Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jukka Keskisalo juoksi Berliinissä pistesijan

 
Jukka Keskisalo juoksi Berliinissä pistesijan

Estejuoksija Jukka Keskisalo sijoittui Berliinin MM-kilpailuissa kahdeksanneksi ajalla 8.14,47. Se on ensimmäinen suomalaisjuoksijan MM-kilpailuissa tai olympiakisoissa saavuttama pistesija 18 vuoteen. - TIISTAIN 18.8. ILTAKILPAILUT.

Viimeksi ennen Keskisaloa suomalaisista pistesijalle ylsivät Tokion MM-kilpailuissa vuonna 1991 Päivi Tikkanen naisten 3000 metrillä ja Keskisalon nykyinen valmentaja Risto Ulmala 5000 metrillä.

Maailmanmestaruudesta kamppaili neljä miestä kaukana muiden edellä erinomaisin tuloksin. Loppusuoralla heistä vahvin oli viiden vuoden takainen olympiavoittaja Kenian Ezekiel Kemboi. Voittoaika 8.00,43 on uusi MM-kilpailuiden ennätys.

Hopeamitalilla palkittiin Kenian Richard Mateelong uudella ennätyksellään 8.00,89 ja pronssimitalilla Ranskan Bouabdellah Tahri uudella Euroopan ennätyksellä 8.01,18. Kenian Paul Kipsiele Koech hävisi Tahrille 0,08 sekuntia.

Keskisalo taittoi kaksi ensimmäistä kilometriä 12:ntena. 900 metriä ennen maalia hän nousi 11:neksi, 600 metriä ennen maalia 10:nneksi ja oli viimeisen takasuoran alkaessa jo kahdeksantena.

Ensimmäisen kilometrin Keskisalo juoksi 2.43½ ja toisen 2.48½. Viimeinen kilometri vei 2.42½. Juuri Keskisalon edellä seitsemäntenä maaliin saapui hallitseva maailmanmestari ja olympiamestari Kenian Brimin Kipruto.

Keskisalon kengännauha aukesi jo ensimmäisellä kierroksella, mutta mitään varsinaista vahinkoa tästä pikkuhaverista ei onneksi koitunut, vaan siitä selvittiin pienellä säikähdyksellä. Lämpötila juoksun aikana oli 23 astetta.

Suomen Urheiluliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle