Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lehtonenkin lentopalloilemaan Italiaan

 
Lehtonenkin lentopalloilemaan Italiaan

Toni Flink, Tampere

Suomalaisten maajoukkuelentopalloilijoiden marssi Euroopan kentille saa taas lisäluvun, kun keskitorjuja Jukka Lehtonen matkaa ensi kaudeksi Italiaan. 27-vuotiaan Lehtosen seura on Italian A2-liigaan noussut Marcegaglia Ravenna.

Maajoukkueen kapteeninakin Etelä-Amerikan maailmanliigan peleissä toiminut 27-vuotias Lehtonen on todella tyytyväinen uuden seuran löytymiseen Italiasta.

- On hienoa päästä pelaamaan maahan, joka on ollut jo vuosikymmeniä lentopallon ykkösmaa sarjajoukkueiden osalta. Taso ja perinteet ovat todella kovat Italiassa. Seuralla on upeat perinteet ja uutta nousua rakennetaan nyt vahvasti. Tarkoitus on päästä ensi kaudella pelaamaan ja kehittymään. Tässäkin suhteessa Ravenna on erinomainen vaihtoehto minulle.

Ravenna omaa kovat perinteet maan lentopallossa, vaikka 1990-luvun kultavuosien jälkeen on ollut hiljaista. Ravenna voitti Italian mestaruuden 1991 muun muassa olympiavoittajalegendojen Karch Kiraly ja Steve Timmonsin sekä Andrea Gardinin johdolla. Kolmena seuraavana vuonna seura otti Euroopan cupin voiton ja sen viimeiseksi meriitiksi on jäänyt Euroopan cupin hopea 1995. Seura on myös neljän ensimmäisen Italian mestaruuden voittaja vuosilta 1946-1949.

Ravennan presidentti Luca Casadio kehuu Lehtosen sopimuksen olevan iso asia joukkueen rakentamisesta.

- Lehtonen on meille erittäin tärkeä hankinta ja hänen ansiosta meillä on vahva keskitorjujaosasto valmiina. Rakennamme tästä kuusikkoa sellaisilla miehillä, jotka ovat tasokkaita ammattilaisia ja valmiita kehittämään seuraa omalta osaltaan.

Lehtosen lisäksi seuralla on sopimus ulkomalaispelaajista argentiinalaisen passarin Fernando Garnican kanssa.

Joukkueen valmentajaksi tulee naapurista Bolognasta Suomen maajoukkueen apuvalmentajan Andrea Brogonin kanssa yhteistyötä tehnyt Antonio Babini. Italian maajoukkueessa pelaanneen kaksinkertaisen maan mestarin suosittelijoina toimikin Lehtosella juuri Brogoni ja maajoukkueen päävalmentaja Mauro Berruto.

- Berruton ja Brogonin sanoilla oli suuri paino seuravalinnassani, Lehtonen myöntää.

Ravenna sijaitsee Adrianmeren rannalla pohjoisessa Italiassa Venetsian eteläpuolella.

Lehtonen siirtyy Italiaan Kreikan Aris Thessalonikissa pelatun vuoden jälkeen.

- Vuosi Kreikassa tarjosi koko ajan kovia pelejä ja siellä pystyin ensimmäisen kerran keskittymään täysillä lentopalloon. Huomasin, että pystyn pärjäämään "isojen poikien" kanssa ja potentiaalia kehitykseen on edelleen, Lehtonen näkee.

Italian A2-liigaa Lehtonen ei lähde sen kummemmin vielä arvioimaan näkemättä peliäkään itse.

- Mahdotonta vertailla esimerkiksi Kreikan liigaa ja Italian A2:sta. Uskon ja toivon tason asettuvat suunnilleen Kreikan kärkitrion takana olevien joukkueiden tasolle, Lehtonen lopulta miettii.

Jukka Lehtonen
Synt.: 22.2.1982
Pituus 197 cm
Keskitorjuja
31 A-maaottelua
1. A-maaottelu: 25.5.2007 Kanada-Suomi
SM-kultaa 2007, 2008
Suomen cupin voitto 2005
SM-liigan tähtiseitsikossa 2006, 2007 ja 2008
SM-liigassa 203 ottelua, 8,5 pistettä/ottelu
Seurat: Rantasalmen Urheilijat, Pieksämäen Tsemppi, Bad Saulgau (Saksa),
East Volley, Napapiirin Palloketut, Santasport, Aris Thessaloniki

Miesten lentopallomaajoukkueen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle