Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Merja Korpela karsiutui moukarifinaalista

 
Merja Korpela karsiutui moukarifinaalista


Merja Korpela linkosi moukarinheiton karsinnassa tuloksen 68,34. Hän jäi omasta ennätyksestään vain 1,22 metriä, Suomen ennätyksestä 1,29 metriä ja finaalipaikasta 1,67 metriä.

Ennätysvertailun perusteella Korpela olisi ollut 33:s, mutta kykeni venymään 20. sijalle. Hänen ensimmäinen heittonsa kantoi 66,89, toinen 68,34 ja kolmas 68,02.

Berliiniläinen hallitseva maailmanmestari Betty Heidler heitti karsinnan ensimmäisenä kilpailijana uuden MM-kisaennätyksen 75,27. Karsintarajan 72 metriä ylitti neljä kilpailijaa, jotka kaikki pystyivät siihen avausheitollaan.

Maailmantilaston ykkönen Puolan Anna Wlodarczyk moukaroi 74,54, Pekingin olympiakisojen ja Osakan MM-kilpailuiden kolmonen Kiinan Zhang Wenxiu 72,72 ja Yhdysvaltain Jessica Cosby uuden ennätyksensä 72,21.

Finaaliin selviytyi myös juuri MM-kilpailuiden alla kahden vuoden kilpailukiellosta vapautunut maailmanennätyksen haltija Venäjän Tatjana Lysenko, jonka kolmas yritys kantoi 71,73.

Finaalista karsiutuivat molemmat Valko-Venäjän edustajat, kaikkien aikojen maailmantilaston kakkonen Aksana Mjankova ja yli 76 metriä heittänyt Darja Ptshelnik.

Suomen Urheiluliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle