Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pikkuhuuhkajat Belgian kimppuun

 
Pikkuhuuhkajat Belgian kimppuun


Alle 21-vuotiaiden (1.1.1988) jalkapallomaajoukkue kohtaa keskiviikkona (12.8.) Belgian Wetterenissä.

EM-karsinta edessä

Maaottelu on molemmille joukkueille viimeinen valmistava tapahtuma ennen syyskuussa alkavaa ikäluokan EM-karsintaa, jonka tavoitteena on selviytyminen mukaan vuonna 2011 Tanskassa pelattavaan ikäluokan EM-lopputurnaukseen.

Markku Kanervan valmentama Suomi kohtaa 4.9. alkavan EM-karsinnan avausottelussa Hollannin Emmenissä. Neljä päivää myöhemmin vastassa on Puola Grodzisk Wielkopolskissa ennen Helsingissä 9.10. pelattavaa Hollanti-ottelua. Lokakuu vie Pikkuhuuhkajat vielä Liechtensteiniin ennen marraskuun vierasottelua Espanjaa vastaan.

- Belgia on meille erinomainen mittari, sillä tämä peli palvelee hyvin karsinnan avausottelua Hollantia vastaan. Meillä on todella kova karsintalohko, mutta edellisen vuosikerran Pikkuhuuhkajat näyttivät, että unelmat voivat toteutua. Nyt keskitytään kuitenkin täysillä Belgia-otteluun, joka on viimeinen tapahtumamme ennen karsinnan alkua, Kanerva sanoi.

Belgian joukkue on Suomelle tuttu lähinnä videolta. Isännät taistelevat EM-paikasta samassa lohkossa Ranskan, Ukrainan, Slovenian ja Maltan kanssa.

- Belgiankaan lohko ei ole helppo. Heillä on kuitenkin erittäin hyvä joukkue, joka tulee varmasti taistelemaan tosissaan kisapaikasta. Belgialla on ollut viime vuosina menestystä ikäluokkamaajoukkueissa, vaikka he eivät kesän Ruotsin kisoihin selvinneetkään, Kanerva sanoi viitaten 21-vuotiaiden EM-turnaukseen, johon Suomi osallistui kesäkuussa ensimmäistä kertaa.
EM-kokemusta mukana

Suomen ryhmässä on mukana myös EM-turnauskokemusta. Maalivahti Jukka Lehtovaara esitti Espanjaa vastaan Göteborgissa 22.6. erinomaisia torjuntoja. Kärjessä kirmaava Sevilla FC:n Teemu Pukki keräsi myös hyvin minuutteja EM-turnauksessa, jossa kotkalaiskärki hankki arvokasta kokemusta tulevaisuutta varten. Myös Jukka Raitalan piti olla mukana, mutta luotettava laitapuolustaja suuntasi viime hetkellä Saksaan hiomaan mahdollista siirtoaan Bundesliigaan.

- Tietysti on hyvä, että meillä on mukana kokeneita pelaajia. Ryhmässä on kuitenkin paljon erittäin lupaavia nuoria, joilla on paljon kokemusta eri poikamaajoukkueista ja Veikkausliigasta. Uusi Pikkuhuuhkaja-projekti on alkanut jo viime talvena ja useita kymmeniä pelaajia on seurattu pitkään. Belgia-ottelu päättää valmistautumisen karsintaan, joten kaikki odottavat huomista näyttöpaikkaa, Kanerva kertoi tiistai-iltana.

Kanerva sai jalkeille lähestulkoon haluamansa joukkueen, vaikka muutama poissaolo kirjattiinkin kutsulistaan vielä viikonloppuna. Viimeinen takaisku tuli lentokentällä, kun lähes koko 2000-luvun maajoukkuemaalivahteja nuorissa valmentanut ja Pikkuhuuhkajia johtanut Kari Laukkanen joutui jättämään matkan väliin kuumeen vuoksi.

- ”Laku” on joukosta poissa, eikä sitä ole tapahtunut kovin usein. Mukana on kuitenkin kaksi loistavaa maalivahtia ja liiton toimisto saa hoitaa paperirumban palattuamme. Eiköhän tästä siis selvitä, vaikka kalustosta puuttuukin yksi peruspalanen.

Suomen joukkue Belgiaa vastaan, 12.8.2009
Jukka Lehtovaara, TPS
Lukas Hradecky, Esbjerg fB
Paulus Arajuuri, IFK Mariehamn
Jani Tanska, FF Jaro
Juhani Ojala, HJK
Mikko Sumusalo, Klubi 04
Henri Aalto, FC Honka
Ville Nikkari, FC Inter
Toni Kolehmainen, -
Sebastian Mannström, FF Jaro
Sakari Mattila, Ascoli Calcio
Riku Riski, TPS
Joni Kauko, FC Inter
Jani Virtanen, Udinese Calcio
Mika Ojala, FC Inter
Aleksei Kangaskolkka, Tampere United
Teemu Pukki, FC Sevilla
Akseli Pelvas, HJK

Joukkueenjohto
Markku Kanerva, päävalmentaja
Kari Martonen, valmentaja
Lauri Alanko, lääkäri
Jari Pylvänäinen, fysioterapeutti
Harri Koskinen, huoltaja

Palloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle