Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ranska Parkerin johdolla Suomeen

 
Ranska Parkerin johdolla Suomeen


Italia-voitollaan EM-lisäkarsintalohko B:n ykkössijan varmistanut Ranska saapuu Suomeen NBA-tähti Tony Parkerin johdolla. Ranskan riveistä on poissa Nicolas Batum, jonka nuorukaisen työnantaja Portland Trailblazers kutsui Yhdysvaltoihin olkapäätutkimuksiin.

Batum jätti pelikentän viikko sitten Suomea vastaan ottelun viimeisellä minuutilla olkapäätään pidellen ja irvistys kasvoillaan. Perjantaina pelattua Italia-ottelua edeltävinä päivinä Ranskassa spekuloitiin pystyykö Batum pelaamaan vai ei. Batum pelasi ja hyvin pelasikin – hän avitti 18 pisteellään, kahdeksalla levypallollaan ja kuudella riistollaan Ranskan 81-61-voittoon. Siitä huolimatta Portland Trailblazers päätti kutsua Batumin Yhdysvaltoihin tutkimuksiin.

Ranskalla on edessään pudotuspeliottelut EM-kisapaikasta elokuun lopussa Bosnia-Hertsegovinaa tai Belgiaa vastaan. Mikäli Ranska niistä selviää voittajana on luvassa vielä Puolan EM-kisat, jotka käynnistyvät 7.9. Batum ei mielellään tulevista kekkereistä jää sivuun.

- Italia-peli saattoi olla viimeiseni, joten halusin antaa kaikkeni ennen lähtöäni. Toivottavasti pääsen palaamaan nopeasti. Menen Portlandiin vain tutkimuksiin. Katsotaan mitä niiden jälkeen tapahtuu, kommentoi Batum Ranskan liiton tiedotteessa.

Nilkkavammasta kärsinyt ja niin ikään reissun Yhdysvaltoihin työnantajansa (San Antonio Spurs) vaatimuksesta tehnyt Tony Parker osoitti Italiaa vastaan olevansa kunnossa. 188-senttinen vauhtikone hassutti italialaispuolustusta 23 pisteen edestä.

Parkerin lisäksi Ranska tuo Suomeen NBA-pelaajistaan Boris Diaw’n, järkälemäiset Johan Petron (215 cm) ja Ronny Turiafin (208). Mukana on myös San Antonio Spursin kokoonpanoon kuuluva Ian Mahinmi (206), jonka rooliksi on kuitenkin muodostunut varamiehen tehtävät. Mahinmi ei ole toistaiseksi pelannut karsinnoissa otteluakaan.

Batumin korvannee pelaavassa miehistössä takamies Edwin Jackson. Muilta osin Ranskan joukkue on Suomea vastaan sama kuin voitokkaassa Italia-pelissä.

Suomen ja Ranskan välinen EM-karsintaottelu käynnistyy maanantaina Vantaan Energia Areenalla klo 19. Loppuunmyydyn hallin ovet aukeavat klo 17.30. Maksuton TV Viisi näyttää pelin suorana lähetyksenä.

Koripalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle