Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Robert Harting voitti - Frantz Kruger oli 12:s

 
Robert Harting voitti - Frantz Kruger oli 12:s


Berliiniläinen Robert Harting voitti kiekonheiton maailmanmestaruuden kotikaupungissaan. Frantz Kruger oli finaalin 12:s. - KESKIVIIKON 19.8. ILTAKILPAILUT.

Puolan Piotr Malachowski johti kiekonheiton finaalia ensimmäiseltä viimeiselle kierrokselle saakka, kunnes toisena ollut Harting kilpailun viimeistäedellisellä yrityksellä heitti uuden ennätyksensä 69,43.

Malachowski sinkautti jo avauskierroksella Puolan ennätyksen 68,77 ja paransi sitä viidennellä kierroksella 69,15:een. Harting avasi hänkin loistotuloksella 68,25. Molempien kaikki viisi mitattua heittoa kantoivat yli 67 metriä.

Maailmanmestaruutta puolustanut ja viime vuonna myös olympiakisoissa voittanut Viron Gerd Kanter heitti jokaisella yrityksellään 65-66 metriä. Neljäs heitto 66,88 oli pisin ja siitä hänet palkittiin pronssimitalilla.

2000-luvun menestyksekkäin kiekonheittäjä 37-vuotias Liettuan Virgilijus Alekna heitti yhä tasaisesti kolme kertaa yli 66 metrin ja sijoittui neljänneksi. Viides oli Yhdysvaltain Casey Malone hänkin yli 66 metrin tuloksella.

Frantz Krugerin ensimmäinen ja kolmas heitto kantoivat noin 62 metriä, mutta kumpikin lipsahti yliastutuksi. Toisella yrityksellä kiekko ei lähtenyt oikeaan asentoon, vaan lensi liplattamalla vain 59,77. Kruger oli finaalin viimeinen.

Pistesijaan Krugerin yliastututkaan heitot eivät aivan olisi riittäneet. Viimeisen pistesijan vei Kansainvälisen Työväen Urheiluliiton mestari Itävallan Gerhard Mayer tuloksella 63,17.

Suomen Urheiluliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle