Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi kohtaa Tanskan EM-kisojen avauksessaan

 
Suomi kohtaa Tanskan EM-kisojen avauksessaan


Naisten EM-kisat pyörähtävät sunnuntaina käyntiin kahden ottelun voimin. Suomi avaa oman kisaurakkansa Tanskaa vastaan Olympiastadionilla ilta-ottelussa.

Onnistunut valmistatuminen

Valmistautuminen kisoihin on ollut pitkä ja onnistunut. Naisten maajoukkue-luotsi Michael Käld lähteekin kamppailuun luottavaisin mielin.

- Olemme odottaneet tätä hetkeä 2,5 vuotta ja valmistautuminen on sujunut hyvin. Olemme pelannee tänä vuonna monta kovaa peliä ja pelaajat ovat oppineet mitä turnauksessa menestymiseen vaaditaan. Odotamme luottavaisena sunnuntaita ja pillin vihellystä, Käld kertoo.

Tanska on Suomelle Käldin mukaan tuttu vastus.

- Tunnemme Tanskan hyvin. Joukkue on fyysinen ja vahva. Odotan tiukkaa peliä. kotiyleisö antaa meille varmasti lisäenergiaa ja sitä myös tarvitaan. Kun vain pelaamme omalla tasollamme, tulee ottelusta Tanskalle vaikea.

Suomen naiset olivat edellisen kerran mukana arvokisoissa vuonna 2005, jolloin tie nousi pystyyn vasta EM-välierissä. Nyt valmistautuminen on ollut pidempi, mutta toki kotikisat tuovat myös erilaiset paineet.

- Tietysti tämä on isompi asia kuin vuonna 2005. Pelaamme nyt kotiyleisön edessä ja silloin valmistauduimme lopputurnaukseen 5-6 kuukautta, nyt olemme valmistautuneet pitkälti yli kaksi vuotta, Käld sanoo.

- Paineita on, mutta luomme niitä myös itse itsellemme. Pystymme kuitenkin menestymään. Siihen tarvitaan vähän onneakin, mutta onni pitää myös ansaita, Käld jatkaa.

Yksi kysymys avausottelun alla on ollut maalivahtivalinta. Onko Käldin valinta Minna Meriluoto vai Tinja-Riikka Korpela?

- Tiedän kuka pelaa maalissa ja hän tietää myös itse. Jokainen on nähnyt mikä meidän joukkueemme runko on ja sen ympärille kokoonpano rakennetaan. Hyvä asia on se, että tässä joukkueessa meillä on monenlaisia vaihtoehtoja, Käld pohtii.

Tanska on myös scoutattu tarkkaan ja Käld tietää, mitä haluaa omiltaan nähdä sunnuntain ottelussa.

- Emme saa valua liian alas, yksi Tanskan aseista on saada toinen toppari mukaan hyökkäyksiin. Meidän ensimmäisen prässimme pitää sen takia olla tarpeeksi ylhäällä. Tanska pelaa pienillä marginaaleilla pelinavauksessa ja siinä voi olla paikka iskeä. Meillä on nopeita pelaajia hyökkäyksessä ja Tanskan puolustuslinja ei ole kaikkein nopeimpia.

Suomen ja Tanskan välinen kamppailu alkaa sunnuntaina klo 19.30 Olympiastadionilla.

Palloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle