Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Berruto pitää ajatukset vain seuraavassa pelissä

 
Berruto pitää ajatukset vain seuraavassa pelissä


Suomi kohtaa Puolan kahdesti lentopallon maailmanliigassa mielenkiintoisissa asetelmissa

Toni Flink / Bydgoszcz, Puola

Suomen lentopallomaajoukkueen taistelu maailmanliigassa kovista panoksista jatkuu keskiviikkona ja torstaina Puolan Bydgoszczissa kahdella ottelulla isäntiä vastaan.

Maailmanliigan D-lohkon kakkospaikan suhteen Suomi tarvitsee Puola-otteluista yhden sarjapisteen. Pistevertailussa tasapisteissä Puola ajaisi Suomen ohi.

Suomen päävalmentaja Mauro Berruto ei lähde suosiolla spekuloimaan Suomen asetelmilla tässä vaiheessa.

- Vain yksi ajatus tällä hetkellä mielessä: huominen ottelu. Se tule olemaan myös vaikea. Pitää olla valmiina taistelemaan fyysisesti ja henkisesti.

Joukkueen kapteenin Tuomas Sammelvuon saaminen kuntoon on yksi iloisista uutista suomalaisleirissä.

- "Köpi" yllätti positiivisesti: otimme hänet mukaan vain kuntouttamaan vatsalihastaan, mutta hän onkin jo pelikunnossa, Berruto kertoo.

Suomella on kahdella kolmen pisteen voitolla (3-0 tai 3-1) vielä hyvä mahdollisuus selvitä viikon kuluttua Serbian Belgradissa pelattavaan Final Six-lopputurnaukseen.

Lopputurnaukseen etenee neljän lohkovoittajan ja isäntämaan lisäksi paras lohkokakkonen. Lohkokakkosten vertailussa Suomi on tällä hetkellä tasapisteissä Venäjän ja Italian kanssa. Suomella on kolmikosta selkeästi heikoin pistesuhde (pistesuhde ratkaisee sarjapisteiden ollessa tasan), joten kuuden sarjapisteen lisäksi Suomi tarvitsee myös Venäjän ja Italian pistemenetyksen.

- Matemaattisesti asia on juuri näin. Pelaamme täällä Puolassa voitoista, kuten aina. Jos keräämme täältä pisteitä, meidän pitää vain odottaa perjantain ja lauantain tuloksia. Joka tapauksessa on fantastista, että Suomi on vielä taistelemassa lopputurnauspaikasta tässä vaiheessa, Berruto toteaa.

Teoriassa Suomella on mahdollisuus selvitä lopputurnaukseen myös heikommalla tuloksella kuin kuuden pisteen saaliilla. Se vaatii vain Venäjän ja Italian vielä heikompaa menestystä viikonloppuna.

Venäjä kohtaa Bulgarian kahteen otteeseen Varnassa ja Italia matkustaa Kiinan Nanjingissa. Ottelut pelataan perjantaina ja lauantaina.

Suomi voitti viime viikonloppuna maailman rankigissa kuudentena olevan edellisten MM-kisojen hopeajoukkueen Puolan Tampereella 3-1 ja 3-0.

Suomi on Bydgoszczissa matkassa 16 pelaajan ryhmällä, josta kokoonpanon ulkopuolelle jää hieman polvivaivasta kärsivä keskitorjuja Jukka Lehtonen ja yleispelaaja Jari Tuominen.

Kaksi muutosta Puolan joukkueeseen

Puolan argentiinalainen päävalmentaja Daniel Castallani haluaa nähdä kotikentällä huomattavasti terävämmin pelaavan joukkueen, kuin Tampereella viime perjantaina ja lauantaina.

- Haluamme muuttaa pelimme kuvaa Tampereella pelatuista peleistä. Teimme paljon virheitä: syötössä, torjunnassa ja vastaanotossa. Tällä tasolla nuorella porukan pitää päästä paremmalle tasolle. Haluamme pelata paremmin.

Kakkospaikka lohkossa ei ole Puolalle päävalmentajan mukaan suurikaan tavoite.

- Ei se merkitse meille paljoa. Tärkeämpää on pelin saaminen paremmalle tasolle ja päättää maailmanliiga hyvin.

