi 7-4 hienolla laukauksellaan. Seuraavan maalin teki Rami Välimaa. Mies sai vapauttavan syötön Jaakko Mäkelältä ja löi pallon sisään aivan maalin edestä. Välimaata rikottiin tilanteessa ja maali merkittiinkin syntyneeksi siirretyn rangaistuksen aikana. 9-4 lukemat iski taas Peltonen, joka sai pitkän syötön Rami Nikkoselta. Mies huijasi Duon maalivahdin ja lirutti pallon längistä sisään. Jose Laaksonen teki esityön seuraavaan maaliin. Hän jätti hyökkäyksessä pallon takana tulleelle Jani Helppolaiselle, jonka kova laukaus upposi vierasverkkoon. Lisää oli luvassa vajaa minuutti myöhemmin, kun Niko Papinaho onnistui ottelun toisella maalillaan. Mies iski suoraan Juho Silvastin syötöstä ja peli oli jo lukemissa 11-4. Viimeiset kotijoukkueen kaksi maalia olivat työnäyte parivaljakon Peltonen-Jalonen osaamisesta. Ensin Mikko Peltonen löysi Jalosen maalinnurkalta ja heti perään osat vaihtuivat. Nyt Harri Jalonen vapautti Peltosen ja Kärppien viimeinen maali oli tosiasia ajassa 50.39. Ottelun loppupuolella vierasjoukkue osui vielä kertaalleen, kun Jussi Mäkisen ampuma pallo kimpoili maaliin. Erikoisen maalista teki se, että se oli miehen ensimmäinen liigatasolla.

Ottelun parhaimpiin kuuluivat kotijoukkueelta Mikko Peltonen 4+1,Harri Jalonen 2+4 ja Jan Kinnunen 2+1,siis koko musta ketju. Ottelun epäonnistujiin kuului Mika Ahonkivi, joka vaeltelee tällä hetkellä varjojen mailla. Maalissa pelannut Joni Meskanen ei loistanut, mutta ei pettänytkään. Vieraiden viidestä maalista kaksi pomppi onnekkaasti sisään.

Vierasjoukkueen riveistä ei erityisemmin erottunut kukaan. On kuitenkin todettava, että maalissa pelannut Jani Nurminen ansaitsisi kentälle paremmat pelaajat avukseen. Niin yksin mies oli tälläkin kertaa kärppäpyörityksessä.

Ottelun erikoisuudet:
-Kärppien joukkue oli ensimmäistä kertaa täydellä miehistöllä liikkeellä. Joukkueen pelaajistosta ei ottelusta puuttunut yhtäkään pelaajaa!
-Duon Jussi Mäkinen teki uran ensimmäisen liigamaalin ajassa 55.45. Voidaan sanoa, että mies jätti maalinteon melkoisen myöhäiseen ajankohtaan.
-Duon pelaajalta oli unohtunut polvisuojat Jämsään, mutta kotijoukkueen huoltaja Pentti Jussila taikoi miehelle sopivat "polkkarit" otteluun.

Maalitilastot:
I erä

1.06 1-0 Mikko Peltonen (Harri Jalonen)
6.18 1-1 Janne Nieppola (Jukka Järvinen)

41.34 6-4 Juha Niemi (Ari Vilenius)
43.47 7-4 Mikko Peltonen (Harri Jalonen)
44.28 8-4 Rami Välimaa (Jaakko Mäkelä)sr.
46.04 9-4 Mikko Peltonen (Rami Nikkonen)
46.58 10-4 Jani Helppolainen (Jose Laaksonen)
47.41 11-4 Niko Papinaho (Juho Silvast)
48.20 12-4 Harri Jalonen (Mikko Peltonen)
50.39 13-4 Mikko Peltonen (Harri Jalonen)
55.45 13-5 Jussi Mäkinen (Ville Lehtinen)