Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Brasilian kaadosta MM-hopeamitalistin kimppuun

 
Brasilian kaadosta MM-hopeamitalistin kimppuun


Lentopallomaajoukkueen Tiikereiden maailmanliiga jatkuu Tampereella Puolaa vastaan. Lopputurnaupaikka edelleen haaveissa.

Miesten lentopallomaajoukkueen huimaa Brasilia-voittoa seuraa tulevana viikonloppuna edellisten maailmanmestaruuskilpailujen hopeajoukkueen Puolan kohtaaminen. Lentopallotiikerit kohtaavat Puolan Tampereella Hakametsän jäähallissa perjantaina ja lauantaina kello 18.30.

Suomen päävalmentaja Mauro Berruto kertoo viikon alkaneen, ja jatkuvan, kuten edellisenkin.

- Sunnuntaina oli lepopäivä ja maanantaina aamulla jo harjoiteltiin, kuten aina. Emme ole vielä valmiita, vaikka teimmekin suomalaista lentopallohistoriaa lauantaina. Kun olemme jälleen askeleen parempia myös vastustajamme yrittävät tehdä elämämme jälleen hankalammaksi. Mitään ei valmistautumisessamme tai muussa ole tietenkään muuttunut.

Berruto kehuu joukkueensa asennetta tämän viikon alun harjoituksissa, mutta muistuttaa että ison voiton jälkeen töitä on jälleen edessä.

- On inhimillistä, jos hienon voiton jälkeen ollaan hieman pilvissä. Pitää vain päivä päivältä nyt parantaa ja olla valmiita perjantaina. Molempina kotiviikonloppuina ensimmäinen peli on ollut huonompi, mutta nyt haluamme tehdä asiat taas paremmin siinäkin asiassa.

Lohkon kakkospaikka ja lopputurnaus tavoitteena

Berruto on todella tyytyväinen, että Suomi saa pelata kuusi perättäistä ottelua maailman huippujoukkueita vastaan, jotka olivat edellisen MM-turnauksen finaalissa Tokiossa 2006.

- Meillä on aarre käsissämme näiden otteluiden myötä ja haluamme ottaa siitä kaiken irti. Tavoitteemme oli voittaa Brasilia ja sen tavoitteen täytyttyä on nyt uutena maalinamme lohkon kakkostila ja taistelu Serbiassa pelattavan lopputurnauksen paikasta parhaana lohkokakkosena.

- Totta kai se on realistinen tavoite. Kun kaksikolmannesta on maailmanliigaa pelattu olemme tasapisteissä Puolan kanssa ja vain pistesuhde erottaa meidät kakkospaikasta. Näiden neljän ottelun perusteella parempi joukkue tulee olemaan lohkokakkonen ja voi saada mahdollisuuden pelasta lopputurnauksessa.

Isäntämaa Serbian ja neljän lohkovoittajan lisäksi Belgradin lopputurnaukseen 22.-26. heinäkuuta selviää paras lohkokakkonen. Serbian voittaessa lohkonsa mukaan pääsee myös heidän lohkon kakkonen automaattisesti lohkovoittajan statuksella.

Berruto myös kertoi, että Tuomas Sammelvuo ei vielä palaa joukkueen vahvuuteen vatsalihasvammansa jäljiltä tulevana viikonloppuna. Matti Hietanen sen sijaan on kuntoutunut ja joukkueesta pitää pudottaa yksi yleispelaaja Puola-otteluista.

Uudella joukkueella

Puolan joukkueessa on tapahtunut olympialaisten jälkeen paljon miehistömuutoksia usean kokeneen pelaajan viettäessä huilia. Uudelle argentiinalaiselle päävalmentajalle Daniel Castellanille maailmanliiga on ensimmäinen turnaus joukkueen peräsimessä.

- Puola oli parempi Venezuelaa vastaan kuin me, mutta me Brasiliaa vastaan heitä parempia. Puola on maa, jossa lentopallo on erittäin suuressa suosiossa. Euroopassa Puola on niitä harvinaisia maita, jossa lentopallo on todella suosittua. Puolan liiga on todella suosittu ja hyvätasoinen, Berruto totesi.