Castellanin joukkueessa on nyt kaksi uutta miestä Tampereen peleihin nähden. Joukkueen kapteeni, yleispelaaja Mihal Bakiewicz, ja keskitorjuja Lukasz Kadziewicz ovat nyt mukana. Pois jäivät libero Pawel Zatorski ja keskitorjuka Karol Klos.

Castellani näki Tampereen tappiollisissa otteluissa Suomen pelin olennaisemmaksi osaksi passari Mikko Eskon pelin ja sen omille miehilleen aiheuttamat ongelmat.

- Esko aiheutti meidän nuorille pelaajille ongelmia. Näihin peleihin olemme valmistautuneet katsomalla paljon Eskon peliä ja uskon, että olemme valmiimpia kohtaamaan hänet.

Sammelvuo kaikkien aikojen viidenneksi

Mikko Esko on noussut maaottelumäärässä kaikkien aikojen tilastossa 19. tilalle. Esko pelaa Bydgoszczissa 152. ja 153. maaottelunsa. Nyt hän nousee tasalukuihin Pentti Aallosen (153) kanssa ohittaen Jussi Heinon (152).

Passareista Eskon edelle maaottelumäärissä kiilaavat enää kaikkien aikojen tilaston ykkönen Kari Kalin (312), Petteri Laurila (192) ja Jouko Juvonen (172).

Tuomas Sammelvuo siirtyy puolestaan kaikkien aikojen maaottelutilastossa jaetulle viidelle tilalle Janne Heikkisen kanssa. Kaksikon maaottelumäärä on Puola-otteluiden jälkeen 236. Edelle jäävät vielä Kalin (312), Jouni Parkkali (269), Pekka Toppari (263) ja Kai Mattila (252).

Suomi kohtaa Puolan Bydgoszczissa maailmanliigan viimeisenä alkulohkojen viikkona keskiviikkona ja torstaina kello 21.00 Suomen aikaa. Ottelut nähdän suorina lähetyksinä Urheilukanavalla.

Suomen Media Guiden löydät Puola-otteluihin tästä:
http://www.lentopalloliitto.fi/mp/db/file_library/x/IMG/228907/file/MediaGuideWL2009Bydgoszcz.pdf

Suomen joukkue Puolaa vastaan 15. ja 16.7. maailmanliigan otteluissa Bydgoszczissa (suluissa maaottelumäärä)
Passarit
Mikko Esko Modena, Italia (151)
Kalle Määttä Santasport (6)
Hakkurit
Mikko Oivanen Rzeszow, Puola (72)
Olli-Pekka Ojansivu PAOK Thessaloniki, Kreikka (34)
Liberot
Pasi Hyvärinen MuurLe (20)
Jesse Mäntylä Piivolley (10)
Keskitorjujat
Matti Oivanen Piacenza, Italia (87)
Konstantin Shumov Vibo Valentia, Italia (77)
Anssi Vesanen Isku-Volley, Tampere (53)
Yleispelaajat
Matti Hietanen PAOK Thessaloniki, Kreikka (115)
Olli Kunnari Olympiakos, Kreikka (144)
Tuomas Sammelvuo Kedzierzyn, Puola (234)
Antti Siltala SGK Anakara, Turkki (79)
Urpo Sivula Montichiari, Italia (47)

Päävalmentaja: Mauro Berruto
Apuvalmentaja: Andrea Brogioni
Joukkueenjohtaja: Jaana Laurila
Osteopaatti/huoltaja: Marko Panu
Tilastomies: Andrea Di Pinto
Tiedottaja: Toni Flink

Puolan joukkue
Passarit:
Pawel Woicki
Grzegorz Lomacz
Hakkurit:
Jakub Jarosz
Marcel Gromadowski
Yleispelaajat:
Bartosz Kurek
Zbigniew Bartman
Michal Ruciak
Michal Bakiewicz
Keskitorjujat:
Piotr Nowakowski
Lukasz Kadziewicz
Marcin Mozdzonek
Libero:
Krysztof Ignaczak

Päävalmentaja: Daniel Castallani
Apuvalmentaja: Krzysztof Stelmach
Joukkueenjohtaja: Witold Roman

Miesten lentopallomaajoukkueen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle