Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jazzille tärkeä voitto

 
Jazzille tärkeä voitto

FC Jazz-j puristi kolmen ottelun tappioputken poikki perjantaina. Pallohonka kaatui kauniissa kesäillassa pelatussa kamppailussa niukasti 1-0 (0-0).

Ottelun ainokainen oli vaihtopelaajien taidonnäyte, joka syntyi maukkaasti pelin viimeisillä minuuteilla.

Eero Salminen onki Jazzille kulmapotkun ja asettui itse antamaan sitä. Pallohonka sai purettua ensimmäisen tilanteen, mutta Topi Mattila vei kakkospallon. Nuorukainen pelasi rauhallisesti pallon takaisin laitaan Salmiselle, joka lähetti kauniin kaaren kohti etutolppaa. Vaihdosta hetki ennen Salmista kentälle rientänyt Kai Sillanpää nousi ruuhkassa korkeimmalle ja ohjasi keskityksen päällään takakulmaan. Paprikajenkka soi ja pallo vietiin keskelle!

- Vaihtopelaajat toivat tällä kertaa uuden vaihteen peliimme. Erityisen iloinen olen Salmisen Eeron esityksestä ja paluusta pelikuntoon. Syövästä toipuminen on kaikkea muuta kuin helppoa, Jazzin päävalmentaja Mikko Mannila sanoi.

- Vaikka Eki on vasta toipumassa pelikuntoon, hän todisti jo tänään, kuinka hyvä pallollinen pelaaja hän on. Eerosta tulee olemaan meille vielä paljon lisäiloa loppukauden aikana, Mannila hehkutti.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tasaista pallottelua, jossa ei nähty huippupaikkoja. Ote oli ehkä aavistuksen Jazzilla, mutta nuoren Pallohongan pelaajat osoittivat myös taitavuutensa.

- Olosuhteista vastaaville ihmisille voi taas lähettää terveisiä. Nurmea ei osata näköjään täälläkään hoitaa, vieraiden valmentaja Vesa Vasara pukahti ja manasi suomalaisen jalkapallokulttuurin ongelmia.

- Vaikka kenttä oli surkea, molemmat joukkueet pyrkivät pelaamaan. Siihen ja toisen puoliajan esitykseemme olen tyytyväinen, Vasara sanoi.

Toisella puoliajalla Pallohonka pääsikin paremmin peliin mukaan. Erityisesti pelintekijä Toni Roschier näytti kykynsä käynnistää vaarallisia hyökkäyksiä lähes tyhjästä.

Keskikentällä Jazz taipui hiljalleen Pallohongalle, mutta puolustuslinja oli ITS:n illassa rautaa. Toppari Jukka Ranne palkittiinkin ansaitusti ottelun parhaana. Kauas eivät jääneet muutkaan porilaispuolustajat. Heistä palkintoraati muisti myös Lauri Tenhusta, joka pelasi erittäin vahvan pelin oikeana pakkina.

- Pitää kiittää valmennusta vastuusta. Peli meni ihan hyvin, vaikka Pallohonka oli vaikea vastustaja. Vastassa oli taitavia pelaajia, jotka pystyivät yllättäviin ratkaisuihin, Tenhunen näki.

Porilaisten parhaat tilanteet syntyivät erikoistilanteista. Pelaamalla Jazz pääsi turhan harvoin hätyyttelemään espoolaismaalia.

Ennen Sillanpään täysosumaa paras tilanne osui Ari Qvistille, joka pääsi kulmapotkusta puskemaan parista metristä, mutta pallo suuntautui yli. Peliesitykseltään Qvist oli Jazzin aktiivisin hyökkäyspään pelaaja.

Aivan ottelun lopussa Jazz sai keskikentän paremmin haltuunsa, kun Joao Gaetti siirrettiin targetin paikalta keskikentän pohjalle. Oiva taktinen veto oli myös ottelun käännekohta.

- Voittaminen on huomattamasti mukavampaa kuin pataan ottaminen. Pisteet maistuvat tappioiden jälkeen todella maukkailta. Erityisen tyytyväinen olen puolustuslinjamme peliin. Puolustajat pelasivat, kuten oli sovittu, Mannila kiitteli.

Jazzin kausi jatkuu tulevana perjantaina, kun stadionilla pelataan satakuntalaisen futiskesän kuumin paikalliskamppailu. Pe 5.6. klo 18.30 Ikuisen tuulen stadionilla Pori vastaan Rauma.

FC Jazz -j:n tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


FC Jazz Juniorit ry - logo

FC Jazz - 2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Lue lisää
Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Lue lisää
Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

Lue lisää
MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Lue lisää
Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.

Lue lisää
Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

MuSa ja Matias Sallila ovat tehneet kaksivuotisen jatkosopimuksen ja mies palaa takaisin Salama-paitaan. Viime kaudella mies palasi MuSaan vuoden tauon jälkeen, jota ennen hän edusti seuraa vuosina 2015-2017.

Lue lisää