Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ismo Haaponiemestä MM 2010 -kisojen pääsihteeri

 
Ismo Haaponiemestä MM 2010 -kisojen pääsihteeri


Ismo Haaponiemi on valittu Suomessa vuoden 2010 joulukuussa pidettävien kahdeksansien salibandyn miesten MM-kisojen pääsihteeriksi.

Haaponiemi, 39, on kauppatieteiden maisteri ja ollut Salibandyliiton palveluksessa vuodesta 2006 lähtien. Hän toimii tällä hetkellä SSBL:n pääsihteerinä.

- Edessä on työntäyteinen, mielenkiintoinen ja haasteellinen reilun vuoden mittainen rutistus. Salibandyn kahdeksannet miesten MM-kisat on suurin Suomessa ensi vuonna järjestettävä kansainvälinen urheilutapahtuma ja Suomen miehillä puolustettavanaan MM-kulta kotiyleisön edessä, Haaponiemi muistuttaa.

Käytännön järjestelyistä vastaavaa kisaorganisaatiota ryhdytään rakentamaan syyskuusta alkaen päätoimisilla toimihenkilöillä sekä vapaaehtoisten rekrytoinneilla. Tapahtuman yhteistyökumppaneiden hankinnasta vastaa Infront Oy ja markkinointiviestinnästä Planex Oy.

- Haluamme rakentaa MM-kisoista koko salibandyväen yhteen kokoavan tapahtuman. MM-kisat tulevat auttamaan salibandya lajin seuraavan merkittävän kehitysaskeleen ottamisessa. Uskon vahvasti, että MM-kisat edistävät pitkän aikavälin tavoitteitamme, jotka on asetettu vuoteen 2013, pääsihteeri linjaa.

Kisavalmistelut ovat jo käynnistyneet. Yksi tärkeimmistä päätöksistä eli areenat, joissa ottelut tullaan pelaamaan, on saatu sovittua. Helsingissä ja Vantaalla pelattavien kisojen päänäyttämönä tulee toimimaan Hartwall Areena, kuten vuonna 2002, jolloin Suomi järjesti edellisen kerran miesten MM-kisat. Toisena pelihallina toimii Vantaan Energia Areena.

- Haluamme taata huippuolosuhteet pelaajien, salibandyväen ja suuren yleisön puolesta. Kun Hartwall Areenalla pelattiin MM-loppuottelu edellisen kerran, oli katsomo loppuunmyyty ja paikan päällä vajaat 14 000 katsojaa. Tavoite ei ole yhtään vähäisempi tälläkään kertaa, toki tarkoituksena on täyttää katsomot myös muissa peleissä, MM-kisojen pääsihteeri toteaa.

MM-kisojen alustava ajankohta on 4.-12. joulukuuta 2010. Suomen kisoihin osallistuu kaikkiaan kuusitoista maata. Ensimmäistä kertaa osa joukkueista valitaan maanosittaisten MM-karsintojen perusteella, joissa ratkaistaan vielä jaossa olevat kahdeksan paikkaa. Edellisten MM-kisojen perusteella paikkansa ovat varmistaneet Suomi, Ruotsi, Sveitsi, Tshekki, Venäjä, Latvia, Norja ja Saksa. Alkusarjassa joukkueet jaetaan neljään lohkoon, joiden jälkeen lohkojen kaksi parasta jatkavat puolivälieriin.

Varmat osallistujamaat on arvottu jo neljään lohkoon. Suomi saa A-lohkoon seurakseen Venäjän ja yhden Euroopan karsintaturnauksen voittajan sekä Amerikan karsinnan voittajan. MM-karsinnat pelataan ensi vuoden helmikuussa.

Ismo Haaponiemen työura
1998-2006 JYP HT Juniorit ry:n toiminnanjohtaja
2006-2008 Salibandyliiton seurapalvelujohtaja
2009- Salibandyliiton pääsihteeri

Suomen Salibandyliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle