Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Eemeli Salomäki ei selviytynyt seiväshypyn finaaliin

 
Eemeli Salomäki ei selviytynyt seiväshypyn finaaliin


Salomäen miltei jokainen hyppy suuntautui jyrkästi oikealle. Tästä huolimatta hän ylitti korkeudet 525 ja 540 ensimmäisellä yrityksellään, mutta jäykempään seipääseen vaihdettuaan ei onnistunut ylittämään korkeutta 555.

Jo ensimmäisessä hypyssään 525:stä Salomäki taittoi niin jyrkästi oikealle, että putosi pehmustepatjan ulkopuolelle. Kaikeksi onneksi alastulopatja oli varustettu myös matalalla sivupatjalla.

Viimeisessä yrityksessään 555:stä Salomäki löi kylkensä jo alastulovaiheessa metallipylvääseen ja loukkasi jalkansakin verille. Hurjapäinen nuorimies arveli kuitenkin selviytyneensä vammoitta ja pohti jo tulevia arvokilpailuita.

Yksitoista kilpailijaa ylitti korkeuden 565. Neljä kilpailijaa jakoi 12:nnen sijan ylitettyään 555 pudotuksitta. Tuomarineuvosto päätti tässä tilanteessa keskeyttää pitkäksi venyneen karsinnan, joten finaalissa hyppää 15 kilpailijaa.

Finaaliin selviytyi kolme ranskalaista, mutta Yhdysvalloista vain 36-vuotias veteraani Derek Miles ja Venäjältä tuore Universiadivoittaja Aleksandr Gripitsh. Hallitseva maailmanmestari Yhdysvaltain Brad Walker ei osallistunut karsintaan.

Pekingin olympiavoittaja Australian Steve Hooker hyppäsi karsinnassa vain kerran ylittäen 565. Hooker kärsii nivusvenähdyksestä, mikä saattaa pahimmassa tapauksessa estää hänen osallistumisensa finaaliin.

Suomen Urheiluliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com 


Takaisin edelliselle sivulle