Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Hietanen hommiin, Sivula sivuun

 
Hietanen hommiin, Sivula sivuun

Brasilian voittaneeseen Suomen lentopallomaajoukkueeseen tulee yksi muutos, kun se kohtaa Puolan maailmanliigan otteluissa perjantaina ja lauantaina Tampereella. Reisivammaansa parannellut Matti Hietanen palaa yleispelaajan paikalle ja Urpo Sivula joutuu katsomoon.

Maajoukkueen kapteeni Tuomas Sammelvuo on edelleen sivussa vatsalihasvamman vuoksi ja Mikko Esko hoitaa kapteenin virkaa näissäkin peleissä.

Suomen joukkue
1. Jesse Mäntylä
2. Joni Markkula
3. Mikko Esko
4. Olli-Pekka Ojansivu
5. Antti Siltala
7. Matti Hietanen
8. Jari Tuominen
12. Olli Kunnari
13. Mikko Oivanen
14. Konstantin Shumov
15. Matti Oivanen
17. Anssi Vesanen
18. Jukka Lehtonen
19. Pasi Hyvärinen

Puolan valmentaja odottaa hyviä pelejä

Puolan maajoukkueen argentiinalainen valmentaja Daniel Castellani odottaa nuoren joukkueensa parantavan esitystään kauden aiemmista maailmanliigan otteluista, kun se kohtaa Suomen perjantaina ja lauantaina Hakametsän jäähallissa. Ottelut alkavat klo 18.30.

- Venezuela-peleihin olen tyytyväinen. Joukkue paransi joka pelissä. Nuoren joukkueen pitää pelata paljon kehittyäkseen. Meille maailmanliiga on tässä suhteessa erinomainen asia. Brasiliaa vastaan joissain kohdin pelattiin hyvin, mutta koska ne olivat monille ensimmäisiä pelejä Brasiliaa vastaan ja ensimmäisiä maailmanliigassa, niin henkinen kantti ei kaikilla kestänyt, Castellani kertoo.

Puola lähti maailmanliigaan uudistetulla joukkueella tarkoituksenaan kehittää uusia pelaajiaan eteenpäin. Vanha kaarti on harjoitellut kotimaassa ja palaa ruotuun MM-karsintoihin.

- Kaikki pelaajat ovat harjoitelleet ja ovat hyvässä kunnossa. Vain Mariusz Wlazly on huonossa kunnossa, eikä hän varmaankaan tule mukaan MM-karsintoihin. Meille MM-kisoihin selviytyminen on tämän kesän päätavoite, vaikka tietysti syyskuun EM-kisatkin ovat tärkeä tavoite.

- Maailmanliigassa meille on nyt tärkeää pelata hyvät ottelut Suomea vastaan. Meidän joukkueemme tarvitsee näitä pelejä. Suomi on hyvä joukkue torjumaan ja puolustamaan ja sillä on hyviä pelaajia kuten Mikko Esko, Olli Kunnari ja Mikko Oivanen. Suomen voitto Brasiliasta oli iso yllätys. Suomi pystyi ottamaan tilaisuudesta vaarin, kun Brasilia antoi siihen mahdollisuuden. Meille on vähän ollut ongelmana, ettemme ole pystyneet tarttumaan tarjottuun tilaisuuteen, Castellani sanoo.

- Suomi ja Puola ovat hyvin samanlaiset joukkueet, jopa tilastojen valossa. Uskon että Tampereella nähdään hyviä pelejä viikonloppuna.

Puolan kapteenina Tampereella nähdään 182-senttinen passari Pawel Woicki, joka uskoo joukkueensa mahdollisuuksiin.

- Me pelaamme koko ajan paremmin ja paremmin. Meidän pitää vain ottaa vielä yksi askel ylöspäin. Uskon että olemme täällä parempia kuin Venezuelaa vastaan, Woicki sanoo.

- Me haluamme pelata hyvät ottelut ja tehdä niin kuin valmentaja meitä käskee tekemään. Jos me voitamme, se on hyvä juttu. Jos Suomi voittaa, niin sekin on ok, jos me olemme pelanneet niin kuin meidän piti pelata, Woicke toteaa.

Puolan joukkue
1. Piotr Nowakowski
2. Grzegorz Lomacz
3. Jakub Jarosz
6. Bartosz Kurek
7. Wojciech Grzyb
9. Zbigniew Bartman
10. Marcel Gromadowski
12. Pavel Woicki
13. Karol Klos
15. Michal Ruciak
16. Krzysztof Ignaczak
18. Marcin Mozdzonek
19. Pawel Zatorski

Suomen Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle