Laura Österberg Kalmari teki Suomen molemmat maalit.

Suomi kaatoi Hollannin ja voitti lohkonsa

Suomi varmisti lohkovoiton naisten EM-kisoissa keskiviikkoiltana, kun Hollanti kaatui komeasti Olympiastadionilla 2-1 (1-1) lukemin. Suomen kummastakin maalista vastasi Laura Österberg Kalmari 16148 katsojan edessä.

Selkeää hallintaa

Suomi aloitti ottelun erittäin väkevästi ja otti kenttätapahtumat haltuun. Avausmaalia ei myöskään tarvinnut odottaa kauaa, sillä jo seitsemännellä minuutilla pallo oli Hollannin maalissa. Petra Vaelma keskitti oikealta taakse ja Laura Österberg Kalmari puski pallon verkkoon yli Hollanti-maalia vartioineen Loes Guertsin.

11. minuutilla Essi Sainio syötti rangaistusalueen sisään ja pallo ajautui puolustajan kautta Anna Westerlundille.  Westerlund otti pallon haltuun ja laukoi oikealta, mutta Loes Guerts maalilla torjui.

24. minuutilla Kirsten Van de Ven sai tulla keskeltä aivan vapaasti. Puolustus otti vastaan rangaistusalueen edessä, mutta Van de Ven harhautti muutaman kerran ja laukoi rangaistusalueen sisältä takakulmaan 1-1.

28. Vaelma harhautti oikealta keskellä ja laukoi. Laukaus kolahti kuitenkin ylärimaan ja pomppasi takaisin kentälle. Maalin edustalla Österberg Kalmari oli vielä paikalla, muttei saanut suunnattua ohjaustaan maalia kohti.

Ottelu jatkui Suomen hallinnassa ja puolittaisia tekopaikkoja luotiin Hollannin maalille. 44. minuutilla Essi Sainio pääsi vielä puskemaan, mutta ei saanut riittävästi voimaa ja Loes Geurts torjui. Maaleja ei ensimmäisellä puoliajalla enää nähty ja tauolle siirryttiin 1-1 lukemissa.

Toinen puoliaika alkoi samoissa merkeissä kuin ensimmäinen. Suomi piti palloa, loi tilanteita ja Hollanti puolusti.

55. minuutilla Annica Sjölund ja Kalmari pelasivat hyvin yhteen ja Kalmari pääsi vetopaikkaan, mutta laukaus meni kuitenkin suoraan päin Loes Guertsia.

58. minuutilla Manon Melis karkasi läpi kesken Suomen painostuksen. Tiina Salmén kuitenkin liukui takaa pallon puolittain pois. Melis pääsi vielä kokeilemaan, mutta Korpela tuli vastaan ja hoiti loput.

66. minuutilla Suomi sai hyvän hässäkän rangaistualueen sisään. Kalmari, Sainio ja Linda Sällström olivat järjestelemässä tilannetta, mutta Hollannin puolustus peitti laukaukset hyvin ja sai purettua tilanteen.

69. minuutilla Suomen painostus viimein palkittiin. Maija Saari keskitti erinomaisen pallon vasemmalta rangaistualueen sisään ja Österberg Kalmari puski kahden hollantilaispelaajan välistä pallon verkkoon. Osuma oli Österberg Kalmarille illan toinen.

80. minuutilla Maija Saari antoi kulman oikealta takatolpalle ja Sjölund oli täysin vapaana. Sjölundin pusku muutamasta metristä meni kuitenkin sivuverkkoon ja 2-1 lukemat säilyivät.

Hollanti pelasi ottelun lopun todella passiivisesti ja Suomi sai pyörittää peliä rauhassa omassa päädyssään. Voitolla Suomi varmisti lohkovoiton.