Maailmanliigan pistepörssissä kolmantena oleva Mikko Oivanen pelasi viime kaudella ensimmäisen kautensa Puolan liigassa ja jatkaa Rzeszowin joukkueessa myös tulevalla seurakaudella.

- Lentopallo on jopa Puolan ykköslaji, suositumpi kuin jalkapallo. Kaksi maan sarjan joukkueista oli mestarien liigassa kahdeksan parhaan joukossa, joka kertoo jo tasosta, Oivanen totesi.

Oivasen seurakavereista Puolan joukkueessa ovat mukana passari Pawel Woicki ja libero Krysztof Ignaczak.

- Ignaczak on varsinkin puolustamisessa yksi maailman parhaista. Passari Woicki on uusi naama maajoukkueessa, mutta parhaimmillaan kova hänkin, Oivanen analysoi seurakavereitaan ja tulevia vastustajia.

Brasiliaa vastaan lauantaina loistanut yleispelaaja Antti Siltala toteaa panosta olevan peleissä mukavasti.

- Onhan tässä vähän sellaista finaalinmakua, varsinkin jos haluaa taistella siitä lopputurnauspaikasta. Totta kai lohkon kakkospaikka on jo sinänsä tärkeä, mutta kyllä lopputurnaukseen olisi mukava päästä pelaamaan.

Kaksi kohtaamista 2000-luvulla

Suomi ja Puola ovat maailmanliigan D-lohkossa tällä hetkellä tasapisteissä. Puola on Brasilian jälkeen toisena ja Suomi kolmantena huonommalla eräpisteiden suhteella. Neljässä keskinäisessä ottelussa lohkon kakkossija ja mahdollisuus maailmanliigan lopputurnaukseen ratkaistaan.

Suomi ja Puola ovat kohdanneet viimeksi vuonna 2007. Moskovan EM-kisoissa 11.9. Suomi otti komean voiton 3-0 (25-20, 29-27, 25-21). Tuosta joukkueesta nyt mukana ovat vain Bartosz Kurek ja Wojciech Grzyb.

Olympialaisten esikarsintaturnauksessa Unkarin Szombathelyssä 2.12. Puola puolestaan voitti 3-0 (25-20, 25-18, 27-25), mutta ottelulla ei ollut mitään merkitystä, koska molemmat olivat jo varmistaneet jatkopaikkansa.

Tämän kesän maailmanliigan Suomen viimeiset kotiottelut pelataan perjantaina 10.7. ja lauantaina 11.7. klo 18.30 Hakametsän jäähallissa Tampereella. Halliin pääsee jo klo 17.00


Suomen ja Puolan ottelut

Pe 10.7. klo 18.30 Tampere: Suomi – Puola
La 11.7. klo 18.30 Tampere: Suomi – Puola

Ke 15.7. klo 21.00 Bydgoszcz: Puola – Suomi
To 16.7. klo 21.00 Bydgoszcz: Puola – Suomi

22.-26.7. Belgrad, Serbia. Kuuden maan lopputurnaus.

Kaikki ottelut suorina Urheilukanavalla

Kaikki Suomen ottelut nähdään suorina lähetyksinä Urheilukanavalla.

Lisäksi nähdään viikon otteluina muita huippukamppailuja:
Su 12.7. klo 9.45 USA – Italia (jälkilähetys)
La 18.7. klo 17.30 Bulgaria – Venäjä (suora)

Joukkueiden viimeiset saavutukset

Suomi
FIVB:n rankingissa 22. sijalla

Viimeisimmät saavutukset
Maailmanliiga
2008: 10.
2007: 7.
2006: 10.
1993: 12.

Euroopan liiga 2005: 2.

EM-kisat
2007: 4.
1997: 11.
1993: 9.
1991: 8.

MM-kisat 1982: 17.

PUOLA
FIVB:n rankingissa 7. sijalla

Viimeisimmät saavutukset
Olympialaiset 2008: 5.
MM-kisat 2006: 2.
Maailmanliiga 2008: 5., 2007: 5.
EM-kisat 2007: 11., 2005: 5.

Miesten lentopallomaajoukkueen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle