Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Evilä hyppäsi 801 – Finaaliin riitti 801 – Evilä karsiutui finaalista

 
Evilä hyppäsi 801 – Finaaliin riitti 801 – Evilä karsiutui finaalista


Urheilu on julmaa leikkiä. Evilä hyppäsi 801, finaaliin riitti 801, Evilä karsiutui finaalista. Kyseessä ei ole arvoitus eikä paradoksi. Näin tapahtui Berliinin olympiastadionilla oikeasti.

Kreikan Loúis Tsátoumas oli karsinnan 12:s tuloksella 801, Kiinan Li Jinzhe 13:s tuloksella 801 ja Evilä 14:s tuloksella 801. Sijoitusjärjestyksen ratkaisi tasatilanteessa heidän toiseksi pisin hyppynsä.

Evilän ensimmäinen yritys oli noin kahdeksan metrin pituinen, mutta sentin yliastuttu. Toinen yritys kantoi 784 ja kolmas aivan lankun etureunasta ponnistaen 801.

Karsintarajan 815 ylittivät 844 ponkaissut kolminkertainen kultamitalimies Yhdysvaltain Dwight Phillips, hallitseva maailmanmestari Panaman Irving Saladino, hallitseva sisäratojen maailmanmestari Etelä-Afrikan Khotso Mokoena ja uuden Britannian ennätyksen 830 hypännyt Greg Rutherford.

Finaaliin selviytyi vain neljä eurooppalaista hyppääjää. Talvella sisäratojen maailmanmestaruuden voittanut Saksan Sebastian Bayer karsiutui tuloksella 798. Finaaliin ei yltänyt myöskään Pekingin olympiakolmonen Kuuban Ibrahim Camejo.

Tommi Evilän korkeatasoisessa karsinnassa hyppäämä tulos 801 olisi sekä Pekingin olympiafinaalissa viime vuonna että Osakan MM-finaalissa toissavuonna oikeuttanut pistesijaan kahdeksan parhaan joukkoon.

Suomen Urheiluliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleTommi Evilä

Tiedot