Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pars, Asumnu ja Nikkanen tasapisteissä - Lapinlahti ratkaisee Vattenfall Eliittikisasarjan voiton

 
Pars, Asumnu ja Nikkanen tasapisteissä - Lapinlahti ratkaisee Vattenfall Eliittikisasarjan voiton


Yleisurheilun Vattenfall Eliittikisojen kokonaispistetilanne on kutkuttavan jännittävässä tilanteessa ennen kisasarjan huipennusta, Lapinlahtea. Krisztian Pars, Gloria Asumnu ja Minna Nikkanen ovat tasapisteissä kisasarjan kärjessä ja kamppailevat kokonaiskilpailun voitosta ja muhkeasta 30 000 euron jättipotista. Myös lajikohtaisista voitoista käydään vielä tiukka vääntö.

Parsilla, Asumnulla ja Nikkasella puhdas suora
Kolme kilpailijaa ovat suoriutuneet kaikista Vattenfall Eliittikisojen koitoksista lajiensa voittajina saaden yhteensä 30 pistettä. Pars hallitsee suvereenin olosesti moukarikisaa ja häntä voikin hätyytellä vain Olli-Pekka Karjalainen. Gloria Asumnu on voittanut kaikki osakilpailut ja on ehdoton ykkönen naisten pikamatkoilla. Myös naisten seiväshypyssä Minna Nikkanen leijuu aivan omissa korkeuksissaan.

Jos ensi lauantain Lapinlahden kilpailunkin jälkeen ollaan tasapisteissä, paremmuuden ratkaisee neljän kilpailun parhaan tuloksen yhteenlasketut tulospisteet. Tulospisteet määräytyvät IAAF:n kansanväliseen pistetaulukon mukaisesti.

-Vattenfall Eliittikisojen palkintopotti on kilpailukykyinen muiden kansainvälisten huippukilpailujen kanssa ja voitto toisi minullekin merkittävän osan vuotuisesta kilpailubudjetistani. Odotan innolla Lapinlahtea ja tiukkaa kamppailua voitosta, sarjan kärkipaikalla oleva Gloria Asumnu totesi huippuvauhtisen Joensuun osakilpailun jälkeen.

Eliittilajien voittajat ratkeavat

Kokonaiskisan voiton lisäksi urheilijat kamppailevat myös eliittilajien parhaista sijoista. Eliittilajien sarjakilpailussa voittaja kuittaa 5.000 euroa, toiseksi tullut 2.500 ja kolmas 1.500. Tiukimmat asetelmat löytyvät miesten kasisataselta ja naisten korkeudesta. Miesten 800 metrillä Robert Rotkirch ja Rami Oravakangas ovat tasapisteissä, kuten on tilanne myös naisten korkeudessa Diedre Mullenin ja Anna Iljustsenkon kohdalla.

Ennen viimeistä osakilpailua Jamaikan Ricardo Williams johtaa pisteellä Suomen Jarkko Ruostekiveä. Sijoitukset ja pisteet ovat vaihdelleet pitkin kisasarjaa, joten Lapinlahti ratkaisee tämän jännitysnäytelmän.

Suomen Urheiluliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle