Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Käldillä riittää mietittävää Ukraina-ottelun alla

 
Käldillä riittää mietittävää Ukraina-ottelun alla


Naisten maajoukkueen päävalmentaja Michael Käld ei ole tehnyt päätöksiä pelaavan kokoonpanon suhteen, kun Suomi kohtaa Ukrainan lauantaina lohkovaiheen viimeisessä ottelussa.

Voitto tärkeä Ukrainaa vastaan

Suomi on jo varma lohkovoittaja, kun se kaatoi kahdessa ensimmäisessä ottelussaan niin Tanskan kuin Hollanninkin. Siinä mielessä ottelussa ei ole niin paljon panosta, mutta Käldin mukaan voitto olisi äärimmäisen tärkeä jatkopelejä ajatellen.

- Tiedämme, että lauantain ottelu on tärkeä. Meillä on kuitenkin joukkueessa hyvä tunnelma ja hyvä fiilis, emmekä halua muuttaa niitä juttuja. Seuraavaan peliin on aina helpompi lähteä, jos on onnistuminen alla. Tiedämme, että Turussa vastaan tulee joukkue jolla on positiivinen draivi ja kova taistelu, sillä he ovat joutuneet taistelemaan paikkansa puolesta viimeiseen saakka, Käld totesi perjantaina lehdistötilaisuudessa.

Käldillä on mahdollisuus lepuuttaa Ukrainaa vastaan avainpelaajia. Hänellä riittääkin mietittävää pelaavan kokoonpanon suhteen. Penkiltäkin lnimittäin löytyy paljon voimaa kentälle.

- Meillä on joukkueessa ollut paljon onnistujia. Sitä minun täytyy miettiä, että kannattaako sitä lähteä rikkomaan jollain tavalla? Siinä on kuitenkin viikko seuraavaan peliin. Minulla on kuitenkin selvät ajatukset siitä miten me pelaamme, Käld kertoo.

- Tämä on meille ainutlaatuinen tilanne, että meillä on näin vahva joukkue, että penkiltäkin löytyy voimaa. Se nähtiin jo viime pelissä, kun Annica Sjölund teki vahvan sisääntulon. Suomalainen naisjalkapalloilu on noussut paljon ja meillä on enemmän vaihtoehtoja kuin koskaan aiemmin, hän jatkaa.

Käld on tehnyt hartaan taustatutkimuksensa Ukrainan pelityylistä, joten hän tietää millainen joukkue on tulossa vastaan.

- Ukraina puolustaa tiiviisti ja makaa syvällä ja heidän linjan taakse ei jää paljon tilaa. Meidän täytyy saada sinne taskuihin avauksia. Heillä on vaarallinen hyökkäyspari Daryna Apanaschenko ja Oksana Yakovyshyn sekä Lyudmula Pekur on vaarallinen vasuri ja meidän pitää saada ne syötöt pois.

Palloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle